Messit a vak is látja

Messit a vak is látja

, focitipp.hu

Az év csatárai

Nincs itt miről beszélni. Az első helyen: Messi.1. Lionel Messi (argentin, Barcelona)
Messi az Messi, akinek van szeme, az látja. Aki pedig csak számolni tud, annak elmondjuk: Messi 2012-ben 91 gólt szerzett tétmérkőzésen. Kilencvenegy gólt.

2. Radamel Falcao (kolumbiai, Atlético Madrid)
Hithű, gyakorló katolikus, de a tizenhatoson belül az ellenfelek számára Radamel Falcao maga az ördög. 2009 ősze, azaz bő három év alatt 128 gólt szerzett klubszínekben. Márpedig egy csatárnál csak ez számít: a gól.


3. Zlatan Ibrahimovic (svéd, Milan/PSG)
Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain) nem gyakorló katolikus, hanem egy bunkó, aki az edzéseken a csapattársait rugdossa, de ahogy februárban a gólján kívül 3 gólpasszt adott az Arsenal elleni BL-meccsen (még a Milan játékosaként), vagy ahogy novemberben 4 gólpasszt adott társainak a Din. Zagreb ellen (már a PSG játékosaként), az nem volt semmi. S amikor négy gólt vágott az angoloknak...


4. Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid)
Idén is szépen lődözte a gólokat, idén is voltak zseniális meccsei, de valami megváltozott. Ronaldón kezd eluralkodni a melankólia. Érteni véljük, mi az oka a depressziónak: feladta. A tudása alapján Cristiano Ronaldo korszakos zseni lehetne. De egy korszakban csak egy korszakos zseni lehet, s ez Lionel Messi.


5. Robin van Persie (holland, Arsenal/Manchester United)
Vannak olyan csatárok, akiknek mindegy, hogy hol játszanak, ugyanúgy termelik a gólokat. Robin van Persie maga is egy ilyen gólgyár, tavasszal 13 bajnoki gólt lőtt az Arsenalban, ősszel 12-t a Manchester Unitedben. Ez huszonöt, jó sok.


Akik kimaradtak
Ha Neymar (Santos) végre szem előtt lesz, bekerül az első ötbe. A brazil focistanők örülnének neki, ha végre Európába igazolna (lásd: a Santos női szakosztálya állítólag azért szűnt meg, mert kellett a zsé Neymar fizetésére). Edinson Cavani (Napoli) szem előtt van, de néha így is eltűnik, ezért kimarad. Ha valaki kételkedne, miért becsüljük sokra Marco Reust, annak válaszul: őt választották az év labdarúgójának Németországban. Hogy mennyire becsüljük Luis Suárezt, azt inkább hagyjuk. De hogy nagy futballista, az tagadhatatlan.


Az év csatárai a focitipp szerint

2011

2010

2009
2008
2007
2006
2005

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább