Jobb, mint Ibrahimovic?

Jobb, mint Ibrahimovic?

, focitipp.hu

Az év felfedezettjei

Félig egyiptomi, fáraónak becézik, a frizurájával Hamsíkot koppintja s nem mellesleg parádés gólokat lő. Az év felfedezettje: Stephen El Shaarawy.



1. Stephen El Shaarawy (olasz, AC Milan)
Hogy majd éppen Stephen El Shaarawy lesz a Milan első számú csatára Ibrahimovic helyett? Ez tűnt a nyár legjobb viccének. Ma már csak El Shaarawy frizuráján nevetünk, máskülönben lenyűgöző, amit 20 évesen művel, ontja a szebbnél szebb gólokat, és vezeti a Serie A góllövőlistáját.

2. Willian és Henrik Mkhitarjan (brazil és örmény, Sahtar Donyeck)
Ha leszámítjuk a Sahtar gusztustalan gólját a Nordsjaelland ellen, mégiscsak az ukránok okozták az ősz kellemes meglepetését a BL-ben. Pontosabban egy brazil és egy örmény fiatal, Willian és Mkhitarjan. Légies játékstílusuk a Barca-balettbe is beleillene.


3. Isco (spanyol, Málaga)
2012 nyarán őt választották meg a spanyol bajnokság felfedezettjének. Már ez is sokat elárult róla, Európa számára azonban a Málaga történetének első BL-csoportmérkőzésén vált ismertté a neve: lőtt két gólt a Zenit ellen, és őt választották a mezőny legjobbjának. Isco tipikus spanyol középpályás, David Silva és Cesc Fábregas nyomában.


4. Alex Oxlade-Chamberlain
Az angol futballpiac abszurditásának tudtuk be, hogy 2011 nyarán Arsene Wenger 12 millió fontot adott érte a Southamtptonnak. Pedig akkor még 18 éves sem volt. De Wenger szimata ezúttal sem csalt, azóta többször is a hátán vitte az Arsenalt, és már kilencszer játszott az angol válogatottban is.


5. Eden Hazard és Oscar (belga és brazil, Chelsea)
Mindketten 21 évesek, mindketten játékmesterek, mindketten kiválóan cseleznek, jól passzolnak és gólveszélyesek. Hazard kilenc gólpasszt adott a Premier League-ben, Oscar öt gólt lőtt a BL-ben. De hogy ketten együtt megérnek-e uszkve 55 millió fontot...


Akik kimaradtak
Az osztrák válogatottban szereplő David Alaba nélkül lassan már el sem tudjuk képzelni a Bayern védelmét. Az apja rapper volt, de ő nem ilyen laza balhátvéd. Az Európa-bajnokság csoportkörének egyik legjobbja Alen Dzagoev (CSZKA Moszkva) volt, kár, hogy az oroszok nem jutottak be a legjobb nyolc közé. Tavasszal szárnyalt az Athletic Bilbao, és a szárnyalás nagyban köszönhető Muniainnak. Keresztneve Iker, de akkoriban nem volt párja. Zdenek Zeman irányítása alatt megtalálta magát Erik Lamela, a húszéves argentin ősszel tíz bajnoki gólt rúgott az AS Romában, s csúcsformában zárta az évet.


Az év felfedezettjei a focitipp szerint

2011

2010

2009
2008
2007
2006
2005

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább