Gera marad a West Bromnál, ikszelt Csehországgal az Egervári-csapat

Gera marad a West Bromnál, ikszelt Csehországgal az Egervári-csapat

, hb

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballhírei. Augusztus 15.



Hírek

A West Bromwich Albion a 2013/14-es idény végéig meghosszabbította Gera Zoltán szerződését. A jelenleg sérüléssel bajlódó magyar középpályás papírjai júniusban lejártak az együttesnél, az egyeztetés azonban azóta is folyt a további közös munkáról. Gera 2011 augusztusában tért vissza első angliai csapatához a Fulhamtől, és azóta 18 meccsen négy góllal segítette a birminghamieket.


A Werder Bremen bejelentette, hogy hároméves szerződést kötött Franco Di Santóval. A 24 éves argentin támadót ingyen szerezték meg a zöld-fehérek, mivel a játékos szerződése júniusban lejárt a Wigannél.


Kisebb térdsérülést szenvedett Martin Skrtel, a Liverpool szlovák középhátvédje. Az orvosok szerint a 28 éves védőnek öt-tíz napot kell pihennie.


Az Inter a szezon végéig kölcsönvette a Chelsea 19 éves brazil szélsőhátvédjét, Wallace-t.


Diego Costa 2018-ig meghosszabbította szerződését az Atlético Madriddal. A brazil csatár 2010 óta focizik a matracosoknál, eddig 59 bajnokin 16-szor volt eredményes. Costát korábban a Liverpool szerette volna elcsábítani Madridból.


Legalább féléves kihagyásra kényszerül a Saint-Étienne nyári szerzeménye, Paul Baysse. A korábbi francia korosztályos válogatott védőnek a csapat egyik felkészülési mérkőzésén elszakadt a keresztszalagja a térdében.


Eredmények


Az orosz válogatott - hatalmas meglepetésre - 1-0-s vereséget szenvedett Észak-Írországtól a két együttes belfasti világbajnoki selejtezőjén. Az oroszok így nem tudták megelőzni csoportjukban az éllovas Portugáliát, ráadásul az előnyük egy pontra csökkent a pótselejtezős helyre hajtó Izraellel szemben.


Felkészülési mérkőzések


A Puskás-stadionban rendezett barátságos mérkőzésen Magyarország-Csehország 1-1. Libor Kozák góljával a csehek már a 23. percben vezetést szereztek, az Egervári-csapatnak azonban a második félidő elején Dzsudzsák Balázs büntetőjével sikerült egyenlítenie.


Leikszelt aktuális tesztmeccsén a magyar válogatott két legnagyobb vb-selejtezős riválisa, Románia és Törökország is. A románok Szlovákiával játszottak 1-1-es döntetlent, míg a törökök Ghána ellen pazarolták el kétgólos előnyüket (2-2). A selejtezőcsoportot vezető Hollandia ugyancsak remizett: az Oranje Portugáliában ért el 1-1-es döntetlent. A hazaiak egyenlítő gólját Cristiano Ronaldo lőtte a 87. percben.


A nap skandináv rangadóján Svédország - Zlatan Ibrahimovic mesterhármasának köszönhetően - 4-2-re verte Norvégiát, míg a brit örök derbin Anglia örülhetett Skócia 3-2-es legyőzésének. Utóbbi találkozón az angolok kétszer is hátrányba kerültek, de végül Rickie Lambert 71. percben szerzett góljával kiharcolták a győzelmet.


Kínosan alakult a szerda este Brazília számára: a kanárik 1-0-ra kikaptak Svájctól Bázelben. A meccs egyetlen gólja Daniel Alves nevéhez fűződik, a Barcelona bekkje a 48. percben saját csapata hálójába fejelt védhetetlen gólt.


Nem tudott győzni Németország sem a Paraguay elleni tesztmeccsén. Joachim Löw együttese - kétgólos hátrányból felállva - 3-3-ra végzett a dél-amerikaiakkal. A nap másik nívós európai-dél-amerikai párharcán Olaszország-Argentína 1-2. A mérkőzést sérülés miatt Mario Balotelli és Lionel Messi is kihagyta.


További eredmények: Japán-Uruguay 2-4, Chile-Irak 6-0, Ukrajna-Izrael 2-0, Ausztria-Görögország 0-2, Kolumbia-Szerbia 1-0, Bosznia-Hercegovina-USA 3-4, Lengyelország-Dánia 3-2, Wales-Írország 0-0, Belgium-Franciaország 0-0, Ecuador-Spanyolország 0-2.


A nap sztorija

Az UEFA kizárta az Európa Ligából a Metaliszt Harkivot, miután a klub sportigazgatójáról, Jevhen Krasznyikovról bebizonyosodott, hogy 2008-ban fogadási csalásban vett részt. A Metaliszt fellebbezhet az ítélet ellen, így elképzelhető, hogy az új ítélethozatalig a következő két EL-selejtezőjét még lejátszhatja a Schalke ellen. Amennyiben az ukránok nem fellebbeznek, úgy Szalai Ádámék más ellenfelet kapnak a playoff-körben (feltehetően az ukránok által korábban elbúcsúztatott görög PAOK együttesét).


A nap pletykája
A Manchester City állítólag megtette utolsó, 20 millió fontos ajánlatát a Real Madridnak Pepéért. A 30 éves portugált június óta próbálják elcsábítani az égszínkékek a blancóktól.


A nap száma
17 - Diego Costa az előző bajnoki szezonban 17 Atlético Madrid-gólból vette ki aktívan a részét. Tizet ő maga szerzett, további héthez pedig asszisztált.


A nap nyilatkozata
"Az újságokban azt olvastam, hogy 2018-ig meghosszabbítottam a szerződésem a Portóval. Ez nem igaz. Igazság szerint a klub nekem még nem is szólt arról, hogy hosszabbítani szeretne velem" - nyilatkozta a Porto kolumbiai csatára, Jackson Martínez.


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Soccernet, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI


(hb)


További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább