Szalai Ádám nagy esélyt kapott, hengerelt a Barcelona és a Juventus

Szalai Ádám nagy esélyt kapott, hengerelt a Barcelona és a Juventus

, ktn

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballeseményei. Augusztus 19.




Hírek

15 millió fontot fizetett a Southampton Pablo Osvaldóért az AS Romának. Az angol klub még soha nem fizetett ekkora összeget egyetlen futballistáért sem. A 27 éves támadó négy évre kötelezte el magát a Southamptonhoz.

Részleges térdszalagszakadást szenvedett a Wolfsburg elleni szombati bajnokin Klaas-Jan Huntelaar, aki emiatt legalább négy hétig nem léphet pályáre - ezzel Szalai Ádám léphet elő a Schalke első számú csatárává.

Négyéves szerződést kötött az Eintracht Frankfurttal Václav Kadlec, a Sparta Praha 21 éves csatára.

Jorge Costa, a Porto egykori BL-győztes futballistája lett a ciprusi Anorthoszisz Famaguszta edzője.


Eredmények

Győzelemmel nyitotta az idényt a Chelsea, amely 2-0-ra verte a Hull Cityt, Lampard a 6. percben tizenegyest hibázott. Crystal Palace-Tottenham 0-1.

Átvette a vezetést a Bundesliga tabelláján a Borussia Dortmund, miután 2-1-re legyőzte a Braunschweiget. A másik vasárnapi találkozón Nürnberg-Hertha 2-2.

Kiütéses győzelemmel kezdte a spanyol élvonal 2013/14-es idényét a Barcelona. 7-0 a Levante ellen, a szünetben már 6-0 volt az állás. Messi és Pedro duplázott, Neymar a második félidőben állt be a Barcába. Nehezebben nyert a Real Madrid, amely 2-1-re legyűrte a Betist - Isco gólt és gólpasszt jegyzett.

Az olasz szuperkupa döntőjében: Juventus-Lazio 4-0.

4-1-re legyőzte a Montpellier együttesét a Monaco, így második a Ligue 1 tabelláján. A Monaco első gólját Falcao szerezte, majd a 23 éves Emmanuel Riviere triplázott.

Három forduló után is nulla pontos a Feyenoord, amely ezúttal az Ajax elleni rangadót veszítette el 2-1-re. Twente-Utrecht 6-0.

A hajrában mentett pontot az orosz bajnokság 5. fordulójában a Dinamo Moszkva, amely 1-1-re végzett az FK Krasznodar otthonában. További eredmények: CSZK Moszkva-Kubany Krasznodar 1-0, Szpartak Moszkva-Rubin Kazany 0-0, Szamara-Tom Tomszk 1-0.

NB I. Honvéd-Puskás Akadémia 3-0, Videoton-Paks 4-1, Haladás-Debrecen 1-1, a hazaiaktól egy, a vendégektől két játékost állított ki a bíró.


A nap története
Az MLSZ vizsgálatot indít az FTC-MTK mérkőzésen a ferencvárosi szurkolók által kifeszített tranpszarens miatt. A felirat a következő volt: In Memoriam Csatáry László. A Szlovákiában és Magyarországon háborús bűnökkel vádolt 99 éves férfi augusztus 10-én hunyt el.

A nap pletykája
A Monaco a jövőben kénytelen lesz a francia adótörvények szerint adózni, ezért a klub kénytelen lesz csökkenteni a játékosainak fizetését. Spanyol lapok tudni vélik, hogy Radamel Falcao ebben az esetben a Real Madridhoz igazolhat.

A nap szövege
"Dzsudzsák Balázs végig a pályán volt, több veszélyes próbálkozása is akadt - egy véleményes tizenegyest is számon kért a játékvezetőtől, ám a síp néma maradt -, ám gólt végül nem szerezett, de biztatóan mozgott." - így értékelte a Nemzeti Sport a magyar légiós játékát a Krasznodar-Dinamo orosz bajnokit követően.

A nap száma
7. A spanyol bajnokság története során még egyetlen csapat sem nyerte meg hét góllal az első mérkőzését. A Barcelonának - a debütáló Gerardo Martinóval a kispadon - ez sikerült.


(ktn)

Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább