Megsérült a Juve karmestere, gálázott a Manchester City

Megsérült a Juve karmestere, gálázott a Manchester City

, hb

Futballhírek az elmúlt 24 órából. Augusztus 20.



Hírek

A Manchester City négy évvel meghosszabbította argentin védője, Pablo Zabaleta szerződését. Zabaleta 2008-as leigazolása óta alig hagyott ki mérkőzést, öt szezon alatt összesen 175 tétmeccsen lépett pályára. Tavaly a szurkolók őt választották meg az szezon legjobb játékosának.


A Fulham - egy nem publikus összeg fejében - megvásárolta a Tottenhamtől Scott Parkert. A 32 éves, egykori 18-szoros angol válogatott középpályás három évre írt alá új klubjánál. Parkernek a Fulham lesz az ötödik londoni csapata pályafutása során.


Az olasz szuperkupa döntőjében súlyos térdsérülést szenvedett Claudio Marchisio. Az első vizsgálatok alapján a Juventusnak legalább egy hónapig kell nélkülöznie a középpályást, aki így lemarad a Sampdoria, a Lazio és az Inter elleni bajnokikról.


Az olasz szuperkupa finálé a 4-0-s vereséget szenvedő Lazio számára sem múlt el következmények nélkül: a szurkolók rasszista bekiabálásai miatt az olasz szövetség egy mérkőzésre bezáratta az ultrák szektorát a Stadio Olimpicóban.


A NAC Breda egy évre kölcsönvette a Chelsea 18 éves horvát támadóját, Stipe Pericát.


Kassai Viktor és Vad II István is vezethet mérkőzést az Európa Liga utolsó selejtezőkörében. Kassai a Nice-Apollon Limasszol, Vad II pedig az FK Minszk-Standard Liége találkozón fújja majd a sípot.


Eredmények


Az orosz bajnokság ötödik fordulójának zárómeccsén az FK Rosztov 4-0-ra kiütötte a Volga Nyizsnyij Novgorod együttesét, és ezzel átvette a vezetést a tabellán a Dinamo-CSZKA moszkvai duótól.


Angliában a Manchester City állt élre a bajnokságban egy ugyancsak 4-0-s győzelemmel: az égszínkékek a Newcastle Unitedet intézték el a nyitóforduló hétfő esti rangadóján. A mérkőzésen a vendégek Steven Taylor kiállítása miatt egy teljes félidőn át emberhátrányban játszottak.


A spanyol bajnokságban a Rayo Vallecano egy 3-0-s Elche elleni hazai sikerrel indította a szezont. Alberto Bueno két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét az újonc elleni sikerből. A liga másik két újonca egymás ellen játszott az első fordulóban: Almería-Villarreal 2-3. A 82. percben még az andalúzoknál volt az előny. Kiengedte a kezéből a győzelmet a Celta Vigo is: a galíciaiak már 2-0-ra is vezettek az Espanyol ellen, de a barcelonai gárda végül ponttal távozott a Balaídosból (2-2).


További érdekesebb eredmények Európából: Slavia Praha-Teplice 0-7, Galatasaray-Gaziantepspor 2-1, Kalloni-Olimpiakosz 0-1 (Megyeri Balázs a vendégeknél csak a cserepadon kapott helyet).


A nap sztorija

A jövő évi világbajnokság után elköszön a német válogatottól Miroslav Klose. A veterán támadó pályafutása során 128 mérkőzésen viselte a Nationalelf mezét, és ezalatt 67 gólt termelt, ami csupán egy találattal marad el Gerd Müller nemzeti rekordjától. Klose a góljaiból 14-et világbajnoki találkozókon hozott össze, ami ugyancsak rekord közeli teljesítmény: a vébék történetének legeredményesebb játékosa jelenleg a brazil Ronaldo, 15 találattal.


A nap pletykája
A Liverpool és a Tottenham is szeretné megszerezni az Anzsi Mahacskalától a csapat nemrégiben szerződtetett brazil szélsőjét, Williant - írja az angol Daily Mirror.


A nap száma
4 - A Newcastle zsinórban harmadik Manchesterben játszott bajnokiján kapott négy gólt.


A nap nyilatkozata
"Ha megkérdezzük tőle, hogy készen áll-e a folyamatos játékra, - természetesen - igent mond. Nekünk, edzőknek azonban észnél kell lennünk: a szezon nagyon hosszú, és neki még szoknia kell az új környezetet" - nyilatkozta a csapat új sztárjáról, Neymarról a Barcelona trénere, Gerardo Martino.


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI


(hb)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább