Thiago Silva hosszabbított Párizsban, Fatih Terim az új török szövetségi kapitány

Thiago Silva hosszabbított Párizsban, Fatih Terim az új török szövetségi kapitány

, hb

Futballhírek az elmúlt 24 órából. Augusztus 23.



Hírek

Thiago Silva aláírta új, 2018-ig szóló szerződését a PSG-vel. A brazil bekk a hónap elején döntötte el, hogy a Barcelona ajánlata ellenére is kitolja szerződését a párizsiaknál.


A török szövetség Fatih Terimet nevezte ki a válogatott élére, a lemondását szerdán benyújtó Abdullah Avci helyére. A Galatasaray trénere egyelőre csak a hátralévő négy vb-selejtező idejére ül le a török kispadra, és emellett megtartja klubedzői állását is. Terim 1996 és 2000, valamint 2005 és 2009 között már dolgozott török szövetségi kapitányként.


A következő három évben Gareth Southgate lesz az U21-es angol válogatott szövetségi kapitánya - közölte honlapján az FA. A fiatal tréner azt a Stuart Pearce-t váltja a csapat élén, akinek a szerződését a szövetség nem hosszabbította meg a kiábrándító Európa-bajnoki szereplést követően.


Combsérülést szenvedett az Atlético Madrid elleni spanyol szuperkupa találkozón Lionel Messi. A Barcelona közlése szerint a probléma nem súlyos, ennek ellenére elképzelhető, hogy az argentin zseni kihagyja a katalánok hétvégi, Málaga elleni bajnokiját.


A West Bromwich Albion a szezon végéig kölcsönvette a Manchester Citytől a csapat 24 éves szélsőjét, Scott Sinclairt.


A Fiorentina négy évvel meghosszabbította trénere, Vincenzo Montella szerződését. Montella azzal érdemelte ki az új kontraktust, hogy az előző szezonban Európa Liga-szereplést érő negyedik helyre vezetette a csapatot az olasz bajnokságban.


Eredmények

 

Európa Liga, rájátszás, első mérkőzések

 

Gulácsi Péterrel a kapujában a Salzburg 5-0-ra kitömte hazai pályán a litván Zalgiris Vilniust, így gyakorlatilag az osztrák csapat már fél lábbal az Európa Liga csoportkörében érezheti magát. A mérkőzésen a magyar kapusnak mindössze egyszer kellett védenie. Közelebb segítette együttesét az EL-főtáblához Köteles László is. A magyar portás a Genk Hafnarfjördur elleni, 2-0-ra megnyert találkozóján a 88. percben büntető hárított.

 

Remekelt a rájátszásban a két Premier League-együttes: a Tottenham a Dinamo Tbiliszinek vágott öt gólt Grúziában, a Swansea pedig – az egy gólig és két gólpasszig jutó Michu vezérletével – 5-1-re kiütötte a román Petrolult. Az eddig remeklő román csapatok egyébként mind nehéz helyzetbe kerültek a visszavágóra. Az Astra a Maccabi Haifa otthonában szenvedett 2-0-s vereséget, míg a Pandurii a Bragától kapott ki otthon 1-0-ra.

 

Az angolokhoz hasonlóan az oroszok is jó napot zártak. A Rubin Kazanynak idegenben sikerült kétgólos előnyt szereznie a Moldéval szemben, a Kubany Krasznodar pedig a Feyenoordot tréfálta meg egy 1-0-s győzelemmel. Bár a Szpartak Moszkva nem tudott győzni a svájci St. Gallen otthonában, az 1-1 azért bíztató eredmény a visszavágóra.

 

Alighanem ott lesz a csoportkörben két spanyol csapat is: Jablonec-Betis 1-2, Sevilla-Slask Wroclaw 4-1. Utóbbi találkozón a Chelsea-től frissen kölcsönvett Marko Marin duplázott.

 

Hatalmas meglepetésre az Udinese egy komoly vereségbe szaladt bele, az olaszokat saját stadionjukban a cseh Liberec 3-1-re elpáholta. A meglepő eredmények közé tartozik még a Stuttgart Rijeka elleni 2-1-es veresége, valamint a Saint-Étienne Esbjerg elleni 4-3-as botlása is.


Az Európa Liga-selejtezők összes eredménye >>>



A nap sztorija
Az El Salvador-i Labdarúgó-szövetség 22 válogatott focista játékjogát függesztette fel, mert azok bundagyanúba keveredtek. A játékosokat elsősorban a 2011-es Arany-kupán rendezett Mexikó-El Salvador (5-0) találkozó kapcsán szeretné kihallgatni az ügyészség, de ezen kívül a szövetség még négy, 2010 és 2011-ben rendezett válogatott meccset talált gyanúsnak. A játékosok felfüggesztése egyelőre 30 napra szól.


A nap pletykája
A BBC forrásai szerint Arséne Wenger Karim Benzemával és Ángel Di Maríával erősítené meg az Arsenal keretét. A két madridi játékosért állítólag 100 millió fontot sem sajnálnának az ágyúsok.


A nap száma
11 - A Sunderland pontosan egy csapatnyi, azaz 11 játékost igazolt le a nyáron. A csapat legújabb szerzeménye a 19 éves Haralamposz Mavrilasz, akit a Panathinaikosztól vásárolt meg a klub.


A nap nyilatkozata
"Paul a tíz évvel ezelőtti önmagamra emlékeztet, mikor még minden bírói döntés után reklamáltam, és azt szerettem volna, ha nálam van a síp. Ő pont ilyen, mindig, mindenért reklamál, de idővel majd meg fog változni" - nyilatkozta az ellenfél tréneréről, Paul Lambertről José Mourinho a Chelsea-Aston Villa találkozót követően.

Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI

(hb)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább