Bevásárolt a Tottenham, a Bayern nyerte az Európai Szuperkupát

Bevásárolt a Tottenham, a Bayern nyerte az Európai Szuperkupát

, hb

Futballhírek az elmúlt 24 órából. Augusztus 31.



Hírek

A Tottenham bejelentette, hogy megszerezte a Steaua Bukaresttől Vlad Chirichest. A 19-szeres román válogatott védőért 8,5 millió fontot fizettek a londoniak a románoknak.

Az angol klub emellett megerősítette azt is, hogy 30 millió euróért sikerült megvásárolnia a Roma 21 éves argentin válogatott támadóját, Erik Lamelát. A fiatal csatár már a hatodik új szerzemény a Spursnél, a klub a nyáron eddig 90 millió eurót költött igazolásokra.


A Milan 11 millió euróért visszavásárolta a Juventustól egykori támadóját, Alessandro Matrit. A 29. életévét néhány napja betöltő támadó két szezon után távozott a Juventustól, ahol 69 bajnokin 27-szer volt eredményes. Matri 2002 és 2007 között volt a Milan játékosa, de csupán egy olasz bajnokin lépett pályára a rossonerók színeiben.


A Notts County elleni Ligakupa-meccsen bokasérülést szenvedett Aly Cissokho, a Liverpool balhátvédje. A játékosnak az orvosi véleményének szerint négy-hat hetet kell kihagynia. Cissokhót néhány nappal ezelőtt vette kölcsön a Pool a Valenciától, vásárlási opcióval.


A Cardiff City négyéves szerződést kötött az U20-as uruguayi válogatott középhátvédjével, Maximiliano Amondarainnel. A védőt a CA Progreso együttesétől csábították el a walesiek.


Cristian Tello 2018-ig szerződést hosszabbított a Barcelonával. A katalánok saját nevelésű játékosa 2011 óta tagja az első csapatnak, eddig 38 bajnokin tízszer talált a kapuba.


Feczesin Róbert után Lackó Zsolt is a Serie B-ben szereplő Padovánál folytatja pályafutását. A középpályást hivatalosan egy évre vették kölcsön a piros-fehérek a Sampdoriától, de mivel Lackó szerződése az év végén lejár a genovaiaknál, már nem kell visszatérnie korábbi klubjához. Lackó az előző idényt is a Serie B-ben töltötte, akkor a Vicenzánál szerepelt kölcsönben.


Eredmények


Megszerezte története első Európai Szuperkupa-győzelmét a Bayern München, miután a prágai fináléban büntetőkkel legyőzte a Chelsea-t. A bajorok kisebb csodával határos módon hódították el a trófeát: Javi Martinez találatával a 121. percben mentették döntetlenre a meccset (2-2). A szétlövésben aztán már a németek nem hibáztak, a Chelsea ötödik rúgója, Romelu Lukaku azonban kihagyta saját kísérletét. A Chelsea két éven belül a második Európai Szuperkupa-fináléját bukta el.


Az NB1 hatodik fordulójának első mérkőzésén Haladás-Pápa 3-2. A szombathelyieknél Radó András duplázott, és Halmosi Péter is betalált.


Érdekesen alakult a spanyol bajnokság harmadik fordulójának két nyitómeccse: az újonc Elche egy 95. percben szerzett találattal mentett pontot az Almería ellen (2-2), míg a Levante egy 94. perces Ivanschitz-góllal verte a Rayo Vallecanót 2-1-re. Mindkét találakozón a hazai együttes körülbelül fél órát emberhátrányban játszott.


A nap sztorija

A Fenerbahce után a Besiktast is kizárta a nemzetközi kupákból az UEFA. A fekete-fehérek már az idei Európa Liga-csoportkörben sem versenyezhetnek, holott kiharcolták a főtáblára jutást. A legjobb 48 között így az a Tromsö lesz ott az EL-ben, amelyet a törökök a playoff-körben 3-2-es összesítéssel elbúcsúztattak. A már korábban kizárt Fenerbahce helyét a sorsolással kiválasztott APOEL Nicosia veszi át a főtáblán. A Fenerbahcét és a Besiktast egyaránt fogadási csalásban való szerepvállalás miatt tiltotta el az európai szövetség.


A nap pletykája
A Daily Mail úgy tudja, hogy az Arsenal az egész igazolásra szánt 100 millió fontos büdzséjét három Real Madrid-játékosra költené el: az ágyúsok három kiszemeltje Karim Benzema, Mesut Özil és Angel Di María.


A nap száma
3 - Pep Guardiola edzőként harmadik alkalommal emelhette magasba az Európai Szuperkupát. Ez korábban még egyetlen trénernek sem sikerült.


A nap nyilatkozata
"Még csak 42 éves vagyok, és csupán négy évet töltöttem el edzőként a profi futballban. Mielőtt befejezem a pályafutásom, előbb vagy utóbb, mindenképpen szeretnék egy angol csapatnál dolgozni" - nyilatkozta Pep Guardiola, a Bayern München trénere.


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI


(hb)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább