Kaká a Milanban, Moses a Liverpoolban, Özil az Arsenalban folytatja

Kaká a Milanban, Moses a Liverpoolban, Özil az Arsenalban folytatja

, hb

Futballhírek az elmúlt 24 órából. Szeptember 3.



Az FK Krasznodar az idény végéig kölcsöndta Koman Vladimirt az orosz bajnokság újoncának, az FK Uralnak. Mindez azt jelenti, hogy  - a korábbi hírekkel ellentétben -  a magyar válogatott középpályás nem lesz a Haladás játékosa.

Nem lehet ott a szeptember 7-i, Brazília elleni barátságos találkozón az ausztrál válogatott egyik legjobbja, Tim Cahill. A támadó bokasérülést szenvedett a New York Red Bulls hétvégi bajnokiján.

Az angol válogatott keretéből három meghatározó játékos, Phil Jones, Glen Johnson és Wayne Rooney is kidőlt a Montenegró elleni vb-selejtező előtt. Mindhárom futballista a vasárnapi Liverpool-Manchester United rangadón szedett össze kisebb-nagyobb sérülést.


A Liverpool két középhátvéddel erősítette meg keretét az átigazolási szezon utolsó napján: a vörösök megszerezték a PSG-től a 12-szeres francia válogatott Mamadou Sakhót és a Sportingtól az U20-as portugál válogatott Tiago Ilorit. Sakhóért 18, Iloriért hétmillió fontot fizettek az angolok.


Brendan Rodgers a két védő mellé egy csatárt is vitt az Anfield Roadra: a nigériai Victor Moses kölcsönben érkezett a csapathoz a Chelsea-től.


Marko Arnautovic kétmillió font fejében a Werder Brementől a Stoke Cityhez igazolt. Az osztrák támadó négy évre írt alá új együttesénél.


A Swansea Citynél tovább erősödött a spanyol vonal: az U21-es világbajnok Álvaro Vázquez személyében megérkezett a klubhoz a hatodik spanyol futballista is. A fiatal támadót a Getafétől vették kölcsön a hattyúk egy évre.


A Hellas Verona is kölcsönjátékossal erősített: az argentin Juan Iturbe a Portótól szerződött szezon végéig az olasz újonchoz.


A klub korábbi sikeredzője, Branko Ivankovic váltja az augusztusban menesztett Krunoslav Jurcicot a Dinamo Zagreb kispadján. Az 59 éves szakember harmadik alkalommal vállalt munkát a zágrábi együttesnél, amellyel korábban horvát bajnokságot és horvát kupát is nyert.


Négy év után elhagyta a Bordeaux-t az együttes csapatkapitánya, Jaroslav Plasil. A 31 éves cseh irányító a Cataniánál folytatja pályafutását.


Csapatot váltott a cseh válogatott egy másik meghatározó játékosa is: Libor Kozák ezentúl a Lazio helyett az Aston Villában rúgja a labdát. Az Európa Liga gólkirályát négy évre kötötték magukhoz a birminghamiek.


Az Arsenal a szezon végéig kölcsönvette a Palermo olasz válogatott kapusát, Emiliano Vivianót. A portásra vásárlási opciót is szereztek az ágyúsok.


Nagyobb horderejű hír azonban a londoniak háza tájáról, hogy a klub rekordösszegnek számító 42,5 millió fontért kivásárolta élő szerződéséből a Real Madrid középpályását, Mesut Özilt. A német játékos három szezon után hagyta el a spanyolokat.


Távozott Madridból Kaká is, aki visszatért korábbi sikerei színhelyére, az AC Milanhoz. Az aranylabdás irányító 2009-ben 65 millió euróért igazolt el a rossoneróktól a Real Madridhoz, de a spanyol kirándulás nem igazán sikerült neki: 120 t étmeccsen csupán 29-szer talált a hálóba. Kaká két évre írt alá régi-új klubjánál, ahol állítólag évi négymillió eurót fog keresni.


Az Atlético Madrid 17 millió eurót költött el az átigazolási szezon utolsó napján egy holland és egy belga játékosra: a csapat két új szerzeménye Toby Alderweireld (Ajax) és Josuha Guilavogui (Saint-Étienne).


A nap sztorija

A Ferencváros hároméves szerződést kötött a Real Madrid védekező középpályásával, David Mateosszal. A José Mourinho egyik kedvencének tartott játékos 2011-ben spanyol kupát nyert a Blancókkal, bemutatkozott a Bajnokok Ligájában, spanyol bajnokin azonban egyszer sem lépett pályára nevelőegyesületében. 


A nap száma
18 év után megvált lengyel trénerétől, Robert Warzychától az amerikai Columbus Crew együttese. Az 1994 és 1996 között Pécsen és Kispesten is megforduló tréner az elmúlt hetek gyenge szereplésébe bukott bele: utolsó tíz meccséből a Columbus hetet elveszített.


A nap nyilatkozata
"Többször is mondtam a nyár folyamán: azon dolgozunk, hogy minőségi játékosokat hozzunk a klubhoz. Özil kiváló futballista, akit régóta figyeltünk, és csodáltunk. Mindent tud, amit egy Arsenal-játékostól elvárunk" - nyilatkozta új szerzeményéről, Mesut Özilről Arséne Wenger.


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI

(hb)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább