Megsérült a ManCity újonca, leszerepelt az Egervári-csapat Romániában

Megsérült a ManCity újonca, leszerepelt az Egervári-csapat Romániában

, hb

Futballhírek az elmúlt 24 órából. Szeptember 7.



Hírek

Legalább hathetes kihagyás vár Martin Demichelisre, a Manchester City frissen igazolt középhátvédjére. Az argentin bekknek a City egyik edzésén megsérült a térdszalagja. Az orvosok szerint a 32 éves játékosnak műtétre nem lesz szüksége.


Urbán Flórián a megyei első osztályban szereplő Vecsés együttesénél vállalt munkát. A korábbi Pápa- és Vasas-tréner az egy hete lemondó Kántor Attilát váltja a csapat kispadján.


A török Gaziantepspornál folytatja pályafutását Artem Milevszkij. Az 50-szeres ukrán válogatott játékos - 11 szezont követően - a nyáron távozott a Dinamo Kijevtől, miután lejárt a szerződése a klubnál.


Szintén Törökországban futballozik tovább a Milan mali válogatott középpályása, Bakaye Traoré. A 28 éves játékost a Kayseri Erciyesspornak adták kölcsön a rossonerók a szezon végéig.


Eredmények

 

Világbajnoki selejtezők, Európa


D csoport

Nem sikerült a bravúr a magyar válogatottnak Bukarestben: az Egervári-csapat sima, 3-0-s vereséget szenvedett Romániától, így már csak minimális esélye maradt arra, hogy elcsípje a pótselejtezőt érő helyet a csoportjában. A mieink már a meccs második percében hátrányba kerültek, a 31. percben pedig már kétgólos volt a román előny.


A csoportot fölényesen vezető Hollandia - először a selejtezők során - pontokat veszített, az Oranjét Észtország tréfálta meg Tallinnban (2-2). A vendégek egyenlítő gólját Robin van Persie büntetőből lőtte a meccs 94. percében. Visszaszállt a továbbjutásért folytatott versenybe a török válogatott is, amely 5-0-ra legázolta otthon Andorrát, és ezzel három pontra megközelítette második helyezett románokat. A meccs legjobbja a triplázó Umut Bulu volt.


A csoport

Matematikailag is biztossá vált, hogy a csoportból Belgium és Horvátország lesz a két továbbjutó. A versenyfutásban most a belgák kerültek előnybe, miután idegenben 2-0-ra verték a csoport utolsó helyén álló Skóciát, a horvátok viszont csak egy ponttal gazdagodtak a szerbek elleni rangadón (1-1). Belgium és Horvátország között két meccsel a zárás előtt öt pont a különbség, a két együttes legközelebb egymás ellen lép pályára.

 

B csoport

Olaszország Gilardino góljával (1-0) verte elsőszámú üldözőjét, Bulgáriát, az azzurriknak így a következő három meccsükön már csak három pontot kell gyűjteniük ahhoz, hogy ott legyenek Brazíliában. Hatalmas meglepetésre kikapott az olaszok másik komoly riválisa, Csehország, is, a harmadik helyezettet Örményország Prágában győzte le 2-1-re egy 92. percben szerzett góllal. A csoport harmadik meccsén Málta-Dánia 1-2. Mindez azt jelenti, hogy az olaszok mögött egy tíz- és három kilencpontos csapat küzd a pótselejtezős helyért.


C csoport

A jelenleg továbbjutó helyen álló Németország és Svédország egyaránt győzött a fordulóban. A németeknek az osztrákok legyőzése nem okozott különösebb problémát, Joachim Löw együttesse Klose, Tony Kroos és Thomas Müller góljaival simán behúzta a meccset. A svédek ezzel szemben megizzadtak a három pontért Írországban, ahol hátrányból arattak 2-1-es győzelmet. A csoport utolsó két helyezettje egymás ellen játszott: Kazahsztán-Feröer-szegetek 2-1. Ez volt a kazahok első győzelme a selejtezősorozatban.


E csoport

A listavezető svájci válogatottnak 4-1-es vezetésről sikerült pontokat elszórnia Izland ellen. A vendégek a második félidő derekán indították meg az őrült hajrát, egyenlítő góljukat pedig már a ráadás perceiben szerezték. A forduló előtt még továbbjutó helyen álló Albánia számára sem alakult jól az este: Gianni De Biasi csapata 1-0-ra kikapott Szlovéniában. Az elől állók botlásából Norvégia profitált, a skandinávok Ciprus 2-0-s legyőzésével felléptek a táblázat második helyére.


F csoport

Portugália és Oroszország is fölényes sikerrel jutott túl a fordulón, előbbi az északíreket verte 4-2-re Belfastban, utóbbi pedig Luxemburgot tömte ki otthon 4-1-re. A portugáloknál Cristiano Ronaldo mesterhármast ért el a meccs utolsó 20 percében. A csoportot 17 pontjával továbbra is Portugália vezeti, két ponttal megelőzve az egy meccsel kevesebbet játszó oroszokat, és hattal a kétmeccses hátrányban lévő Izraelt.


G csoport

Meglepetés a G csoportban: Bosznia-Hercegovina-Szlovákia 0-1. Az éllovasnak ez volt az első veresége a selejtezőkben, de máris bajba került, Görögország ugyanis nagy nehezen 1-0-ra legyűrte idegenben Liechtensteint, és pontszámban beérte a listavezetőt. Váratlan győzelmének köszönhetően a szlovák válogatott is reménykedhet még a továbbjutásban, ehhez azonban a következő fordulóban ismét le kellene győznie a bosnyákokat. A balti rangadón: Lettország-Litvánia 2-1.


H csoport

A H csoportban változás történt az élen, moldovai 4-0-s győzelmével Anglia átvette a vezetést a Lengyelországgal csak ikszelő (1-1) Montenegrótól. A háromoroszlánosokat a 31 éves újonc, Rickie Lambert vezette győzelemre: a Southampton csatára egy góllal és két gólpasszal zárta a találkozót. A forduló legfölényesebb győzelmét az ukránok jegyezték San Marino ellen, a kelet-európai gárda 9-0-ra legázolta a miniállam legjobbjait. A hazaiak góljait nyolc különböző játékos szerezte. Az ukránok a győzelemmel egy pontra megközelítették az élen álló angol-montenegrói duót.

 

I csoport

A világbajnok spanyol válogatott idegenben tett hatalmas lépést a sima továbbjutás felé. Vicente del Bosque együttese 2-0-ra elintézte Finnországot, miközben a nagy rivális franciák csak ikszeltek Grúziában (0-0). Ha a Furija Roja a következő két meccsének valamelyikét megnyeri, akkor biztosan ott lesz a világbajnokságon.


A nap sztorija

Gera Zoltán szeptember 25-én, a West Bromwich Arsenal elleni Ligakupa-találkozóján szeretne visszatérni a futballpályára. A magyar középpályás - saját elmondása szerint - már hét-nyolc hete edzésbe állt, de még néhány hétre szüksége van ahhoz, hogy tétmeccsen is szerepelhessen. Gera még januárban szenvedett keresztszalag szakadást.


A nap pletykája
Az olasz lapok szerint Paul Pogba csak úgy lenne hajlandó meghosszabbítani év végén lejáró szerződését a Juventusszal, ha a klub megnégyszerezné a fizetését. A Manchester Unitedtől tavaly ingyen érkező középpályás jelenleg 800 000 eurót tehet zsebre egy évben, ügynöke azonban egy négymillió euró körüli éves bért szeretne kialkudni neki. A Juve elsőre 1,5 millió eurós fizetést ajánlott a 20 éves irányítónak.


A nap száma
Miroslav Klose az osztrákok elleni találkozón 68. alkalommal volt eredményes a német válogatottban. A veterán csatár ezzel beérte a német örökranglistán az eddigi rekordert, Gerd Müllert.


A nap nyilatkozata
"Guardiola nagyszerű edző, ő volt az, aki megadta nekem a lehetőséget a bizonyításra. Ha még a Barcelonánál lenne, és is ott maradtam volna" - nyilatkozta Érci Abidal, a Monaco francia válogatott védője.


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI


(hb)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább