Bellamy visszavonul, Boatenget "elűzték" Olaszországból

Bellamy visszavonul, Boatenget "elűzték" Olaszországból

, hb

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballhírei. Szeptember 10.



Isco és David Silva is sérülést szenvedett a spanyol válogatott hétvégi edzésein. A Real Madrid fiatal középpályásának a bokájával adódtak problémák, míg a Manchester City szélsőjének a combja húzódott meg. A sérülés miatt mindkét játékos elhagyta az edzőtábort, és kihagyja a válogatott Chile elleni barátságos meccsét.

Isco mellett a Real Madrid egy másik nyári szerzeménye is sérüléssel bajlódik: Gareth Bale ágyékhúzódás miatt valószínűleg nem léphet pályára a walesi válogatott keddi, Szerbia elleni világbajnoki selejtezőjén.


A világbajnoki selejtezők végén valószínűleg távozik posztjáról Giovanni Trapattoni, az ír válogatott szövetségi kapitánya. A 74 éves tréner úgy gondolja, hogy a szövetség nem fogja meghosszabbítani a szerződését, és ő maga is jobbnak látja a távozást. Írország jelenleg a negyedik helyen áll világbajnoki selejtezőcsoportjában, és már csak matematikai esélye maradt a pótselejtezős hely elérésére.


Felépült sérüléséből Sergio Busquets. A középpályás még a szeptember 1-i Valencia-Barcelona spanyol bajnokin szenvedett combhúzódást, hétfőn azonban már együtt edzett a katalánok első csapatával.


Mégsem lesz a Slask Wroclaw játékosa Vass Ádám - írja a Nemzeti Sport. A magyar középpályás az elmúlt napokban próbajátékon szerepelt a lengyeleknél, és egy felkészülési meccsen pályára is lépett az együttesben. Bár a tárgyalások állítólag előrehaladott állapotban voltak, a felek végül nem kötöttek szerződést.


A magyar válogatottal egy selejtezőcsoportban szereplő Spanyolország 4-0-ra kiütötte Albániát az U21-es Eb-selejtezők hétfői játéknapján. A spanyol válogatott - jobb gólarányának köszönhetően - ezzel átvette a vezetést a magyar csapattól tabellán. A csoport másik meccsén Bosznia-Hercegovina-Ausztria 0-2.


A nap sztorija

Peter Peters, a Schalke gazdasági igazgatója a német Bildnek úgy nyilatkozott, hogy a csapat frissen igazolt játékosa, Kevin-Prince Boateng az egyre nagyobb méreteket öltő rasszizmus miatt igazolt el Olaszországból. A ghánai középpályásnak állítólag elege lett abból, hogy a Milan játékosaként folyamatosan ki volt téve a szurkolók rasszista megnyilvánulásainak. Boatengről már korábban kiderült, hogy érzékeny az ilyen helyzetekre: egy Pro Patria elleni edzőmeccsen le is vonult a pályáról, mikor a szurkolók folyamatosan huhogással ingerelték.


A nap pletykája
Olasz lapértesülések szerint januárban visszatér nevelőegyesületéhez, a Boca Juniorshoz Nicolás Burdisso. A Roma bekkje 2004-ben hagyta el az argentin csapatot az Inter kedvéért.


A nap száma
6 - Wales a vb-selejtezők során hat gólt kapott a tizenhatoson kívülről. Minden más európai csapatnál többet.


A nap nyilatkozata
"17-18 éve futballozok profi szinten, most egy kicsit élni is akarok" - nyilatkozta a Cardiff City walesi támadója, Craig Bellamy, aki azt tervezi, hogy a szezon végén befejezi pályafutását.


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI

(hb)


További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább