Bale sérülése nem gyógyul, botlottak a manchesteri csapatok a BL-ben

Bale sérülése nem gyógyul, botlottak a manchesteri csapatok a BL-ben

, hb

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballhírei. Október 3.



Hírek

A Porto elleni BL-meccsen bokasérülést szenvedett Raúl García, az Atlético Madrid középpályása. A játékosnak a vizsgálatok szerint a bokaszalagjai húzódtak meg. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Garcíának mennyi időt kell kihagynia.


A Werder Bremen jelezte a Chelsea-nek, hogy ismét kölcsönvenné Kevin de Bruyne-t. A fiatal belga szélső az előző idényben 33 Bundesliga-meccsen 10 gólt termelt a brémaiaknál, a szezon végén azonban a kékek visszarendelték Londonba. De Bruyne az új idény elején két meccsen kezdett is a Chelsea-ben, de mostanra nemcsak a kezdőcsapatból, hanem a keretből is kiszorult Mourinhónál.


Sérvműtét elé néz Robbie Brady - közölte hivatalos honlapján a Hull City. A manapság remek formában játszó ír középpályásra (négy gól, hét meccsen) körülbelül egy hónapig nem számíthat a klub.


Az olasz szövetség hatról kilenc hónapra növelte Stefano Mauri eltiltásának idejét a játékos sikertelen fellebbezése után. A Lazio csapatkapitányát korábban azért marasztalta el a szövetség, mert nem jelentett be egy fogadási csalást, amiről tudomást szerzett.


A Real Madrid közleménye szerint Gareth Bale combsérülése a vártnál nehezebb gyógyul, ezért a rekordösszegért szerződtetett középpályás a hétvégi, Levante elleni bajnokit is kihagyja, valamint nem utazik el a jövő héten a walesi válogatott edzőtáborába sem.


Mégsem költözik el a Stadio San Paolóból a Napoli, miután a csapatnak és az önkormányzatnak hosszas tárgyalások után sikerült megegyeznie egymással a további együttműködésről. A nápolyiak elnöke, Aurelio De Laurentiis a múlt héten beszélt arról, hogy a klubnak talán új, saját stadiont kell építenie, mert a San Paolo bérlése problémássá vált.


Eredmények


Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló

Nem tudott győzni a Manchester United a Sahtar Donyeck otthonában a Bajnokok Ligája A csoportjában. A vendégek egy Welbeck-góllal korán előnybe kerültek, de az ukránoknak a 76. percben Taison találatával sikerült pontot menteniük. A riválisok botlását kihasználta a Leverkusen, amely egy 92. percben szerzett csodálatos szabadrúgásgóllal verte a Real Sociedadot, és egy pontra megközelítette az ukrán-angol duót.

 

A B csoportban a Real Madrid fölényesen nyerte második meccsét is, a blancók ezúttal a Köbenhavn együttesének vágtak négy gólt (4-0). A meccs legjobbja Angel Di María volt, aki a két találata mellé kiosztott egy pazar gólpasszt is az ugyancsak duplázó Cristiano Ronaldónak. A csoport másik meccsén Juventus-Galatasaray 2-2. A torinóiak zsinórban harmadik alkalommal kezdték két döntetlennel a BL-szezont.

 

A C jelű négyesben az Olimpiakosz idegenben ütötte ki 3-0-ra az Anderlechtet. A vendégek mindhárom gólját Konsztantinosz Mitroglu jegyezte, ezzel ő lett az első görög, aki mesterhármast lőtt a BL-ben. Megyeri Balázs csak a cserepadon kapott helyet a görög csapatban. Szintén 3-0-s sikerrel zárta a fordulót a PSG, a franciákat a duplázó Zlatan Ibrahimovic vezette győzelemre a Benfica ellen.

 

A nap rangadója a vártnál kevesebb izgalmat hozott, a címvédő Bayern München ugyanis könnyedén lelépte Angliában a Manchester Cityt. A bajorok az 59. percig három gólt rámoltak be Joe Hart kapujába, és előnyükből két egységnyit a lefújásig meg is őriztek (1-3). A D csoport másik találkozóján a CSZKA Moszkva 3-2-re verte a Viktoria Plzent. Ezen a mérkőzésen született a második játéknap legfurcsább gólja: Matús Kozácik kapus egy hazaadást talppal próbált átvenni, de a labda a lába alatt bepörgött a kapuba. Végül ez a gól döntött a három pont sorsáról.


A nap sztorija

Szingapúrban újabb négy olyan embert tartóztattak le, akik magas szinten érintettek lehetnek az egész világot behálózó fogadási csalásokban. A szingapúri hatóságok állítólag a szeptember 14-én elfogott, szintén fogadási csalással vádolt négy üzletember vallomásai alapján jutottak el a letartóztatott személyekhez.


A nap pletykája
Olasz források szerint a Juventus legújabb kiszemeltje a Manchester United 18 éves belga szélsője, Adnan Januzaj. A fiatal játékos idén két bajnokin pályára lépett már a Vörös Ördögök első csapatában is, korábban pedig a korosztályos csapatokban termelte a gólokat.


A nap száma
3,6 millió - A Román Labdarúgó-szövetség 3,6 millió eurót fog szétosztani a válogatott játékosai között, amennyiben a gárda kiharcolja a vb-szereplést. Ez azt jelenti, hogy keret tagjai nagyjából 50-60 millió forintnak megfelelő összeggel lesznek gazdagabbak sikeres kvalifikáció esetén.


A nap nyilatkozata
"Érzem, hogy a sérülésem egyre kevésbé fáj, napról-napra jobban vagyok. Hétfő óta valami megváltozott, határozott különbséget tapasztalok a korábbiakhoz képest. Viszont még nagyon sok munka kell ahhoz, hogy felépüljek, meg kell erősítenem a lábfejem és a sarkam. - nyilatkozta a május óta saroksérüléssel bajlódó Andy Carroll


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI


(hb)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább