Otthon bukott az Arsenal, kínlódott a Milan és a Barcelona

Otthon bukott az Arsenal, kínlódott a Milan és a Barcelona

, hb

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballhírei. Október 23.



Hírek

Késik Vincent Kompany visszatérése a Manchester Citynél. Az égszínkékek csapatkapitánya a hónap elején szenvedett combsérülést, amiből még nem sikerült teljesen felépülnie, így nem léphet pályára csapata szerda esti Bajnokok Ligája-mérkőzésén.


Megtalálta az október 7-én kirúgott Michael Wiesinger helyettesét a Nürnberg. A bajorokat a tervek szerint 2015-ig az AZ Alkmaar korábbi trénere, Gertjan Verbeek irányítja. Az 51 éves edző először vállalt munkát Hollandián kívül.


A Fiorentina egy évvel, 2016-ig meghosszabbította csapatkapitánya, Manuel Pasqual szerződését. A rutinos védő 2005 óta szolgálja a firenzeieket és a csaknem egy évtized alatt összesen 275 tétmeccsen lépett pályára az együttesben.


További hír a violáktól: a Juventus elleni bajnokin combsérülést szenvedett Massimo Ambrosini. A veterán középpályás legalább két hétig lesz kényszerpihenőn.


Ismét edzőt váltott Vanczák Vilmos klubja, a svájci Sion. A csapat kispadjára ezúttal Laurent Roussey ült le a májusban kinevezett Michel Decastel helyére. A sioniak gyakorlatilag már másfél éve keresik a megfelelő embert a vezetőedzői posztra: 2012 áprilisa óta tíz különböző szakember dolgozott az együttessel.


Az UEFA fegyelmi bizottsága súlyos büntetést rótt ki az APOEL Nicosiára. A ciprusiaknak a soron következő hazai Európa Liga-meccsüket zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk, mert a szurkolók az Eintracht Frankfurt elleni meccsen rasszista bekiabálásokkal zavarták az ellenfél színes bőrű játékosait, valamint emellett pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára.


Eredmények


A Bajnokok Ligája E csoportjának rangadóján a Chelsea lenullázta a Schalke együttesét. A londoniak Fernando Torres duplájával, valamint Eden Hazard első BL-góljával nyertek 3-0-ra Gelsenkirchenben. A Kassai Viktor vezette mérkőzésen Szalai Ádám csereként 19 percet játszott a vendégeknél. A csoport másik meccsén a Steaua Bucuresti egy 88. percben szerzett góllal rabolt pontot a Basel otthonából (1-1).


Az F csoportban két 2-1-es vendégsiker született: a Napoli a Marseille-t, a Dortmund pedig az Arsenalt verte saját pályáján. Utóbbi találkozón Robert Lewandowski remekelt: a lengyel csatár egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a bravúros győzelemhez. A körbeveréseknek köszönhetően a kvartettben a Napolinak, az Arsenalnak és a Dortmundnak is hat pontja van három forduló után.


G csoport. Az eddig száz százalékos Atlético Madrid könnyedén behúzta az Austria Wien elleni meccsét is (3-0), így gyakorlatilag már most továbbjutónak érezheti magát a spanyol együttes. A madridiak szájíze szerint alakult a párhuzamos meccs is: az elsőszámú rivális Porto otthon szenvedett 1-0-s vereséget a Zenittől. Az oroszok a hajrában kiharcolt győzelemmel felléptek a második helyre a csoportban, de hátrányuk öt pont a listavezető matracosokkal szemben. A Porto zsinórban második BL-meccsét veszítette el hazai pályán.


A H csoportban a Milan és a Barcelona nem bírt egymással (1-1) a BL-rekordot jelentő, 14. egymás elleni meccsén. A találkozó két gólja egy-egy hatalmas védelmi hibából született (Robinho, illetve Messi talált be), a második játékrészben pedig igazi helyzetet sem alakítottak ki a csapatok. Az eddig pontot (és gólt) sem szerző Celtic így valamelyest közelebb lopózott a két sztárcsapathoz: a skótok Glasgowban 2-1-re verték az Ajaxot.


A Bajnokok Ligája eredményei, menetrendje és tabellái >>>


A nap sztorija

Az Örmény Labdarúgó-szövetség nyílt levélben kérte meg a válogatott önként leköszönő kapitányát, Vardan Minaszjant, hogy gondolja meg magát, és maradjon a csapat mellett. Bár az örményeknek Minaszjan vezérletével nem sikerült kiharcolniuk a vb-szerepést, a vezetőség úgy gondolja, hogy a 39 éves tréner jelenti a jövőt a válogatott számára. A selejtezők során az örmény csapat több látványos eredményt is produkált: a dánokat és a cseheket is legyőzte idegenben (4.0, 2-1), Olaszországgal pedig ikszelt az utolsó körben. Minaszjan korában elmondta, azért adja be lemondását, mert a továbbiakban külföldön, klubcsapatoknál szeretne dolgozni.


A nap pletykája
A spanyol El Mundo Deportivo szerint a Barcelona januárban szeretné leigazolni az Arsenal 21 éves középpályását, Jack Wilshere-t.


A nap száma
3 - Az Atlético Madrid története során először nyert meg egymás után három meccset a Bajnokok Ligájában.


A nap nyilatkozata
"Bale egy remek játékos, és egy remek srác. Nincs könnyű helyzetben, mert teljesen ki kellett hagynia a felkészülési időszakot, az emberek pedig ennek ellenére hatalmas nyomást helyeznek rá, elsősorban az átigazolási ára miatt" - nyilatkozta új csapattársáról, Gareth Bale-ről Cristiano Ronaldo.


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI

(hb)


További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább