Gallas Ausztráliában folytatja, tarolt a BL-ben a Bayern és a PSG

Gallas Ausztráliában folytatja, tarolt a BL-ben a Bayern és a PSG

, hb

Futballhírek az elmúlt 24 órából. Október 24.



Hírek

Lemondott posztjáról Ian Holloway, a Crystal Palace menedzsere. A tréner - saját elmondása szerint - azért döntött a távozás mellett, mert nem volt energiája harcolni a kiesés ellen. Holloway vezérletével a csapat tavasszal osztályozón harcolta ki az élvonalbeli szereplést, eddigi Premier League-meccsei közül azonban nyolcból hetet elveszített.

Melbourne Victory trénere, Ange Postecoglu lett az ausztrál válogatott új szövetségi kapitánya. A rutinos edző a múlt héten menesztett Holger Osiecket váltja a socceroos kispadján. Postecoglunak már van rutinja az edzősködésben válogatott szinten: 2000 és 2007 között ő volt az ausztrál U20-as csapat szövetségi kapitánya.


Az UEFA vizsgálatot indított az Ajax ellen, mert a csapat szurkolói a Celtic elleni 2-1-re elveszített BL-találkozón megrongálták a skótok stadionját. Néhány holland drukker a hazaiak vezető találata után székeket szakított ki a helyükről, majd azokat az ellenfél szimpatizánsai közé dobálta. Az UEFA november 21-i ülésén dönt arról, hogy milyen büntetést kap a holland bajnok.


A Norwich City három hónapra kölcsönadta spanyol védőjét, Daniel Ayalát a Championshipben szereplő Middlesbrough-nak. A 22 éves bekket a Norwich még 2010-ben igazolta le a Liverpooltól, de a játékos azóta csupán tíz meccsen lépett pályára a kezdőcsapatban.


A Perth Glory bejelentette, hogy egyéves megállapodást kötött William Gallas-szal, az Arsenal, a Chelsea és a Tottenham korábbi sztárjával. A 36 éves bekk az első francia játékos lesz az ausztrál bajnokságban.


Eredmények

 

Komoly verést kapott a Sahtar Donyeck a Bayer Leverkusentől a Bajnokok Ligája A csoportjában. Az első két fordulóban négy pontot gyűjtő ukránok egy 4-0-s zakóba szaladtak bele Németországban. A Leverkusennél Stefan Kiessling két gólt szerzett, a csapatkapitány, Simon Rolfes pedig zsinórban a harmadik BL-meccsén volt eredményes. A csoport másik meccsén a Manchester United egy 2. percben esett Inigo Martínez-öngóllal verte a Real Sociedadot, és hét pontjával a csoport élére állt. A baszkok három kör után is pont nélkül állnak.

 

A B csoportban a Juventus nagy bajba került, miután 2-1-es vereséget szenvedett a Real Madrid vendégeként. A blancók mindkét gólját Cristiano Ronaldo lőtte, a portugál ezzel már hét találatnál jár a szezonban. A madridiak továbbra is hibátlanok, a Juventus pedig nyeretlen (3 meccs, 2 pont). A Juve vereségét kihasználta a Galatasaray, amely sztárjai (Drogba, Sneijder, Melo) vezérletével 3-1-re múlta felül az FC Köbenhavn együttesét, és fellépett a táblázat második helyére.

 

A C jelű négyesben a PSG, és azon belül is a csapat zsenije, Zlatan Ibrahimovic tartott gálaelőadást: a párizsiak 5-0-ra páholták el idegenben Anderlechtet, a klubrekordnak számító sikerből pedig a svéd csatár négy góllal vette ki a részét. A PSG ezzel valószínűleg meg is váltotta a jegyét a legjobb 16 közé, mivel a párhuzamos meccsen a csapat két legkomolyabb üldözője, a Benfica és az Olimpiakosz leikszelt egymással (1-1).

 

A D csoportban is született egy 5-0-s siker: a Bayern München ilyen arányban verte el a Viktoria Plzent az Allianz Arenában. A találkozón Franck Ribéry két gólt lőtt, Mario Götze pedig megszerezte első gólját a bajorok színeiben. Moszkvában ennél nagyobb küzdelem folyt, a Manchester City Sergio Agüero duplájával – hátrányból felállva - épphogy csak legyűrte a CSZKA-t. A csoportot továbbra is a száz százalékos müncheniek vezetik, míg a második helyen a hatpontos manchesteriek állnak.


A nap sztorija

A rendőrség letartóztatta azt a tatárszentgyörgyi futballistát, aki csapata Szigetcsép elleni bajnokiján bántalmazta a játékvezetőt a pest megyei III. osztályban. ZS. Eriket a dabasi nyomozók már kihallgatták, ügyében pedig pénteken gyorsított eljárásban már ítélet is születhet. A játékosnak súlyos testi sértés miatt kell felelnie.


A nap pletykája
Angol lapértesülések szerint a Chelsea szemet vetett az Atlético Madrid brazil csillagára, Diego Costára. A csatár kivásárlási ára állítólag 38 millió euró.


A nap száma
13 - Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimovic együttesen 13 gólt lőtt már idén a BL-ben. Ez több mint amennyit a mezőny eddigi legeredményesebb csapata termelt (Real Madrid, illetve PSG, 12 gól).


A nap nyilatkozata
"Hihetetlen volt, és mélységesen elszomorító. Az UEFA-nak tényleg lépnie kellene már valamit ebben az ügyben" - így kommentálta Yaya Touré, hogy a moszkvai szurkolói folyamatos rasszista huhogással gúnyolták őt a CSZKA Moszkva-Manchester City BL-találkozón.


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI


(hb)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább