Vészkapus helyettesíti Bogdánt, győzött az Újpest az MTK vendégeként

Vészkapus helyettesíti Bogdánt, győzött az Újpest az MTK vendégeként

, hb

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballhírei. Október 26.



Hírek

Felépült combsérüléséből a Barcelonánál Gerard Piqué, a védő így játszhat a hétvégi El Clásicón. A katalánok középhátvédje még a Milan elleni BL-mérkőzésen húzódott meg.


Közeledik Fabricio Coloccini visszatérése is a Newcastle Unitednél. A szarkák csapatkapitánya az utóbbi három héten ágyéksérülés miatt pihent, vasárnap azonban már legalább a kispadra leülhet a Sunderland elleni bajnokin.


A FIFA elnöke, Joseph Blatter a jövőben több helyet adna a világbajnokságokon az afrikai csapatoknak. Blatter szerint Afrika alulreprezentált a világtornán: míg az 53 európai ország 13 csapattal képviselteti magát a legnagyobb futballünnepen, addig az 54 tagországot számláló Afrikának csupán öt hely jut.


Vészkapust szerződtetett a sérült Bogdán Ádám helyére a Bolton Wanderers. A jelenleg az angol másodosztályban szereplő együttes a Millwall 29 éves kapusával, Arran Lee-Barrett-tel kötött rövid távú megállapodást. Bogdán hétfőn, a csapat edzésén szenvedett térdszalag sérülést, ami miatt legalább két hónapig nem játszhat.


Eredmények


Hat nyeretlen fordulót követően ismét győzni tudott az NB 1-ben az Újpest. A lilák az MTK otthonából hozták el a három pontot a 12. forduló nyitómeccsén.


A Bundesliga 10. körének első mérkőzésén Stuttgart-Nürnberg 1-1. A vendégek kispadján ezen a találkozón mutatkozott be a csapat új vezetőedzője, Gertjan Verbeek.


Spanyolországban a Valladolid Rayo Vallecano elleni 3-0-s idegenbeli győzelmével indult a 10. bajnoki forduló. A vendégek a három ponttal két helyet ugrottak előre a táblázaton, és az egyik megelőzött ellenfelük éppen a Rayo volt.


A nap sztorija

Patrice Evra cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint a nyáron elhagyná a Manchester Unitedet. A rutinos védő azt állítja, az újságírók félreértették egyik korábbi nyilatkozatát, amelyet franciául adott, ezért kaphattak szárnyra a távozásáról szóló pletykák. Evra az említett interjúban azt mondta: nem beszél a szerződéshosszabbítási ügyeiről, mert az személyes dolog. Szavait azonban az angolok később úgy tálaltak, hogy a védő személyes okokból nem akar hosszabbítani.


A nap pletykája
A Daily Express azt állítja, hogy a PSG a nyáron karnyújtásnyira volt attól, hogy ingyen megszerezze Adnan Januzajt a Manchester Unitedtől, de a belga tehetség végül mégis a Vörös Ördögökkel írt alá profi szerződést.


A nap száma
12 - Az észak- és közép-amerikai bajnokcsapatok kupájában az Isidro Metapan panamai támadója, Nicolas Munoz 12 perc alatt lőtt négy gólt a Los Angeles Galaxy együttesének.


A nap nyilatkozata
"Az Arsenal az a klub, ahol mindig tárt karokkal fogadnak. Olyanok nekem, mint a családom, és biztos vagyok benne, hogyha nem is edzőként, de valamilyen szerepkörben szolgálhatom majd újra őket" - nyilatkozta korábbi klubjáról Cesc Fábregas, a Barcelona középpályása.


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI


(hb)


További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább