Llorente marad a Juventusnál, Neymar szerint Messi a világ legjobbja

Llorente marad a Juventusnál, Neymar szerint Messi a világ legjobbja

, hb

Futballhírek az elmúlt 24 órából. November 8.



Két újonc, Jay Rodriguez és Adam Lallana is meghívót kapott Roy Hodgsontól az angol válogatottba a Chile és a Németország elleni felkészülési meccsekre. A southamptoni párosból Lallana szeptemberben egyszer már volt válogatott kerettag, debütálnia azonban még nem sikerült a háromoroszlánosoknál. Korosztályos szinten korábban mindkét játékos volt már válogatott, igaz Lallana csak háromszor, Rodriguez pedig egyszer szerepelt az ifjúsági csapatokban.

Az angol szövetség 10 ezer fontos pénzbüntetést szabott ki a Hull City menedzserére, Steve Bruce-ra, mert a tréner nyilvánosan megkérdőjelezett egy bírói döntést a Tottenham elleni bajnokit követően. Az edző azt nehezményezte, hogy Michael Oliver túlságosan könnyű síppal fújta be azt a büntetőt, amellyel a Spurs megnyerte az említett meccset, és egy nyilatkozatában "viccnek" titulálta a döntést.


Egy másik rossz hír a tigrisektől: Achilles-sérülése miatt ebben az évben már nem léphet pályára Sone Aluko, a csapat nigériai támadója.


A Milan elleni BL-találkozón ágyékhúzódást szenvedett a Barcelona középhátvédje, Gerard Piqué. A világbajnok játékos így feltehetően kihagyja a katalánok Betis elleni bajnokiját.


A Juventus vezérigazgatója, Giuseppe Marotta cáfolta azokat a pletykákat, amelyek szerint a klub arra készül, hogy januárban eladja az Arsenalnak Fernando Llorentét. Marotta állítása szerint a baszk támadó távozásáról szó sem volt, a hírt teljes mértékben az olasz média tákolta össze. Llorente a nyáron igazolt a torinói együtteshez, ahol eddig nyolc bajnokin egyszer talált be.


A Schalke két alapemberét is elveszítette legalább egy hétre a Chelsea elleni BL-találkozón. A londoni mérkőzésen Julian Draxler sípcsontsérülést szenvedett, Kevin-Prince Boateng pedig a térdére kapott egy komolyabb rúgást.


Felbontotta szerződését klubjával Rivaldo, a Barcelona és a Milan korábbi aranylabdás irányítója. A 42 éves világbajnok középpályás az utóbbi hónapokban a brazil másodosztályban szereplő Sao Caetanónál focizott, de nemrégiben súlyos térdsérülést szenvedett, amiből - saját elmondása szerint - nem sikerült teljesen felépülnie.


Az Európa Liga csoportkörének negyedik játéknapján nyolc csapat is kiharcolta a továbbjutást a legjobb 32 közé. Ezek: Valencia (A csoport), Ludogorec Razgrad (B csoport), Esbjerg, Salzburg (mindkettő C csoport), Rubin Kazany (D csoport), Fiorentina, Dnipro (mindkettő E csoport), Tottenham (K csoport).


Az Európa Liga összes eredménye, menetrendje és tabellái >>>


A nap sztorija

José Mourinho bevallotta, hogy Eden Hazard nem sérülés miatt hagyta ki a csapat Schalke elleni BL-meccsét, hanem fegyelmi okokból. A belga középpályás egyszerűen elkésett a londoniak hétfői edzéséről, ezért a portugál tréner büntetésképpen egy meccsre a lelátóra küldte. "Még kölyök, és kölykök hibáznak. Az apák dolga pedig az, hogy tanítsák a fiaikat. Szomorú volt, mert nem játszhatott, de szombaton visszatér. Ennyi a sztori" - foglalta össze a történteket Mourinho.


A nap pletykája
Angol lapértesülések szerint az Arsenal, a Liverpool és a Tottenham is le szeretné igazolni a Sporting spanyol szélsőjét, Diego Capelt. A játékost állítólag már hatmillió euróért eladnák a portugálok a jelentkezőknek.


A nap száma
7 - Jermain Defoe utolsó öt európai kupameccsén hét góllal örvendeztette meg a Tottenham szurkolóit.


A nap nyilatkozata
"Lionel Messi egy kiváló játékos, egy zseni. Kétség sem férhet hozzá, hogy ő a világ legjobbja, és szerintem megint neki kell kapnia az Aranylabdát" - nyilatkozta csapattársáról Neymar.


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI


(hb)


További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább