Szalai felépült, Svédország és Románia lecsúszott a vébéről

Szalai felépült, Svédország és Románia lecsúszott a vébéről

, hb

Futballhírek az elmúlt 24 órából. November 20.



Hírek

A vártnál kevésbé súlyos Christian Eriksen bokasérülése - közölte honlapján a Tottenham. A 21 éves irányító a norvég válogatott pénteki, Dánia elleni találkozóján sérült meg, és akkor az orvosok még azt hitték, hogy elszakadt a bokaszalagja. A tesztek azonban kiderítették, hogy csak egy ficamról van szó, így Eriksennek hónapok helyett csak néhány hetet kell kihagynia.


A Barcelona keddi edzésén combhúzódást szenvedett Xavi. A katalán irányító feltehetőleg kihagyja csapata hétvégi, Granada elleni bajnokiját.


A Hoffenheim meghosszabbította két fiatal kapusa, Koen Casteels és Jens Grahl szerződését. A csapat elsőszámú portásának számító 21 éves Casteels 2017-ig, a 23 éves Grahl pedig 2016-ig írt alá a kék-fehéreknél.


A Cagliariban folytatja pályafutását Antonio Adán, a Real Madrid korábbi cserekapusa. Adán szerződése 2013 szeptemberében lejárt a madridiaknál, így a szárdok ingyen szerezték meg a 26 éves játékost.


Eredmények


Világbajnoki pótselejtezők


Ledolgozta hazai pályán az Ukrajnában összeszedett kétgólos hátrányát a francia válogatott (3-0), így Didier Deschamps együttese ott lesz a jövő évi világbajnokágon. Bár a gallok Mamadou Sakho és Karim Benzema találataival már az első félidőben elhúztak két gólra az ukránoktól, vb-kvalifikációjukhoz egy nagy adag mázli is kellett: a meccs 72. percében Oleg Huszev a saját csapata kapujába talált be.


Portugália a lisszaboni 1-0 után Solnában is győzni tudott 3-2-re Svédország ellen. A találkozón Zlatan Ibrahimovic és Cristiano Ronaldo vívott gólpárbajt egymással, előbbi kétszer, utóbbi háromszor volt eredményes. Portugália zsinórban harmadik alkalommal kvalifikálta magát a világbajnokságra.


A horvát-izlandi párharc első mérkőzésén még nem érvényesült a papírforma (0-0), a visszavágón azonban egyértelművé vált, hogy jelenleg Horvátország képvisel komolyabb játékerőt: a délszlávok annak ellenére is simán, 2-0-ra verték az északi kiscsapatot, hogy Mario Mandzukic kiállítása miatt már a 38. percben emberhátrányba kerültek.


Pénteken Görögország 3-1-re legyőzte Romániát Athénban, a bukaresti visszavágón így a helléneknek az 1-1-es döntetlen is bőven elég volt a vb-szereplés kivívásához. A mérkőzésen a románok Toroszidisz hatalmas öngóljával egyenlítettek ki.


Befejeződtek a világbajnoki selejtezők Afrikában is, ahonnan Ghána és Algéria csatlakozott a világbajnokság mezőnyéhez. Ghána 7-3-as összesítéssel jutott túl Egyiptomon (6-1, 1-2), míg Algéria idegenben szerzett több góllal gyűrte le Burkina Fasót (2-3, 1-0). Az utóbbi párharc mindent eldöntő találatát a Katarban légióskodó korábbi Rangers-kedvenc, Madjid Bougherra jegyezte.


Barátságos találkozók

 

Hatalmas meglepetésre a világ- és Európa-bajnok spanyol válogatott 1-0-ra kikapott a Dél-Afrikától a két együttes johannesburgi összecsapásán. A spanyoloknak 2011 novembere óta ez volt a második vereségük.

 

Per Mertesacker fejesgóljával Németország 1-0-s sikert ért el Anglia ellen a Wembleyben. Az angol válogatott így egy héten belül két mérkőzést bukott el a legendás stadionban, és zsinórban másodszor kapott ki a németektől (a két együttes legutóbbi találkozóján 4-1-re győzött a Nationalelf).

 

További érdekesebb eredmények: Hollandia-Kolumbia 0-0, Ausztria-USA 1-0, Belgium-Japán 2-3, Ausztrália-Costa Rica, 1-0, Norvégia-Skócia 0-1.


A nap sztorija

Felépült kézműtétje után, és kedden már a Schalke első csapatával edzett Szalai Ádám. A magyar támadó csuklóját a múlt héten kellett megoperálni egy makacs, még augusztusban összeszedett sérülés miatt. A hírek szerint Szalai a hétvégén már ott lesz a gelsenkircheniek kezdőcsapatában a Frankfurt elleni bajnokin.


A nap pletykája
Olasz lapértesülések szerint a Milan, az Inter és a Manchester United is szívesen látná soraiban a Barcelonánál kevés játéklehetőséghez jutó Alex Songot. A kameruni középpályás 2012 óta focizik a katalánoknál, de eddig csupán 26 bajnokin jutott szóhoz az első csapatban.


A nap száma
0 - A 2014-es világbajnokságra egyetlen skandináv állam válogatottja sem kvalifikálta magát. 1982 óta ez először történt meg.


A nap nyilatkozata
"Nincs szándékunkban egyetlen játékosunkat sem elcserélni a Juventusszal. Xabi nagyszerű futballista, és most, hogy felépült a sérüléséből, nagy hasznára lesz a csapatnak" - így reagált a Real Madrid trénere, Carlo Ancelotti arra az olasz pletykára, amely szerint a küszöbön van egy Xabi Alonso-Andrea Pirlo csere a Real és a Juve között.


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI

(hb)



További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább