Elhunyt a ManUnited legendája, élre állt a Juve a Serie A-ban

Elhunyt a ManUnited legendája, élre állt a Juve a Serie A-ban

, hb

Futballhírek az elmúlt 24 órából. November 26.



Hírek

A hétvégén térdműtéten esett át José Enrique, a Liverpool spanyol balhátvédje. A 27 éves bekk október eleje óta nem játszott csapatában, és előreláthatólag még további tíz hétig nem léphet pályára.


81 éves korában elhunyt Bill Foulkes, a Manchester United legendás hátvédje, az 1958-as müncheni légikatasztrófa egyik túlélője. Foulkes az egész profi pályafutását a Unitednél töltötte, nála többször csak Ryan Giggs, Bobby Charlton és Paul Scholes viselte az együttes mezét. A védő a 20 évnyi manchesteri szolgálat alatt négy bajnoki aranyérmet gyűjtött a Vörös Ördögökkel, és tagja volt az 1968-as, BEK-győztes csapatnak is.


Felépült térdsérüléséből a Románál Gervinho - közölte a fővárosiak trénere, Rudi Garcia. Az elefántcsontparti csatár még október közepén szenvedett térdszalag szakadást.


Combsérülés miatt kihagyja a Real Madrid Galatasaray elleni Bajnokok Ligája-mérkőzését Cristiano Ronaldo. A portugál klasszis a blancók hétvégi bajnokiján húzódott meg, és egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor léphet ismét pályára.


Olaszországban adócsalással gyanúsítják a Parma 11 korábbi kiválóságát, Hernan Crespót, Sebastian Verónt, Faustino Asprillát, Luigi Apollónit, Enrico Chiesát, Lilian Thuramot, Dino Baggiót, Hriszto Sztojcskovot, Tomas Brolint, Lorenzo Minottit és Massimo Crippát. A beszámolók szerint a futballisták 1992 és 2003 között fiktív számlákat állíttattak ki különböző szponzori szerződésekről, majd az államtól visszaigényelték az adót, körülbelül 11 millió dollárt. Az ügyben az ügyészség már megkezdte a nyomozást.


Eredmények


Zsinórban harmadik döntetlenjét játszotta az olasz bajnokságban a korábban egymás után tíz mérkőzést nyerő AS Roma. A fővárosiakon ezúttal a gyengécske Calgiari fogott ki, hazai pályán (0-0). Mindez azt jelenti, hogy 13 forduló után már nem a rómaiak vezetik a tabellát, hanem az egyre jobb formába lendülő Juventus.


A Premier League birminghami derbijén West Bromwich Albion-Aston Villa 2-2. A vendégeknek kétgólos hátrányból sikerült pontot menteniük.


Az Athletic Bilbao hátrányból felállva, idegenben győzte le 2-1-re a Málagát a spanyol bajnokság 14. fordulójának zárómeccsén. A baszkok ezzel megerősítették ötödik helyüket a táblázaton.


A nap sztorija

Törölte Twitter-profilját a Milan balszélsője, Kévin Constant. A guineai játékosnak abból lett elege, hogy a rossonerók szurkolói az oldalán folyamatosan gyalázkodó, a képességeit megkérdőjelező bejegyzéseket hagytak. Constant köztudottan érzékenyen reagál a szurkolói megnyilvánulásokra: 2012 júliusában a Sassuolo elleni felkészülési meccsen ő volt az egyik olyan Milan-játékos, aki levonult a pályáról, mikor az ellenfél ultrái rasszista rigmusokat kezdtek kántálni a lelátón.


A nap pletykája

Néhány napja az Arsenallal tréningezik a csapat két korábbi kiváló játékosa, Thierry Henry és Robert Pires. Az ágyúsok menedzsere, Arséne Wenger azonban leszögezte: a két klublegenda csupán azért jár le az edzésekre, hogy megőrizze a kondiját. Wenger elmondása szerint Henry és Pires többnyire csak labdás edzéseket végez, a komolyabb gyakorlatokban nem vesznek részt. Az angol sajtó ellenben arról kezdet cikkezni, hogy a londoniak a régi kedvencek segítségével szeretnék megoldani a csatárproblémáikat.


A nap száma
1000 - A hétvégén ezredik élvonalbeli mérkőzésén ült a kispadon vezetőedzőként Ronnie McFall, az északír Portadown menedzsere. A 68 éves tréner 1974-ben kezdte az edzősködést a Glentoran együttesénél, jelenlegi klubját pedig 1986 óta szolgálja, amivel jelenleg ő a legrégebb óta hivatalban lévő vezetőedző az európai ligákban.


A nap nyilatkozata
"Messi? Abszurd dolgokról beszélünk, és olyan pénzekről, amelyek Javi Martinez átigazolási árát is meghaladják. Nem. Nem akarjuk leigazolni őt. Ráadásul Sandro Rosell sohasem engedné el. Messit szentként tisztelik Barcelonában, és úgy gondolom, ő is úgy jár a legjobban, ha ott marad" - nyilatkozta a Bayern München elnöke, Karl-Heinz Rummenigge Lionel Messi esetleges szerződtetéséről. A spanyol sajtó pénteken szellőztette meg, hogy Messi elvágyódik Barcelonából, mert egyelőre nem sikerült megegyeznie a klubbal a szerződéshosszabbításról.


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI

(hb)


További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább