Batistuta edzőnek áll, a Chelsea vereséggel is továbbjutott a BL-ben

Batistuta edzőnek áll, a Chelsea vereséggel is továbbjutott a BL-ben

, hb

Futballhírek az elmúlt 24 órából. November 27.



Hírek

A szombati liverpooli derbin lábujjtörést szenvedett Leighton Baines, az Everton védője. A 22-szeres angol válogatott bekk legkorábban hat hét múlva állhat ismét edzésbe.


Nagy valószínűséggel nem lép pályára a PSG Olimpiakosz elleni BL-találkozóján a párizsiak uruguayi sztárja, Edinson Cavani. A csatár az elmúlt két hétben az uruguayi válogatott interkontinentális pótselejtezői miatt rengeteget utazott, és egy kicsit kimerült. A PSG edzője, Laurent Blanc szerint ha Cavani ilyen fizikai állapotban erőlteti a játékot, könnyen összeszedhet valami komolyabb sérülést.


További hír a párizsiaktól, hogy hosszú egyeztetések után a klub vezetősége megállapodott a fővárosi önkormányzattal arról, hogy a csapat további 30 évig a Parc des Princes-ben vívja a hazai mérkőzéseit. A PSG 1974 óta használja a 47 929 néző befogadására alkalmas stadiont, de az elmúlt hetekben felvetődött a lehetősége annak, hogy a csapat átköltözik a 81 ezer férőhelyes Stade de France-ba.


Tovább csúszik Mario Gómez visszatérése a Fiorentinánál annak ellenére, hogy az orvosok szerint a játékos térdszalag sérülése teljesen rendbejött. A német támadó a napokban Münchenben járt, ahol újra megvizsgálták, és megállapították, hogy a térdében a sérülés körüli terület begyulladt. Gómeznek a gyulladás miatt még komoly fájdalmai vannak, és egyelőre nem lehet megjósolni, hogy mikor térhet vissza a futballpályára.


Gyerekekkel tölti meg a stadionja fegyelmi okokból lezárt északi és déli szektorait a Juventus az Udinese elleni bajnokin. A zebrákat még a november 10-i, Napoli elleni rangadó után büntette meg az olasz szövetség részleges stadionlezárással, mert a klub szurkolói rasszista rigmusokkal szidták az ellenfél játékosait. A Juve kezdeményezését a szövetség is jóváhagyta.


Eredmények


Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló

 

A keddi BL-játéknap egyik legnagyobb meglepetését a Basel szolgáltatta, amely másodszor is legyőzte a Chelsea-t az E csoportban. A svájciak az egyiptomi Mohamed Salah 87. percben szerzett góljával gyűrték le a londoniakat, és ezzel életben tartották továbbjutási esélyeiket. Mivel azonban a csoport másik meccsén a Szalai Ádámot végig a soraiban tudó Schalke nem tudta legyőzni a Steaua Bucurestit (0-0), a Chelsea a vereség ellenére is bejutott a legjobb 16 közé. A másik továbbjutó helyért a következő fordulóban a Basel és a Schalke küzd meg egymással.

 

Közel került a továbbjutáshoz a másik londoni együttes is: az Arsenal az F csoportban Jack Wilshere duplájával simán verte a még mindig pont nélkül álló Marseille-t. Az ágyúsok csupán azért nem jutottak még tovább, mert a párhuzamos mérkőzésen a Dortmund – a nápolyi 2-1-es vereséget követően – ezúttal jobbnak bizonyult a Napolinál (3-1). Az utolsó forduló előtt az Arsenal 12 ponttal vezeti a csoportot, a Dortmundnak és a Napolinak egyaránt 9-9 pontja van.

 

A G csoportban gyakorlatilag nem hozott semmilyen változást az ötödik forduló, mivel mind a Zenit-Atlético Madrid, mind az FC Porto-Austria Wien találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. Arról tehát, hogy az Atlético mögött ki szerzi meg a másik továbbjutó helyet, az utolsó kör fog dönteni.

 

A H csoportban a Milan Kaká, Zapata és Balotelli góljaival idegenben ütötte ki 3-0-ra a Celticet, és ezzel fellépett a csoport második helyére. A győzelem akár továbbjutást is érhetett volna a milánóiaknak, ha a Barcelona behúzza az Ajax elleni meccsét, a továbbjutásukat az előző körben bebiztosító katalánok azonban 250. BL-meccsükön – hatalmas meglepetésre – 2-1-re kikaptak a holland együttes otthonában. Az Ajaxnál két fiatal játékos, a 23 éves Thulani Serero és a 22 éves Danny Hoesen volt eredményes, a Barca gólját Xavi szerezte büntetőből. A továbbjutásra még esélyes Milan és Ajax egymás ellen játszik az utolsó fordulóban.

 

A Magyar Kupa nyolcaddöntőinek keddi mérkőzésein egyik hazai együttes sem tudott győzni: Dunaújváros-Debrecen 1-1, Honvéd-Pécs 1-1, Kecskemét-MTK 0-3.


A nap sztorija

Gabriel Batistuta bejelentette, hogy hamarosan visszatér Európába, és megkezdi edzői karrierjét. Az argentin gólvágó 2005-ben hagyott fel a profi futballal, de nem távolodott el a sporttól: az elmúlt években dolgozott tévés szakkommentátorként, a Colón technikai igazgatójaként, és Argentínában elvégzett egy edzői tanfolyamot is. Batistuta most arra készül, hogy Európában megszerzi azokat a papírokat, amikkel a legmagasabb szinten is dolgozhat trénerként.


A nap pletykája
Olasz lapinformációk szerint a Genoa januárban eladja veterán csatárát, Alberto Gilardinót az MLS-ben szereplő Toronto FC-nek.


A nap nyilatkozata
"Rengeteg hír jelent meg azzal kapcsolatban, hogy kapust akarunk igazolni. Már vagy hat-hét különböző játékossal összeboronáltak minket. De ez nem igaz, nem lesz új kapusunk, és Joe Hart nem hagyja el januárban a csapatot" - nyilatkozta a Manchester City menedzsere, Manuel Pellegrini. Angliában hetek óta téma az újságokban Joe Hart esetleges csapatváltása, mivel a válogatott portás az utóbbi hetekben kiszorult a City kezdőjéből.


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI


(hb)


További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább