Benayoun a Championshipben folytatja, Megyeriék továbbjutottak a BL-ben

Benayoun a Championshipben folytatja, Megyeriék továbbjutottak a BL-ben

, hb

Futballhírek az elmúlt 24 órából. December 11.



Hírek

Több mint fél évig nem számíthat szlovák középpályására, Juraj Kuckára a Genoa. A 26 éves játékos a csapat Cagliari elleni bajnokiján keresztszalag szakadást szenvedett.


Franciaországban Rudi Garciát, az AS Roma trénerét választották meg az év edzőjének. Garcia a voksoláson a válogatott szövetségi kapitányát, Didier Deschamps-ot, és a Saint-Étienne mesterét, Christophe Galtier-t utasította maga mögé. A 49 éves edző elsősorban annak köszönheti a kitüntetést, hogy ligarekordot jelentő tíz győzelemmel kezdte az idényt csapatával a Serie A-ban.


Az év játékosa címet - a várakozásoknak megfelelően - a Bayern München szélsője, Franck Ribéry kapta meg a franciáknál. A második helyen a Juventus fiatal középpályása, Paul Pogba végzett, míg a harmadik helyet a PSG játékmestere, Blaise Matuidi csípte el.


Megtalálta új trénerét a Montpellier. A pár napja menesztett Jean Fernandez helyét Rolland Courbis veszi át az együttesnél. Courbis 2007 és 2009 között már dolgozott a klubnál: ő volt az, akinek a vezérletével a Montpellier visszaverekedte magát a francia élvonalba.


A csuklótörést szenvedő Álvaro González után újabb alapember esett ki a Lazio csapatából. A gárda portugál középpályása, Bruno Pereirinha combhúzódás miatt legalább három hétig nem futballozhat.


Felépült sérüléséből Giampaolo Pazzini, a Milan 25-szörös olasz válogatott támadója. A 29 éves csatár hét hónapot hagyott ki a térdoperációját követően. Olasz lapértesülések szerint Pazzini a ma esti, Ajax elleni BL-meccsen tér vissza a futballpályára.


Az angol másodosztályban szereplő QPR együttesénél folytatja pályafutását a Chelsea és a Liverpool korábbi szélsője, Yossi Benayoun. Az izraeli válogatott játékosnak június óta nem volt csapata.


Eredmények

 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló.

 

Kedd este három csoportban befejeződtek a küzdelmek a Bajnokok Ligájában, ezzel újabb két együttes csatlakozott a legjobb 16 mezőnyéhez. Az egyik a Bayer Leverkusen volt, amely Ömer Toprak szerencsés találatával idegenben 1-0-ra legyőzte az egész csoportkör során mindössze egy pontot szerző Real Sociedadot.

 

A németeknek azonban ez a győzelem még nem lett volna elég a továbbjutáshoz, szükségük volt arra is, hogy az A csoport másik meccsén a Manchester United legyűrje a fordulót még továbbjutó helyen kezdő Sahtar Donyeck együttesét. Az angolok egy Phil Jones-góllal meg is tették ezt a szívességet a németeknek, így az A csoportból a Manchester United és Bayer Leverkusen lépett tovább.

 

A B csoportban a Galatasaray és a Juventus Isztambulban ugrott egymásnak, hogy eldöntsék, a Real Madrid mögött kié lesz a másik továbbjutást érő hely. A törökországi találkozón azonban váratlan dolog történt: a pályát a kezdés után nem sokkal beterítette a hó, a talaj pedig fél óra elteltével alkalmatlanná vált a játékra, így a 33. percben félbe kellett szakítani a mérkőzést.  A találkozóból hátralévő közel egy órát ma délután 13:00-tól játszák le a csapatok.

 

A csoport másik mérkőzésén a Real Madrid Luka Modric és Cristiano Ronaldo góljaival 2-0-verte a Köbenhavn-t. Vereségükkel a dánok lecsúsztak az Európa Liga-szereplést érő harmadik helyről is.

 

A C csoportban a Megyeri Balázst ezúttal is csak a kispadra jelölő Olimpiakosz ünnepelhetett továbbjutást, miután egy őrült mérkőzésen, a duplázó Javier Saviola vezérletével 3-1-es győzelmet aratott az Anderlecht felett. A találkozón a belgáktól összesen három embert állított ki Wolfgang Stark játékvezető, és emellett a hazaiak három büntetőt is rúghattak, amiből kettőt elhibáztak.

 

A párhuzamos találkozón így a görögökkel azonos pontszámmal álló, de az egymás közti összevetésben rosszabbul álló Benfica hiába aratott bravúros, 2-1-es győzelmet a csoportelső PSG felett, a portugál együttes lemaradt a folytatásról, és az EL-ben vigasztalódhat.

 

Két nagy fordításnak lehettünk szemtanúi a D csoportban, ahol a Bayern München és a Manchester City a csoportelsőségért, a Viktoria Plzen és a CSZKA Moszkva pedig az Európa Ligát érő harmadik helyért versengett egymással. Utóbbi találkozón a moszkvaiak 1-0-s előnyből engedték ki a kezükből a győzelmet: a pilzeniek a meccs utolsó negyed órájában kétszer is betaláltak, így ők lesznek ott tavasszal az Európa Liga egyenes kieséses szakaszában.

 

A Bayern-ManCity mérkőzésen a hazaiak Thomas Müller és Mario Götze révén már a 12. percben kétgólos előnyben voltak, végül mégis 3-2-es vereséget szenvedtek: a 62. percig az angoloktól David Silva, Aleksandar Kolarov és James Milner is eredményes volt. A bajorok azonban a vereség ellenére is megtartották első helyüket a csoportban, mivel Manchesterben ők ennél eggyel több gólt lőttek az égszínkékeknek (4-2, 2-3).


A nap sztorija

Új stadion építését tervezi a Barcelona. A katalánok a Nou Campot egy 105 ezer férőhelyes fedett stadionra cserélnék le a közeljövőben, amennyiben a tulajdonosok közgyűlése januárban áldását adja a beruházásra. A klub szóvivője, Toni Freixa elmondta: elképzelhető, hogy a klub egy teljesen új létesítményt épít fel, de az is tervben van, hogy a jelenlegi barcelonai "szentélyt" alakítják át a modern igényeknek megfelelően.


A nap száma

9 - Cristiano Ronaldo kilenc gólt termelt idén a Bajnokok Ligája csoportkörében, ami új BL-rekord.


A nap pletykája
Angol források szerint a Manchester City 40 millió fontért kivásárolná élő szerződéséből a Bayern München kapusát, Manuel Neuert. A pletykára reagált a bajorok trénere, Pep Guardiola is, aki figyelmeztette az égszínkékeket: csak az idejüket pocsékolják azzal, hogy megpróbálják Angliába csábítani a kiváló portást.


A nap nyilatkozata
Úgy gondolom, hogy az esélyeink ebben az idényben - ami az első idényem a csapatnál - nem hasonlíthatóak össze néhány másik együttes esélyeivel. Vannak, akik jelenleg előbbre tartanak a csapatépítésben, és sokkal inkább tűnnek esélyesnek a végső győzelemre, mint mi" - nyilatkozta a Chelsea BL-győzelmi esélyeiről a csapat menedzsere, José Mourinho.


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI

(hb)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább