Ronaldo, Ibra, Giggs: A BL-csoportkör legjobbjai

Ronaldo, Ibra, Giggs: A BL-csoportkör legjobbjai

, focitipp.hu

Az UEFA összegyűjtötte a Bajnokok Ligája csoportkörének legfigyelemreméltóbb teljesítményeit.



A legjobb csapat: Atlético Madrid
A madridiak négyévnyi távollét után szenzációsan tértek vissza a BL csoportkörébe. A G jelű négyest veretlenül, 16 pontot szerezve nyerték meg, csupán az utolsó előtti fordulóban, a Zenit elleni idegenbeli meccsen eresztettek ki egy kicsit (1-1) a biztos továbbjutás tudatában. Diego Simeone kiválóan összehangolta a csapat támadójátékát és védekezését, amit a számok is igazolnak: a matracosok 15 gól lőttek, és mindössze hármat kaptak a csoportkör során.

A legjobb játékos: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
A Real Madrid klasszisa egy Galatasaray elleni mesterhármassal indította a szezont, majd későbbi négy fellépése során is eredményes volt, így összesen - új BL-rekordot jelentő - kilenc góllal zárta a csoportkört. Ronaldo az előző szezonban 12 találattal lett a legrangosabb európai kupa gólkirálya, utolsó 23 meccsén pedig nem kevesebb, mint 27 gólt termelt.


A legszebb gól: Zlatan Ibrahimovic (PSG)
Ibrahimovic csupán egy góllal maradt el CR7 friss rekordjától a csoportkörben, a svéd azonban azzal vigasztalhatja magát, hogy az őszi szezonban övé volt a legszebb találat. Ibra a PSG Anderlecht elleni 5-0-s győzelme alkalmával 25 méterről bombázott a hálóba, elemi erővel. Ugyanezen a meccsen még háromszor vette be a belgák kapuját...



A legnagyobb védés: Fraser Forster (Celtic)
Forster a második játéknapon egymaga tartotta versenyben a Celticet a Barcelona elleni találkozón. A kapus hatalmas bravúrjai nélkül a katalánok csúnyán kitömték volna a skótokat, így azonban csak 1-0-s Barca-siker született. Forster a legnagyobb bravúrt a 88. percben mutatta be, mikor egymás után hárította Neymar és Alexis Sánchez ziccerét.



A legnagyobb menetelés: Bayern München
A címvédő bajorok az ötödik játéknapon 3-1-re legyőzték a CSZKA Moszkvát, és ezzel megdöntöttek egy több mint egy évtizede fennálló rekordot a BL-ben. Korábban még soha egyetlen csapat sem nyert meg zsinórban tíz meccset a legrangosabb európai kupában. A korábbi rekordot kilenc győztes meccsel a 2002/03-as Barcelona tartotta. (A müncheniek a tíz győzelemből ötöt még az előző idényben gyűjtöttek össze.)


A legnagyobb meglepetés: FC Basel
A svájciak az első fordulóban a Chelsea vendégeként léptek pályára, és a meccs előtt semmi jóra nem számíthattak: korábban Angliában még egyszer sem tudtak nyerni, holott már tíz meccset vívtak meg a szigetországban, ráadásul a Chelsea ekkor már 29 mérkőzés óta veretlen volt hazai pályán BL-csoportmeccseken. Mindez azonban nem hatotta meg Murat Yakin csapatát, amely 2-1-es győzelemmel távozott Londonból. Az már csak hab a tortán, hogy a csoportból végül tovább sem jutó svájciak később Bázelben is legyűrték a Chelsea-t.


A legnagyobb igazságtalanság: Napoli/Zenit
A nápolyi együttes úgy búcsúzott el a csoportkörtől, hogy 12 pontot gyűjtött, ugyanúgy, mint a csoportból továbbjutó két ellenfele, a Dortmund és az Arsenal. A Zenit ezzel szemben egy győzelemmel, minden idők leggyengébb hatpontos mérlegével lépett tovább az egyenes kieséses szakaszba a G csoportból.


A legkitartóbb: Ryan Giggs (Manchester United)
A manchesteriek elnyűhetetlen szélsője rögtön egy rekorddal indította az évet: egyedülálló módon a 19. szezonját kezdte meg a BL-ben. A második napon aztán megdöntötte Raúl csúcsát is, mikor 145. alkalommal futott ki a pályára BL-meccsen. "Nincs ebben semmi titok. Dolgozni kell, dolgozni és dolgozni" - foglalta össze hosszú pályafutása titkát a 40 éves legenda.


Forrás: UEFA

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább