Bajor gólparádé, keserédes Huszti-gólok

Bajor gólparádé, keserédes Huszti-gólok

, hb

Az év meccsei, 3.: Bundesliga

Tíz részben mutatjuk meg a 2013-as év legjobb meccseinek összefoglalóit. Ezúttal három Bundesliga-meccset idézünk fel.



A Bayern München az előző idényben már március 30-án, a Bundesliga 27. fordulójában behúzhatta volna az újabb bajnoki elsőségét, ha az üldöző Dortmund pontokat veszített volna Stuttgartban. A sárga-feketék azonban 29-én hozták a svábok elleni meccsüket, a bajnokavatás így későbbre tolódott. Másnap a csalódott Bayern a Hamburg együttesén állt bosszút, egy 9-2-es, elsöprő győzelemmel. A találkozón a müncheniek veterán támadója, Claudio Pizarro négyszer is eredményes volt.

Bayern-Hamburg 9-2


Kevésbé volt egyoldalú a Schalke és a Hannover januári összecsapása, amelyen a gelsenkircheniek öt különböző játékosuk góljaival 5-4-re verték Huszti Szabolcsékat. Az őrült meccs számunkra elsősorban a magyar középpályás pazar góljai miatt marad emlékezetes. No meg Mame Biram Diouf csodálatos ollózása miatt.


Schalke-Hannover 5-4


Ami a Bundesliga zárófordulójában a Borussia Mönchengladbach és a Bayern München bajnokiján történt, azt nehéz volt elhinni: a hazaiak a meccs 5. percében már 2-0-ra vezettek, a 10. percben pedig már 3-1-es eredményt mutatott a kijelző. A második félidőre aztán a Bayern játékosai összekapták magukat, és a duplázó, valamint emellett két gólpasszt is jegyző Franck Ribéry vezérletével megfordították az állást (3-4). A francia második gólja különösen látványosra sikerült.


Borussia Mönchengladbach-Bayern München 3-4


(hb)

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább