Egy, aki mindent vitt: Bayern München

Egy, aki mindent vitt: Bayern München

, hb

Az év meccsei, 10.: Bayern München

Tíz részben mutatjuk meg a 2013-as év legjobb meccseinek összefoglalóit. Sorozatunk utolsó részében a Bayern München szenzációs idényére tekintünk vissza.



2013-ban a Bayern Münchent egyetlen fronton sem lehetett megállítani. A bajorok a Bundesligában, a Német Kupában és a Bajnokok Ligájában is felértek a csúcsra, később pedig megnyerték az Európai Szuperkupát is.

Jupp Heynckes együttese a Barcelona 4-0-s legázolásával lépett elő a BL-győzelem elsőszámú esélyesévé. A müncheni meccs után a sajtó még "szándékosan túllocsolt pályáról" és Kassai Viktor bírói tévedéseiről beszélt, a barcelonai 3-0 után azonban már mindenki csodálattal nyilatkozott a bajorok játékáról.


Bayern München-Barcelona 4-0


2012-ben, a Chelsea elleni fináléban a müncheniek az utolsó pillanatokban engedték ki a BL-győzelmet a kezükből. Tavaly nem követtek el ilyen hibát: akkor lőtték a győztes találatukat, mikor a Dortmundnak már nem volt esélye a válaszra. A Bayern BL-győzelme, három percben.


Bayern München-Dortmund 2-1


Az Európai Szuperkupában aztán a bajorok közvetlenül is visszavágtak a Chelsea-nek. A prágai találkozón a londoni együttes hiába vezetett kétszer is, a BL-címvédő mindkétszer egyenlíteni tudott (másodszor a meccs 121. percében), és végül büntetőkkel elhódította a serleget.

 

Bayern-Chelsea 2-2 (büntetőkel 5-4)


(hb)

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább