Tévez és a teve

Tévez és a teve

, ktn

Az olasz liga rangadóján Milan-Juventus 0-2. Osztályozókönyv. Vigyázat, veszélyesen szubjektív.



Nem tudjuk, mi a hobbija Christian Abbiatinak. Sakkozik? Keresztrejtvényt fejt? Marihuánát szív? Fasiszta fanzine-okat olvasgat? Nem tudjuk, de vasárnap este bármelyik kedvtelését vidáman űzhette, a Juve miatt nem kellett aggódnia. Hogy így is kapott két gólt, a Juventus pedig simán megnyerte a meccset? Ilyen a futball.

Ignazio Abate most sem lett a kedvencünk, élénken reklamált, nagyokat sprintelt, ennyi. Ötös. Adil Ramival elvileg erősödött a Milan védelme, ezúttal azonban gyengén muzsikált, az első Juventus-gólnál hibázott, négyes. Még mindig reménykedünk abban, hogy Daniele Bonera szerepeltetése csak egy rossz vicc. Rosszabb, mint egy mórickás poén, mínusz egy. Urby Emanuelsonnak voltak ígéretes felfutásai, lövései, bennünket most megvett, hatos.


Nigel De Jong, a johannesburgi mészáros. Ez a jelző a múlté, vasárnap mágnescipőben játszott, minden lepattanó labda ragadt a lábához. A hiányzó kreativitás miatt csak hatos. Riccardo Montolivo magához képest lendületesen focizott, pengés trükköket is láttunk tőle, hatos. Keiszuke Honda állt be a helyére, és a közönség a japán minden labdaérintése után felhördült. De nem az elragadtatástól, Hondának csak rossz megmozdulása volt, nulla.


Adel Taarabt az anyját is eladná egy biciklicselért vagy kötényért, ráadásul rapszódikus - zseniális megoldást kínos bénázás követ nála. Donadonit jobban bírtuk a posztján, ötös. Taarabtot Robinho váltotta az utolsó negyedórára, aki legalább kapufáig jutott. Andrea Poli Clarence Seedorf kedvence - a Juventus ellen nem derült ki, miért. A második félidőben súlyosnak tűnő fejsérülést szenvedett, az ötössel kívánunk neki jobbulást. Polit Riccardo Saponara váltotta, akit a Wikipédián Kakához hasonlítanak. Hogy Kaka? Haha.


Nem mintha Kakát hasonlíthatnánk önmagához. Az egykori aranylabdás végleg elvesztette a ritmust, újabban már a labdakezelés is nehezére esik, kakás kígyózásról pedig jobb, ha nem is álmodunk többé. Négyes. Giampaolo Pazziniről két dolog jut eszünkbe: a maszkja és a luftja. Jó kedvünkben vagyunk: hármas.


*


Gianluigi Buffon attól nagy kapus, hogy az ilyen meccseken kifog két ziccert. Ezt most is megtette, hetes. Andrea Barzagli attól nagy védő, hogy nem emlékszünk egyetlen hibájára sem, csak a sajátos, nyargaló futására, hetes. Leonardo Bonucci ismét összehozta a meccsenkénti egy megabakiját - majd öt másodperccel később a gólvonalon mentett. Így lesz a kettesből hatos. Martin Cáceres sem a megbízhatóság szobra, de ezúttal nemcsak a sérója és a turbánja volt príma, hanem az ütemérzéke is.


A San Siróban semmi új nem derült ki Stephane Lichtsteinerről. Megbízható, mint a svájci óra, csak egy kicsit unalmas. Azt viszont díjazzuk, hogy idén ő adta a legtöbb gólpasszt védőként a Serie A-ban. Hatot, tehát hatos. Lichtsteinert Simone Padoin váltotta, köszönjük, az ő játékát nem továbbra sem kommentáljuk. Paul Pogba az elmúlt hónapokban kifocizta magát, vasárnap estére nem maradt benne szufla. A végén lőtt egy zúgó kapufát, ő sem akart hatosnál rosszabbat kapni. Andrea Pirlo a második félidőben csúnyán felrúgta Saponarát. (Lekésett róla.) Ugyanakkor egy szolíd szólóval is szórakoztatott bennünket a Juventus tizenhatosán belül, ahogy csak ő tudja. Ezzel együtt némi csalódást okozott, ötös. A középpálya bal oldalán Kwadwo Asamoah szaladgált. Csakhogy a stadionban nem futóversenyt rendeztek, hanem futballmeccset. S mivel a ghánait ezen az estén általában zavarta a labda, ötösnél jobb jegyet neki sem ajánlhatunk.


Csetlik-botlik, csúszik-mászik, egyetlen jó passza sincs, majd váratlanul szétbombázza az ellenfél kapuját. Ilyen egy vérbeli csatár, a neve Carlos Tévez, hetes. De mit mondjunk a Juventus másik támadójáról? Ezúttal is bepöcizett egy üres kapus gólt, ezen kívül azonban eltörte a labdát, pontatlanul passzolt, a versenyfutásokban rendre alulmaradt. Kínosan lassú, leszedált tevére emlékeztetett. Sajnos Fernando Llorente nem Juventus-szint, már ha a Juventus BL-esélyes európai topcsapattá szeretne válni. Molto scusate, signor Llorente. Tre.


(ktn)


További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább