Marco Reus, Crystal Palace: Csúcsformában

Marco Reus, Crystal Palace: Csúcsformában

, hb

A hét számokban

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



43 évesen és 354 naposan lépett pályára Kersley Appou a mauritiusi válogatottban a csapat Mauritánia elleni Afrika-kupa selejtezőjén, így most már ő a legidősebb afrikai futballista, aki valaha hivatalos tétmeccsen szerepelt. A veterán támadó a kameruniak legendáját, Roger Millát fosztotta meg a kontinentális rekordtól: Milla 42 éves és 39 napos volt, mikor az 1994-es világbajnokságon csereként pályára lépett (majd egy perccel később gólt szerzett) az Oroszország elleni, 6-1-re elveszített találkozón. Appou rutinja azonban nem segített a mauritiusi csapaton, amely 1-0-ra kikapott a mauritániaiaktól, és ezzel 27 meccsesre növelte idegenbeli nyeretlenségét. A gárda legutóbb 2003-ban, Madagaszkár ellen győzött vendégként, éppen Appou tizenegyesgóljával. Appou egyébként az afrikai rekord megszerzését követően úgy nyilatkozott, még egy ideig folytatni szeretné a focit, így van esélye arra is, hogy megdöntse a világcsúcsot, amit jelenleg az a Virgin-szigeteki MacDonald Taylor tart, aki 46 évesen és 217 naposan játszotta le utolsó tétmeccsét hazája válogatottjában.

42 év elteltével a Granadának ismét sikerült legyőznie a Barcelonát a spanyol bajnokságban. Az andalúz kiscsapat szombaton 1-0-ra gyűrte le otthon a katalánokat, annak ellenére, hogy azok szezonrekordot jelentő 80 százalékban birtokolták a labdát a találkozón, és összesen 29 lövést eresztettek meg a kapu felé. A vereség már csak azért is fájó lehet a gránátvörös-kékeknek, mert három nappal korábban a Bajnokok Ligájában szintén 1-0-ra kaptak ki az Atlético Madridtól, így 2008 augusztusa óta először fordult elő velük, hogy két egymást követő mérkőzésen is rúgott gól nélkül maradtak (2008-ban a Wisla Kraków és a Numancia védelme fogott ki Xaviékon).


8 gól, 4 gólpassz - ezzel járult hozzá Marco Reus a Borussia Dortmund utolsó 13 találatához. A 24 éves támadó hetek óta bombaformában focizik, de az utóbbi nyolc napban kifejezetten megtáltosodott. Reus múlt kedden duplázott a Real Madrid elleni BL-találkozón, majd a hétvégén egy góllal és két gólpasszal segítette együttesét a Bayern München elleni 3-0-s győzelemben. A teljesítményére végül a Wolfsburg elleni, 2-0-ra megnyert kupaelődöntőben tette fel a koronát: ő készítette elő Mhtarjan és Lewandowski gólját is. Az utóbbi ráadásul történelmi találat volt: a lengyel támadó századik gólja a dortmundiak mezében.


4 meccs, 4 győzelem - így fest a Crystal Palace mérlege a Premier League utolsó négy fordulójában. A szezont gyalázatosan indító (10 meccs, 3 pont) sasok március 29-e óta legyőzték a Chelsea-t, a Cardiff Cityt, az Aston Villát és az Evertont is a bajnokságban, aminek köszönhetően feljöttek a táblázat 11. helyére, és bebiztosították az élvonalbeli tagságukat. Érdekesség, hogy a Palace legutóbb 1994 novemberében tudott zsinórban négy meccset nyerni az angol első osztályban, mikor még olyan futballisták játszottak a csapatban, mint Nigel Martyn, Gareth Southgate, John Salako és Chris Armstrong. Fejlődni azonban mindig van hova: a Palace klubrekordja nyolc egymás utáni győzelem az angol élvonalban (1921.február 9-március 26).


A fifa.com alapján


(hb)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább