Öt rekordbajnok és egy chilei mesterötös

Öt rekordbajnok és egy chilei mesterötös

, hb

A hét számokban

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



93 pontot szerzett már idén a Serie A-ban a Juventus, amivel a csapat megdöntötte a korábbi klubrekordot. Az előző csúcsot Fabio Capello 2005/06-os csapata tartotta 91 ponttal. A hétvégi, Sassuolo elleni 3-1-es sikerrel emellett a torinói alakulat megszerezte idei 30. győzelmét is a bajnokságban, ami ligarekord, igaz, ezen a dicsőségen a zebráknak még osztozniuk kell a Torinóval (1945/46) és az Interrel (2006/07). Az olasz bajnokságból azonban még három forduló hátravan, így Conte együttesének jó esélye van arra, hogy egyedüli rekorder legyen. Sőt! Ha a Juve a következő három körben legalább öt pontot összegyűjt, úgy megdönti a Serie A-rekordot a szerzett pontok tekintetében is. Ez a csúcs jelenleg szintén a 2006/07-es Interé.

5 gólt vágott 47 perc alatt Esteban Paredes a Colo Colo Nublense elleni bajnokiján a chilei élvonal zárófordulójában. A 33 éves támadó a meccs 38. percében kezdte meg a gólgyártást, ötödik találatát pedig öt perccel a meccs vége előtt helyezte el az ellenfél hálójában. Paredes a mesterötössel nemcsak szépen búcsúztatta a bajnoki címmel záruló szezont (a nemzeti rekorder Colo Colo korábban már bebiztosította története 30. bajnoki címét), hanem begyűjtötte a gólkirályi címet is (16 góllal). A forduló előtt ugyanis csak két találattal volt lemaradva a rangsorban a Huachipato támadójától, David Llanostól. A veterán játékos jutalma nem is maradt el: a hét elején meghívott kapott Jorge Sampaoli szövetségi kapitánytól a chilei válogatott vb-keretébe.


4. bajnoki címét gyűjtötte be zsinórban az Ajax a holland bajnokságban a vasárnapi Heracles elleni 1-1-es döntetlennel. Az amszterdamiak számára ez egyéni csúcs, korábban négy egymást követő évben még sohasem sikerült megszerezniük az aranyérmet. Emellett a csapat csatlakozott a ligarekorderek klubjához is, amely így már három tagot számlál: az Ajax mellett korábban csak a HVV (1900-1993) és a Feyenoord (1986-1989, ill. 2005-2008) tudta négy éven keresztül magánál tartani a bajnoki trófeát. Újabb, immáron 33. bajnoki elsőségével az Ajax megerősítette vezető pozícióját a holland örökranglistán is, előnye most már 12 egység a nagy rivális PSV-vel szemben.


0 vereség, 5 döntetlen, 21 győzelem. Ezzel a mérleggel szerezte meg újabb bajnoki elsőségét Kuvaitban az al-Kádiszíja együttese. A csapatnak öt éven belül ez volt a negyedik ligaelsősége, összességében pedig már a tizenhatodik, amivel a csapat beállította az al-Arabi nemzeti rekordját. Hasonló történt a hétvégén Törökországban is, ahol a Rizespor elleni döntetlennel a Fenerbahce három fordulóval a szezon vége előtt begyűjtötte története 19. bajnoki címét, és beérte az örökrangsor elején tanyázó ősi rivális Besiktast.


A fifa.com alapján


(hb)


További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább