Real Madrid-Atlético Madrid 4-1 (élő)

Real Madrid-Atlético Madrid 4-1 (élő)

, focitipp.hu

Kezdődik a BL-döntő, először két azonos városból származó csapattal. Madrid melyik fele örülhet?



A Real Madrid tizedszer vagy az Atlético Madrid először. Ez a ma esti BL-döntő nagy kérdése. A focitipp a szokásos fanyar stílusban közvetíti a lisszaboni partit. (Jövő héten exkluzív beszámoló Portugáliából!)

- 8. perc:
Háromszögek rohangálnak a pályán, mindenki kék-fehér, zajlik a megnyító.
2. perc: Egyelőre csak madridinál volt a labda. Reálmadridinál.
4. perc: Miranda! Milyen szép név - és milyen tahó nyakazás CR9-re.
7. perc: Óra nincs a Sport1 közvetítésén. A hang elhalt. De hol van Faragó Ricsi? Közben a pályán: Diego Costa harcol ki egy szögletet az Atléticónak.
9. perc: DIEGO COSTA!!!! Lecserélték. Megért ez annyit, hogy ezzel egy cseréjét elvesztette Simeone?
16. perc: Coentrao és Gabi kakaskodik. Foci eddig nincs, ez az Atléticónak kedvez. Rossz labdaátvétel, pánikszerű labdakivágás. Nem ezt vártuk.
20. perc: Egymás után a harmadik ívelés az Atlético tizenhatosára. Teljesen értelmetlen.
23. perc: Az első kapura lövés. Modric bágyadt emelését Courtois lehúzza. Sovány. Az ellentámadásnál Ramosról lerúgták a cipőt.
26. perc: Ramos megint. Olyan ügyetlenül mentett, hogy jöhet a szöglet.
27. perc: Most nem fognak minket szeretni az Atléti-drukkerek. Kemény csapat, tökös csapat satöbbi. Elismerjük. De rendszeresek az olyan jelenetek mint ez: Di Maria átkígyózott az Atléti-játékosok gyűrűjén, de a tizenhatos előtt Raul Garcia hátulról felrúgta, erre nincs jobb szó. Kapott egy sárgát (a reklamáló Ramos is), de lehetett volna piros is. Mire ezt leírtuk, Koke kétszer ment lábra. A megfélemlítés még nem futball.
31. perc: Devecseri és Guzmics a Realban. Egy beadás után háromszor pattant meg a labda a madridi tizenhatoson belül, majd két realista összerúgott. Kabaré. Az ellentámadás után Tiago rossz keresztlabdáját csípte el Bale, aki majdnem a kapuig vezette a labdát. Idő előtt (vagy után? mindenesetre rosszkor) lőtt, mellé, hatalmas ziccer volt!
36. perc: Óriási Iker Casillas-baki! 0-1. Godín fejelt a Real kapujába. Casillas rossz ütemben lépett ki a kapujából, és már csak a gólvonal mögött érte utol az argentin fejesét. Godín előbb a Barca ellen bajnoki címet érő gólt fejelt, most BL-t nyer a csapatnak?
44. perc: Öldöklő küzdelem, bevetődések, belépők. Elképesztően kemény csapat az Atlético.
45+1. perc: Durvul a Real is. Khedira kapott sárgát, miután odalépett David Villának.

FÉLIDŐ, 0-1. Az Atlético hozza a formáját, vezet. Nem mondhatni, hogy érdemtelenül: a Real kulcsemberei (Modric, Cristiano Ronaldo) láthatatlanok. 


46. perc: Elkezdődött a 2. félidő.
49. perc: Így is lehet. Bale egy csellel lövőhelyzetbe került volna, de Filipe Luis mintaszerű becsúszó szereléssel mentett. Ez igen!
51. perc: F. Luis most a Real tizenhatosa előtt szerelt. Elképesztő. A másik oldalon: Khedira újabb homály-passza. Nincs formában, nincs itt a helye.
55. perc: Ronaldo szabadrúgása megpattant egy fejen, Courtois szögletre sáncol. A szöglet után Ronaldo lő, megint szöglet. Újra Ronaldo, ezúttal fejjel - kirúgás.
60. perc: A Real Madridot megbénította az Atlético Madrid szikár stílusa. Rengeteg a pontatlan passz, a labdakezelési hiba, a pánikszerű megoldás. A párharcok nagyrészét is rendre az Atléti focistái nyerik (legfeljebb a statisztikák megcáfolnak).
62. perc: Ramos beadásába CR7 csúsztat bele, Benzema lemarad róla, mellé. Mindenki fogja a fejét.
70. perc: Nyom a Real Madrid, de nincs erő a királyiak játékában.
71. perc: 100 millió eurós labdaátvétel a 16-oson belül. Kézzel.
72. perc: David Villa egy beadás után becsúszva rúgta fejbe a kifutó Casillast. Senki ne mondja erre, hogy ne tudta volna visszahúzni a lábát. Casillas nem fetrengett, hiszen vesztésre áll a csapata. Ha nem így lenne, mentőt is hívhattak volna. A túloldalon: Bale 18 méterről lő, mellé.
74. perc: Juanfrané a 4. Atléti-sárga. Ronaldo közelről fölé lő. Simeone őrjöng.
78. perc: Megvillant a 100 milliós jobb láb. Ami nincs: Bale lefutotta a védőjét, de közelről, bal külsővel (jobb ugye nincs) mellé tolja a labdát, kirúgva a földből néhány gyeptéglát. A Real szurkolói számára +: sorra jönnek a ziccerek, az Atléti beszorult.
82. perc: Filipe Luis fekszik a füvön. Számára vége, letámogatják. Alderweireld be.
85. perc: Nehéz az összegzés. A Real letáborozott az Atlético kapuja előtt. A labda össze-vissza csúszkál, luftokat is látunk. Gladiátorharc.
88. perc: Morata a beállása óta kétszer szabálytalankodott kulcshelyzetben. Szegény, ez nem az ő szintje.
90. perc: 5 perc ráadás. Miért?
90+3. perc: Sergio Ramos!! Egy szöglet után a kapuba fejelt, 1-1, ebből hosszabbítás lesz.

VÉGE. Az eltiltott Xabi Alonso majdnem sír a megkönnyebbüléstől. A futball lélektana és a meccs képe alapján a Realnak áll a zászló. A holtfáradt atléticósok győzelme most már hatalmas teljesítmény lenne.

HOSZABBÍTÁS. Mi jöhet még?

97. perc: Szusszanjunk. Ronaldo a lövés pillanatában elcsúszik. Koke térden. Nincs levegő. Többen görcsöt kapnak. És még 23 perc hátravan.
99. perc: Bale próbál cselezni, de róla megy ki a labda, kirúgás. Nagyon gyengén játszik a szélső.
100. perc: Ronaldo szabadrúgása után Gabi könyökéről pattan szögletre a labda. Tizenegyes is lehetett volna, de azért ne ez döntsön.
101. perc: Láthattuk Modric tizedik bonyolult csetlés-botlását, labdavesztés.
105. perc: Carvajal előbb szögletre ügyetlenkedi a labdát, majd a tizenhatos előtt elpasszolja magát. Közben Morata a 16-oson belül nem tudja levenni a labdát. Van néhány gyenge láncszem a Realban. Az Atléticónak nincs ereje támadni, csak előre vágják a labdákat.

106. perc: Régen csak fordulás volt a hosszabbításban - szünet nem. Most 3 percig állt a játék.
107. perc: Marcelo a mezőny egyik legjobbja.
108. perc: Modric megpattanó lövésére a lassan eldőlő Courtois odaér. De a Real nem igazán ad gázt.
109. perc: Godin fejesét Casillas védi. Mi lett volna, ha bemegy.
110. perc: 2-1 a Realnak! Di Maria zseniális szólója és lövése után Courtois véd, de a kipattanót Bale a kapuba fejeli.
113. perc: David Villa a földet fejeli dühében, miután Varane-nal együtt elesnek a Real tizenhatosán belül.
114. perc: Casillas megint rosszul jön ki, de a lecsorgó labdát Tiago kiszorított helyzetből fölé vágja.
117. perc: Három az egyre viszik a labdát a realosok, de lövőhelyzetben elcsúszik.
118. perc: Marcelo viszont nem véletlenül volt szerintünk a legjobb. Ő nem csúszott el, hanem 17 méterről bevágta a kapuba a labdát. 3-1, a Real megszerezte a 10. BEK-BL-trófeáját. Marcelo gyakorlatilag szabadon vezethette a labdát a tizenhatos előteréig. Csak egy játékos zavarta - a csapattársa, Di Maria.
120. perc: Még egy tizenegyest is kap a Real, ellökték Ronaldót. A portugál belövi, 4-1.
122. perc: Balhé a pályán, még Simeone is bement. Az atléticósok Varane-t kergetik. Az Atléti edzőjét felküldik a lelátóra, de még fel sem ért, már jöhetett is vissza. Vége, a Real 4-1-re győzött, s összességében megérdemelten győzött. Köszönjük a figyelmüket!


REAL MADRID-ATLÉTICO MADRID 4-1 (h. u.)

Lisszabon

Játékvezető: Björn Kuijpers (holland)

Gól: 90+3. Sergio Ramos, 110. Bale, 118. Marcelo, 120. C. Ronaldo, ill. 36. Godín


REAL MADRID: Casillas, Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Coentrao, Khedira, Modric, Di Maria, Cristiano Ronaldo, Benzema, Bale.

ATLÉTICO MADRID: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe, Gabi, Tiago, Koke, Raul Garcia, Villa, Diego Costa.

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább