A 15 éves gólvágó és egy furcsa dél-amerikai kupadöntő

A 15 éves gólvágó és egy furcsa dél-amerikai kupadöntő

, hb

A hét számokban

Rekordok, érdekességek, statisztikák az elmúlt napokból.



157 gólt termelt a Chelsea színeiben Didier Drogba, mielőtt 2013-ban elhagyta az együttest. Az elefántcsontparti támadó most azonban tovább növelheti góljainak számát a kékeknél, miután a múlt héten visszatért a londoni klubhoz. "Csak egy rövid nyári szünetre ment" - nyilatkozta régi-új játékosáról José Mourinho, a Chelsea trénere. Drogbát jelenleg a klub góllövőlistáján csak három játékos előzi meg: Kerry Dixon (193), Bobby Tambling (202) és a csapatot éppen az idén nyáron elhagyó Frank Lampard (211).

Egy 15 éves játékos, Martin Odegaard szerezte a Strömsgodset első gólját a Sandnes Ulf elleni 3-1-re megnyert hétvégi bajnokin. Odegaard ezzel a hét legfiatalabb gólszerzője lett. A szinte még serdülőkorú támadónak - aki korábban részt vett már próbajátékon a Manchester Unitednél és a Bayern Münchennél is - nem ez volt az első gólja a norvég bajnokságban, az idény során ezt megelőzően már kétszer is bevette az ellenfelek hálóját (jelenleg ő a norvég liga történetének legfiatalabb gólszerzője is). A 3-1-es győzelemmel egyébként a Strömsgodset megszakította hárommeccses nyeretlenségét (minden sorozatot beleértve), de a csapat valószínűleg így sem tudja megvédeni a bajnoki címét: lemaradása jelenleg kilenc pont a 21 mérkőzés óta veretlen Moldéval szemben.


6. szuperkupa győzelmét könyvelhette el vasárnap a CSZKA Moszkva Oroszországban. A fővárosiaknak a fináléban hátrányból sikerült 3-1-re győzniük az FK Rosztov ellen. A CSZKA dolgát alaposan megkönnyítette, hogy a kupagyőztes rosztoviak kilenc emberrel fejezték be a találkozót. A moszkvaiak Oroszországban igazi kupaspecialistának számítanak, náluk több kupát (7) és szuperkupát (6) egyetlen másik csapat sem tudott szerezni. Sőt, a szuperkupák tekintetében a fölényük kimagasló: legközelebbi kihívóik, a Zenit, a Rubin Kazany és a Lokomotív Moszkva, még csak két-két alkalommal emelhették magasba a serleget.


3 gólt lőtt két nap alatt Robert Lewandowski a Hamburgban rendezett, Telekom Kupa névre keresztelt felkészülési tornán. A Bayern München frissen igazolt támadója egy Mönchengladbach elleni remek szólógóllal mutatkozott be új együttesében, majd másnap a Wolfsburg ellen két találatig jutott. Mivel Lewandowski a korábbi években is eredményes volt már kétszer a tornán, így öt góljával jelenleg ő számít a Telekom Kupák valaha volt legeredményesebb játékosának. A lengyel csatár mellett a bajor csapat is történelmet írt: a Bayern az első együttes, amely meg tudta védeni a címét a 2009 óta rendszeresen megrendezésre kerülő felkészülési viadalon.


2 hosszabbításban esett öngólnak köszönhetően szerezte meg története első Recopa Sudamericana-sikerét az Atlético Mineiro. A brazil együttes 1-0-s előnnyel várta a Lanus elleni hazai visszavágót, amelyen egészen a 94. percig (összesítésben) győzelemre állt (2-2). A ráadás utolsó percében azonban Lautaro Acosta hosszabbításra mentette a meccset az argentinoknak, akik végül nem tudtak élni az ilyenkor állandóan emlegetett lélektani előnnyel. A kétszer 15 perces hosszabbítás során Gustavo Gómez és Victor Ayala is a saját kapujába talált, a rendes játékidő hőse, Lautaro Acosta pedig piros lapot kapott. Az Atlético így végül 5-3-as összesítéssel hódította el a dél-amerikai szuperkupát, fenntartva ezzel az utóbbi években tapasztalt brazil dominanciát: a 2011 óta rendezett négy Recopa Sudamericanát négy különböző brazil együttes nyerte.


Forrás: FIFA


(hb)


További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább