Londoni passzok, C. Ronaldo bombái

Londoni passzok, C. Ronaldo bombái

, hb

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



48 passz előzte meg Nacer Chadli második gólját a Tottenham QPR elleni, 4-0-ra megnyert Premier League-találkozóján. Az új ligarekordnak számító, maratoni akció során a Tottenham összes játékosa labdához ért, beleértve a kapust, Hugo Llorist is. Chadli számára a második gól egyébként is különleges volt: tavaly 24 fellépésen mindössze egy találatig jutott - ezt már most, az első fordulóban túlszárnyalta. Emlékezni fog a derbire a mérkőzés előtt 359 nappal, klubrekordot jelentő 26 millió fontért szerződtetett Érik Lamela is: az argentin szélső ugyanis először kezdett a Spurs együttesében.

28 különböző együttes ellen lépett már pályára Cristiano Ronaldo a spanyol élvonalban, és mind a 28 csapatnak lőtt már legalább egy gólt. A Real Madrid zsenije legutóbb az újonc Córdoba skalpját gyűjtötte be: a madridiak szezonnyitó mérkőzésén ő szerezte csapata második gólját a 90. percben. Ronaldo - a szerződtetése óta immáron 30. alkalommal - ismét a tizenhatoson kívülről volt eredményes - ennyi gólt egyetlen másik La Liga-játékos sem termelt a büntetőterületen kívülről a 2009/10-es idény óta. A regnáló aranylabdás legközelebbi kihívója e tekintetben Lionel Messi, 28 távoli találattal.


9 másodpercre volt mindössze szüksége Karim Bellarabinak ahhoz, hogy vezetést szerezzen a Bayer Leverkusen számára a Borussia Dortmund elleni Bundesliga-rangadón. A 24 éves szélső ezzel rekordot döntött, a német élvonalban korábban még soha senkinek sem sikerült ilyen hamar a kapuba találnia. Az előző rekordot Giovane Élber (Bayern München) és Ulf Kirsten (Leverkusen) tartotta 11 másodperccel. Bellarabi aztán a meccs végén is megvillant, a ráadás utolsó percében ő asszisztált Stefan Kiessling találatához. Kiessling kirobbanó formában kezdte az új szezont: a Leverkusen idei négy tétmeccsén összesen kilenc gólt termelt. A 2-0-ra megnyert találkozóra valószínűleg a Bayer kapusa, Bernd Leno is szívesen emlékszik majd vissza: a 22 éves portás a 100. Bundesliga-találkozóján védett, és 30. alkalommal sétált le kapott gól nélkül a pályáról.


6 év elteltével a PSV ismét győzni tudott bajnoki mérkőzésen az Ajax otthonában (1-3). Az eindhoveniek ráadásul hátrányból álltak fel az Amsterdam Arenában, a mérkőzésen ugyanis az az Anwar El Ghazi szerezte az első gólt, aki először volt kezdő a hazai együttesben. A fordulás után azonban a vendégek összekapták magukat, és Memphis Depay valamint Luciano Narsingh találataival a 63. percre megfordították az eredményt. Narsingh már az ötödik gólját jegyezhette fel az idényben, pedig még csak három forduló ment le a holland bajnokságból. A hajrában aztán Florian Jozefzoon is mattolta Cillessent, ami azt jelenti, hogy az Ajax hét év után először kapott kettőnél több gólt egy hazai bajnokin.


A fifa.com alapján


(hb)


További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább