Szegény Wengert az ág is húzza

Szegény Wengert az ág is húzza

, focitipp.hu

Hazard szlalomozik + Fábregas osztogat + Costa büntet = a Chelsea hengerel. Röviden ennyi.A Chelsea hátvédsora kissé masszívabb, mint a Galatasaray-é, erre vasárnap hamar rájöttek az Arsenal játékosai. Masszívabb, mondhatni áttörhetetlen. Alexis Sánchez nem is labdával, hanem térddel próbálkozott, Thibaut Courtois feje bánta (a Chelsea belga kapusát le kellett cserélni). Az Arsenal a 90 perc alatt egyszer sem találta el a kaput - a Premier League-ben ilyesmi utoljára 2003-ban fordult elő az Ágyúsokkal.

Hogy aranyat szerez-e a Chelsea, arról még korai lenne beszélni, de hogy Fábregas és Costa aranyat ér, az kijelenthető. Előbbi kiosztott 7 gólpasszt, utóbbi lőtt 9 gólt. Nyerő páros. A Chelsea 33 millió euróért szerezte meg Fábregast a Barcától, pedig az Arsenalnak opciós joga volt a visszavásárlására. Nem élt vele. Mert addigra megszerezte irányítónak Mesut Özilt, s fizetett érte 50 millió eurót...


Costa pedig? Beszéljenek a számok! Az eddigi hét bajnokiján 19-szer próbálkozott lövéssel, 16-szor eltalálta a kaput, ebből 9 gól lett. Nem torresi statisztika, ez tény. Aki nem látta, nézze meg a Chelsea második gólját az Arsenal ellen: szenzációs, ahogy Fábregas indít; pazar, ahogy Costa átveszi a labdát; és zseniális, ahogy átemeli a kapus fölött.


Ez most nem volt olyan brutális kivégzés, mint tavaly (akkor a Chelsea 6-0-ra nyert), de sokkal pörgősebb meccs volt. A derbi pedig azért derbi, mert különleges érzelmi töltete van, s mert még az olyan úriemberek is képesek kivetkőzni önmagukból, mint Arséne Wenger. Az Arsenal edzője dulakodni kezdett José Mourinhóval, még 0-0-s állásnál. Aztán persze mosolygott a jeleneten, de az nevet, aki a végén nevet - és az nem Wenger volt, hanem Mourinho. Ismét, megint.


Szegény Wengert az ág is húzza: 12-szer próbálta meg legyőzni Mourinhót. Egyszer sem sikerült: 0 győzelem, 5 döntetlen, 7 vereség. Sebaj, egyszer csak összejön. Bár alig hihető, hogy idén. Mert a jelenlegi Chelsea bombaerős. Nehéz lesz megállítani. Ha egyáltalán sikerülhet valakinek. Mert egyelőre nem úgy tűnik. Van a Premier League mezőnye, és van a Chelsea. Más dimenzió.


(Gazdag József)


A cikk eredetileg a pozsonyi Új Szóban jelent meg.

További cikkek a rovatban

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képvi…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább

Az angol klubfoci megint szép lesz?

, Kiss Tibor Noé

Az angol klubfoci megint szép lesz?

Tavaly egy angol csapat (a Leicester…) jutott be a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában, idén feljövőben a brit csapatok. A ManCity és a Tottenham simán győzött, ikszelt a BL-be visszatérő Liverpool.

Tovább

Korai volt Messit temetni?

, Kiss Tibor Noé

Korai volt Messit temetni?

Nagy különbséggel győzött a BL-ben a Barcelona, a Bayern, a Chelsea, a PSG és a Manchester United is. Cak a tavalyi döntős (Juventus) égett le, de Barcelonában ilyesmi azért előfordul.

Tovább

Ki lesz a Focitipp szakértője?

, focitipp

Ki lesz a Focitipp szakértője?

Ismét elindítjuk tippjátékunkat a Focitippen, amely miatt egész évben lesz miért izgulni: az alábbi kérdésekre ugyanis a válaszokat csak jövő tavasszal kapjuk majd meg.

Tovább

Pimaszság, dörzsöltség, éljen a Vidi!

, Kiss Tibor Noé

Pimaszság, dörzsöltség, éljen a Vidi!

Nem túlzás: a Videoton a Bordeaux legyőzésével az utóbbi tizenöt év egyik legnagyobb magyar kupasikerét vitte véghez. A kulcs: a pimaszság?

Tovább