”Kedves Fradi”

”Kedves Fradi”

, ktn

OTP Bank Liga, 13. forduló

Új arcok a kispadon: Győrben Tokody Tibor, a Pécsnél Kulcsár Árpád vezette ideiglenesen a hazai csapatot. Nem sok sikerrel.



Figyelmetlenebb nézők számára furcsa lehetett a Győr-Diósgyőr mérkőzésen szembesülni azzal, hogy a hazaiak kispadján Tokody Tibor foglalt helyet. Néhány héttel ezelőtt, a Felcsút elleni vereséget követően Horváth Ferenc beadta a lemondását, de akkor a klubvezetés azt még nem fogadta el. Azután a bajnokságban két iksz (Újpest, Kecskemét) és egy győzelem (Haladás) következett, a Gyirmót elleni kupavereség azonban alighanem betette a kaput Tarsoly Csaba klubelnöknél, a felek néhány órával a Diósgyőr elleni bajnokit megelőzően békében elváltak egymástól. Tokody a DVTK elleni meccsen a "mentális felkészítésre" helyezte a hangsúlyt, de csak félsikert könyvelhetett el, a találkozó 1:1-es döntetlennel zárult. Érdekesség: a Diósgyőrnél bemutatkozott a tavasz óta egyszer már visszavonult és hollandiai edzőkarriert is elkezdő egykori Fradi-focista, Julian Jenner. "Többre számítottam tőle" - értékelte a játékos teljesítményét Tomiszlav Szivics vezetőedző. Talán majd legközelebb - ha addig nem történik újabb váratlan fordulat a 30 éves szélső életében.

Új időszámítás kezdődött Pécsen is - az elmúlt évek során már sokadszor. A PMFC-ben 2007 óta többségi tulajdonos Matyi Dezső hét év alatt tizenegy alkalommal cserélt edzőt. Ez idő alatt egyetlen tréner volt, aki egyhuzamban egy évnél hosszabb ideig ülhetett a klub kispadján: Mészáros Ferenc, aki 2011. március 15. és 2012. április 2. között vezette a focicsapatot. Véber Györgynek nagyjából fél év jutott, a karakán tréner az előző három forduló alatt nullpontos maradt (vereség a Videotontól, a Ferencvárostól és a Pápától), a baranyai csapat pedig nem tudott elrugaszkodni az alsóházból. A Dunaújváros ellen ideiglenesen Kulcsár Árpád vezette a Pécset, de ő sem járt nagyobb szerencsével, mint Véber. Hiába vezetett kétszer a Pécs, végül a Dunaújváros nyert 3:2-re. "Sokat kell dolgoznunk, hogy visszataláljunk oda, ahol a Pécsnek a helye van" - ez volt Kulcsár konzekvenciája.


Lassan egy éve nem kapott ki hazai pályán a Ferencváros, de ez most nem boldogítja a Fradi-szurkolókat. Szombaton a fradisták képtelenek voltak begyömöszölni a labdát Molnár Péter kapujába: FTC-Paks 0:0. A játékosok mentségére szól, hogy a találkozóra hatalmas ködben került sor, a két kapus csak az öltözőfolyosón látta egymást. A találkozó legizgalmasabb jelenete az volt, amikor az oldalvonalnál becsúszó Vladan Csukics a paksiak edzőjét, Csertői Aurélt is "elvitte" - de nagyobb kalamajka nem lett az esetből. Thomas Doll egy kis rosszaságot hiányolt a játékosaiból, "túl kedvesek voltunk", mondta a lefújást követően. Nos, a "kedves Fradi" egyelőre a tabella 6. helyén áll, és a klub kapcsán továbbra is illúzió a bajnoki aranyéremről beszélni.


(ktn)


További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább