Német rekordok, olasz duplázók és egy amerikai legenda

Német rekordok, olasz duplázók és egy amerikai legenda

, focitipp.hu

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



Megszületett hétvégén a Premier League történetének 23000. találata. A jubileumi gólt a Sunderland középpályása, Seb Larsson jutatta az Everton hálójába. A svéd játékos hosszú ideje várt egy hasonló gólra, legutóbb ugyanis 2011 decemberében talált be a kapuba pontrúgásból. Hallatott magáról a hétvégén a PL két legjobb formában lévő támadója is. Sergio Agüero duplázott a Manchester City QPR elleni találkozóján, így 11 forduló után már 12 gólt jegyez a bajnokságban, Diego Costa pedig a kilencedik meccsén belőtte a tizedik gólját is a Chelsea színeiben. Előbbinél csak Les Ferdinand lőtt több gólt 11 forduló alatt a Premier League történetében (1995/96), míg az utóbbinál csak Micky Quinn jutott el hamarabb tíz gólig PL-újoncként (6 meccs).

Zsinórban az 50. Bundesliga-mérkőzésén maradt veretlen a Bayern München együttesével Jérome Boateng. A világbajnok védő ezzel új ligarekordot állított fel. Boateng - aki legutóbb több mint két évvel ezelőtt bukott el bajnokit - a bajorok Frankfurt elleni 4-0-s győzelme alkalmával taszította le a trónról a korábbi csúcstartót, Franck Ribéryt. Dőltek a rekordok a hétvégén a Wolfsburgnál is. A farkasok zsinórban a nyolcadik bajnokijukon szereztek három pontot, ami új klubcsúcs. A gelsenkircheni menetelés egyik kulcsfigurája Kevin de Bruyne, a belga középpályás az eddig lejátszott 11 forduló során kilenc gólpasszt osztott ki a társaknak, ebből kettőt a vasárnapi, Hamburg elleni meccsen (2-0). Ez szintén rekordnak számít a Bundesligában: a bajnokság ezen szakaszában korábban még soha senki nem rendelkezett kilenc gólpasszal.


7 válasz nélkül maradt gólt vágott a Juventus a Parmának vasárnap, a két együttes bajnoki meccsén. A sárga-kékeknek ez volt a legsúlyosabb vereségük a Serie A-ban, korábban még sohasem kaptak ki ötgólosnál nagyobb különbséggel. Ritkán megélt siker volt ez a Juventus számára is, a zebrák ugyanis legutóbb 1983 szeptemberében arattak hétgólos győzelmet bajnoki mérkőzésen, akkor az Ascolit tömték ki alaposan a legendás Stadio Comunaléban (7-0). Érdekesség, hogy akkor is, és most is három játékos jutott el két gólig a mérkőzés folyamán. 1983-ban Domenico Penzo, Michel Platini és Paolo Rossi duplázott, most pedig Fernando Llorente, Álvaro Morata és Carlos Tévez vette be két-két alkalommal az ellenfél kapuját. A Serie A-ban legutóbb tíz évvel ezelőtt történt hasonló, amikor a Milan Fiorentina elleni 6-0-s meccsén Hernán Crespo, Clarence Seedorf és Andrij Sevcsenko is duplázni tudott. Ami pedig a Juventus formáját illeti: a torinóiak zsinórban a 24. bajnokijukat nyerték meg hazai pályán, és utolsó 36 meccsük mindegyikén szereztek legalább egy gólt az új stadionjukban.


3 gólt lőtt Landon Donovan a Los Angeles Galaxy Real Salt Lake elleni rájátszás mérkőzésén, és ezzel bejuttatta csapatát az MLS Nyugati Konferenciájának döntőjébe. Donovan - a rájátszások történetének harmadik triplájával - emellett tovább duzzasztotta egy már meglévő ligarekordját is: immáron 25 gólt számlál a bajnokság rájátszás meccsein. A Galaxy 5-0-s végső sikerére az előjelek tekintetében senki sem számított, a meccs előtt ugyanis a RSL 413 perce nem kapott, a Galaxy pedig 230 perce nem rúgott gólt. Előbbinek ez volt története során a legsúlyosabb veresége.


Forrás: FIFA

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább