Toni góljai, Lampard ranglistái és egy kínos debütálás

Toni góljai, Lampard ranglistái és egy kínos debütálás

, focitipp.hu

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



300 gól, 656 meccsen - így summázható jelenleg Luca Toni pályafutása. A 37 éves Verona-támadó karrierje 300. gólját vasárnap helyezte el az Udinese hálójába, hozzásegítve csapatát egy immáron nyolc forduló óta várt győzelemhez. Toni a góljainak pontosan az egyharmadát a kétezres évek közepén a Palermo és a Fiorentina mezében termelte, előbbi együttesben 51-szer, utóbbiban 49-szer talált a kapuba tétmeccseken. Ebben az időszakban volt a legtermékenyebb az olasz válogatottban is, ahol 47 találkozón 16 góllal örvendeztette meg az azzurrik szimpatizánsait. A veterán csatár az utóbbi két évben a másodvirágzását éli, a Verona színeiben 57 meccsen 27 gólnál jár. Ilyen mutatókat legutóbb 2008 és 2009 között a Bayern Münchenben produkált. A hétvégi olasz forduló másik nagy szenzációja: véget ért a Juventus rekordhosszúságú hazai győzelmi sorozata. A Sampdoriával ikszelő zebrák 25 győztes mérkőzést követően veszítettek ismét pontokat a saját stadionjukban. Szégyenkeznivalójuk azonban így sincs, mivel 2013. január 1-e óta nem kaptak ki otthon, ami egy 40 tétmeccses veretlenségi szériát jelent. És hogy melyik volt az a csapat, amelyik utoljára legyőzte otthon a fekete-fehéreket? Persze, hogy a Sampdoria.

175. gólját szerezte a hétvégén a Premier League-ben Frank Lampard. A Manchester City középpályása ezzel beérte az örökranglista negyedik helyén álló Thierry Henryt. Lampardot a rangsorban így már csak Wayne Rooney (179), Andy Cole (187) és Alan Shearer (260) előzi meg. A Leicester ellen győztes gólt jegyző középpályás emellett egy másik ranglistán is feljebb araszolt: immáron 34 különböző stadionban szerzett gólt bajnoki meccsen. Ennél több arénában (36-ban) csak Andy Cole volt eredményes a Premier League történetében.


39 másodpercet töltött mindössze a pályán a debütáns Maxime Spano a Toulouse Lille elleni bajnokiján. A 20 éves játékos számára azért ért véget idejekorán a találkozó, mert gólhelyzetben buktatta az ellenfél támadóját, Divock Origit, ami miatt azonnal piros lapot kapott. A Ligue 1-ben ez volt a leggyorsabb kiállítás 2006 óta, első meccsét játszó futballista pedig még soha nem jutott ilyen korán a kiállítás sorsára a francia ligában. Teljesen ellentétes teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet egy másik 20 éves futballista a hétvégén: Morgan Sanson, a Montpellier fiatal középpályása már a 47. másodpercben betalált a Lens ellen, megszerezve ezzel csapata leggyorsabb gólját a Ligue 1-be való visszatérés óta (2009).


16. bajnoki címét gyűjtötte be a hétvégén Mexikóban a Club América, amivel immáron egyedüli rekordbajnokká vált a közép-amerikai országban. A sárga-kékek korábban a már nem létező Real Club Espanával osztoztak az összesített mexikói rekordon (15), és a Guadalajarával a profi rekordon (a mexikói ligát 1943-ban szervezték át, azóta Guadalajara 11, az América pedig immáron 12 bajnoki aranyérmet szerzett). Gustavo Matosas együttese az Apertura kétfelvonásos fináléjában a Tigres csapatát múlta felül - némi meglepetésre. A fővárosiak ugyanis a döntő előtti hat bajnokijukból mindössze egyet nyertek meg, és a finálé első meccsét is elbukták 1-0-ra. A visszavágóra azonban összekapták magukat, és végül 3-0-ra lelépték egyik legnagyobb riválisukat.


Forrás: FIFA

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább