Giovinco Torontóba költözött, a Real Madridé a norvég csodagyerek

Giovinco Torontóba költözött, a Real Madridé a norvég csodagyerek

, focitipp.hu

Az elmúlt napok legfontosabb átigazolási hírei. Január 16-22.



A Liverpool eladta 21 éves spanyol középpályását, Susót az AC Milannak. A korábbi korosztályos válogatott játékos 2011-ben került a vörösökhöz a Cadiztól, de három és fél év alatt mindössze 21 meccsen lépett pályára az együttesben. Suso a Milannal 2019-ig szóló szerződést kötött.

A szezon végéig a Parma együttesénél szerepel kölcsönben Antonio Nocerino. A 29 éves középpályást a Milan egy éven belül a harmadik csapatnak passzolta le: Nocerino tavaly január óta játszott a West Hamben és a Torinóban is.


A Parma további két kölcsönjátékossal erősítette meg a középpályáját: a portugál Silvestre Varela a Portótól, az uruguayi Cristian Rodriguez pedig az Atlético Madridtól érkezett az együtteshez. Mindkét játékos a szezon végéig marad a Serie A sereghajtójánál.


A hét pletykája


A Sky Sport Italia információi szerint a Liverpool még a télen szeretné szerződtetni Gonzalo Higuaínt. Az angolok állítólag hatalmas összeget kínáltak a Napolinak az argentin csatárért, akit a szerződése 2018-ig köt a jelenlegi klubjához.


A Fiorentina 2019-ig meghosszabbította montenegrói védője, Stefan Savic szerződését. A klubot 2012 óta szolgáló bekket korábban hírbe hozták a Juventusszal.


Az MLS-ben, a Toronto FC együttesénél folytatja pályafutását Sebastian Giovinco. A 21-szeres olasz válogatott irányítót a kanadaiak egy évi 8,5 millió eurót garantáló szerződéssel csábították el a Juventustól. Giovinco 1996 óta tartozott a zebrák kötelékébe, igaz, a kétezres évek végén néhány szezont kölcsönben töltött az Empolinál és a Parmánál.


A Toronto el is veszített egy nagy nevet a héten: Jermain Defoe távozott az együttestől. A korábbi Tottenham-kedvenc a Sunderlanddel írt alá három és fél évre szóló szerződést.


Eldőlt, hogy az Atlético Madrid és a Celta Vigo korábbi trénere, Abel Resino váltja a múlt héten kirúgott Joaquin Caparrost a Granada kispadján. Az 54 éves edző 2012-ben fél évig már dolgozott az andalúzoknál.


A hét transzfere


A Real Madrid nyerte azt a versenyfutást, amely a 16 éves norvég csodagyerek, Martin Oedegaard aláírásáért folyt az európai élcsapatok között. A Strömsgodset középpályását a Bayern München, a Barcelona, az Ajax és a Liverpool is szerette volna a soraiban tudni, de ő a madridiakat választotta. A FIFA információi szerint a blancók négymillió eurót fizettek a tehetségét már a norvég válogatottban is bizonyító játékosért. Oedegaard egyelőre a madridiak B csapatához került, Zinedine Zidane kezei alá.


Szerződtetett egy tinit az Arsenal is: az ágyúsok a Legia Warszawa 17 éves középpályásáért, Krystian Bielikért csengettek ki 2,4 millió eurót. A középhátvédként is bevethető korosztályos válogatott játékos idén öt meccsen lépett pályára a lengyel élvonalban.


A Wolfsburg megvásárolta a Hoffenheim belga válogatott kapusát, Koen Casteelst. A fiatal portás két és fél évre írt alá a farkasoknál, de a szezon hátralévő részét valószínűleg nem új klubjánál, hanem a kapusgondokkal küzdő Werder Bremennél tölti majd kölcsönben.


A Monaco élt opciós jogával, és kifizette a 15,75 millió eurós átigazolási díjat Bernardo Silváért a Benficának. A 20 esztendős, portugál korosztályos válogatott középpályás a szezon eleje óta futballozik a hercegség csapatánál, és fiatal kora ellenére már most alapemberré nőtt ki magát az együttesben: az őszi idényben 15 mérkőzésen lépett pályára, és két gólt is szerzett - köztük a Marseille elleni győztes találatot.


Forrás: FIFA, BBC

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább