Gólgyáros argentinok és a tökéletes ázsiai trió

Gólgyáros argentinok és a tökéletes ázsiai trió

, focitipp.hu

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



81 éve esett meg utoljára a Serie A-ban, hogy a Napoli két egymást követő évben is le tudta győzni idegenben a Laziót. A hétvégén a nápolyiak megismételték ezt a bravúrt: Gonzalo Higuaín találatával 1-0-ra verték a fővárosiakat saját pályájukon. A két csapat utolsó négy egymás elleni mérkőzésén így már 4-0-ra vezetnek a dél-olaszok, akik a győzelmükkel felléptek a tabella harmadik, még BL-indulást érő helyére. Ami pedig a gólszerzőt illeti: Higuaín az utolsó négy bajnokiján ötször talált a hálóba, ezzel az argentin beérte honfitársait, Paulo Dybalát (Palermo) és Mauro Icardit (Inter) a góllövőlista második helyén (mindhármuknak tíz gólja van). Csak az érdekesség kedvéért: az első helyen szintén egy argentin, Carlos Tévez áll, 13 találattal.

12 év és 9 hónap telt el azóta, hogy a Manchester City három egymást követő hazai bajnokin is beszedett két gólt. Az égszínkékekkel most újra megesett ez a szégyen: a Burnley elleni 2-2-es döntetlent és a Sunderland elleni 3-2-es győzelmet követően a gárda 2-0-ra kikapott otthon az Arsenaltól. 2010 óta ez volt az első eset, hogy a City kétgólos különbséggel veszített az Etihadban - a sors fintora, hogy akkor is az ágyúsok tréfálták meg a nagy riválist. A mérkőzést hazai részről kihagyta Yaya Touré, ami mostanában nagyon rossz ómennek számít Manchesterben. A City ugyanis idén az összes olyan meccsét (összesen négyet) elveszítette, amelyen az elefántcsontparti középpályás nem lépett pályára.

1 olyan csapat van már csak a spanyol bajnokságban, amely nem veszített idén meccset hazai pályán: a Sevilla. A hétvégi, Málaga elleni 2-0-s győzelmükkel az andalúzok a tizedik hazai meccsüket hozták le idén veretlenül (7 győzelem, 3 vereség), összességében pedig már 24 tétmérkőzés óta veretlenek a Ramón Sánchez Pizjuánban. Az utolsó csapat, amely győzni tudott a sevillai erődben, az ősi rivális Betis volt, még 2013 márciusában. Jól szerepelt a hétvégén saját közönsége előtt az Espanyol is, amely az utolsó öt hazai meccsén hat gólt termelő Felipe Caicedo ráadásban szerzett találatával verte 1-0-ra a Celta Vigót. A barcelonaiaknak idén nagyon megy a hajrázás, a bajnoki góljaik 59 százalékát a mérkőzések utolsó 15 percében szerezték.


0 kapott gól, maximális pontszám - három együttes, Japán, Dél-Korea és Irán is ilyen mutatókkal abszolválta a csoportkört az Ázsia-kupán. A kontinensviadal történetében hasonlóra még sohasem volt példa, az egyetlen torna, ahol egynél több válogatott is kapott gól nélkül, száz százalékos teljesítménnyel zárta a csoportkört az 1976-os volt, igaz, akkor Iránnak és Kuvaitnak még csak két meccset kellett játszania a csoportjában. A jelenlegi trióból főleg az irániakra lesz érdemes odafigyelni, Carlos Queiroz együttese az utolsó öt mérkőzését megnyerte, méghozzá úgy, hogy egyiken sem kapott gólt.


0 győzelem, 5 tétmeccsen - ez volt a guineai válogatott mérlege Elefántcsontpart ellen a két csapat keddi Afrika-kupa találkozója előtt. A D csoport nyitómeccsén azonban - hatalmas meglepetésre - megtört a jég, a guineaiak pontot csentek a szupersztárokkal felálló elefántoktól (1-1). Csak az érdekesség kedvéért: a csapatok ezt megelőző öt tétmérkőzésén Elefántcsontpart egy ellenében 13 gólt termelt - ebből ötöt a felek utolsó, 2008-as Afrika-kupa találkozóján. A Touré-testvérek, Salomon Kalou, Wilfried Bony, Gervinho és a többiek csupán egy dologgal vigasztalódhatnak: immáron 12 mérkőzés óta veretlenek az Afrika-kupa csoportkörében.


Forrás: FIFA

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább