Bevásárolt a Milan, Fletcher továbbállt az Old Traffordról

Bevásárolt a Milan, Fletcher továbbállt az Old Traffordról

, focitipp.hu

A téli átigazolási időszak utolsó három napjának összefoglalója.



A Milan hat hónapra kölcsönvette Mattia Destrót a Romától. Az olasz válogatott támadóra vásárlási opciót is szereztek a rossonerók, a kivásárlási összeget azonban nem jelentették be a csapatok.

A milánóiak emellett három és fél évre szóló szerződést kötöttek a Genoától távozó Luca Antonellivel, és megvásárolták a Parma ugyancsak válogatott középhátvédjét, Gabriel Palettát.

Egy játékos azonban távozott a piros-feketéktől: Alessandro Matri kölcsönbe visszatért korábbi klubjához, a Juventushoz. A torinóiak 2013 nyarán 11 millió euróért adták el Matrit a Milannak, de a csatár nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a San Siróban, és az elmúlt egy évben kölcsönben szerepelt a Fiorentinánál és a Genoánál.


A Roma hamar pótolta Destrót: a klub 14,4 millió eurót fizetett a CSZKA Moszkvának Seydou Doumbia játékjogáért. Az elefántcsontparti támadó a farkasoknál 2019-ig ostromolhatja együtt az ellenfelek kapuját honfitársával, Gervinhóval.


A moszkvaiakhoz Doumbia helyére egy svéd tinédzser, Carlos Strandberg érkezett. A mozambiki felmenőkkel rendelkező csatárt a Häcken együttesétől vásárolták meg az oroszok. Strandberg az előző szezonban 29 meccsen kilencszer volt eredményes a klubcsapatában.


A Swansea megvásárolta a Southampton korábbi U21-es angol válogatott középpályását, Jack Corkot. A 25 éves, Chelsea-nevelésű játékos három és fél évre kötelezte el magát a walesieknél.


Corkot egy szerb válogatott játékos, Filip Djuricic pótolja majd a Southampton középpályáján. A 23 éves futballistát a Benficától vették kölcsön a szentek.


A Crystal Palace szenegáli védővel erősített, a piros-kékek megszerezték a Lille-től Pape Souarét. Érkezett egy játékos a támadósorba is: Wilfried Zaha kölcsönszerződését véglegesítette a Manchester United.


A Tottenham öt és fél évvel, 2020-ig meghosszabbította fiatal támadója, Harry Kane szerződését. A 21 éves játékos az idei szezonban 33 tétmeccsen 20 gól termelt, amivel jelenleg a legjobb góllövőnek számít a Premier League játékosai közül.


Váratlanul felbontotta szerződését a Sampdoriával az együttes csapatkapitánya, Daniele Gastaldello. A 31 éves védő a Serie B-ben szereplő Bolognánál folytatja a futballt. Gastaldello döntése mögött állítólag családi okok állnak.


A Leicester City a szezon végéig kölcsönvette a Stoke-tól Robert Huth-ot. A korábban a Chelsea-t is megjárt német védő sorozatos sérülései miatt idén csak négy meccsen lépett pályára a piros-fehéreknél.


A téli átigazolási időszak második legdrágább transzferét a Chelsea hajtotta végre: a kékek 26,8 millió fontért megvásárolták a Fiorentinától Juan Cuadradót. A kolumbiai csatár négy és fél évre kötelezte el magát a Stamford Bridge-en.


A Cuadrado szerződtetéséhez szükséges pénzt a Chelsea André Schürrle eladásából teremtette elő. A világbajnok szélsőért 30 millió eurót fizetett a Wolfsburg a londoniaknak. Schürrle 2013 nyarán csatlakozott a Chelsea-hez, és 44 bajnokin 11 góllal segítette a csapatot. A Wolfsburgnál 2019-ig írt alá.


Ideiglenesen távozott a Stamford Bridge-ről Mohamed Salah is. A Baseltől tavaly januárban szerződtetett szélső a következő hat hónapban a Fiorentinát fogja szolgálni.


Davide Santon elhagyta Newcastle-t, és visszatért korábbi csapatához, az Interhez. Az olasz válogatott védő egyelőre csak ideiglenesen csatlakozott a nerazzurrikhoz, de az olasz klubnak a szezon végén alkalma lesz végleg visszavásárolni őt a szarkáktól. Santont 2011-ben adta el az Inter a Newcastle-nek.


Aaron Lennon az Evertonnál folytatja pályafutását. A 27 éves angol szélsőt a szezon végéig vették kölcsön a liverpooliak a Tottenhamtől. Lennon 2005 óta 364 tétmeccsen lépett pályára a londoniak mezében, Mauricio Pochettino azonban idén mindössze kilenc bajnokin küldte őt pályára.


15 évnyi szolgálat után távozott a Manchester Unitedtől Darren Fletcher. A skót válogatott csapatkapitányát a West Bromwich Albion ingyen szerezte meg a Vörös Ördögöktől. Fletcher összesen 342 mérkőzésen viselte a United mezét, és 24 góllal segítette az együttest, amellyel öt bajnoki címet, két ligakupát és egy BL-elsőséget gyűjtött.


Forrás: FIFA, BBC


További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább