Gólképtelen birminghamiek, hódító ausztrálok

Gólképtelen birminghamiek, hódító ausztrálok

, focitipp.hu

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



612 perc telt el azóta, hogy az Aston Villa utoljára a kapuba talált Premier League-mérkőzésen. A birminghamiek ezzel új klubrekordot állítottak fel, az egyesület 141 éves fennállása során korábban még sohasem fordult elő, hogy a csapat hat egymást követő bajnokin nem szerzett gólt. A góllövéssel azonban nemcsak az utóbbi hetekben gyűlt meg a baja Paul Lambert együttesének: a játékosok az eddig lejátszott 23 forduló alatt mindössze 11-szer vették be az ellenfelek kapuját. Ez pedig új negatív rekord, nemcsak a Premier League-ben, hanem az egész angol első osztály történetében is.

8. idegenbeli mérkőzését veszítette el sorozatban a Parma a hétvégén, amivel az olasz együttes ugyancsak új negatív klubcsúcsot hozott össze. A Serie A jelenlegi sereghajtója legutóbb négy hónappal ezelőtt szerzett pontot idegenben, a csapat szeptemberi, Chievo elleni bajnokiján. Vasárnap a sárga-kékek attól a Milantól kaptak ki 3-1-re, amely az utóbbi időben szintén szenvedett: a rossoneróknak december 14-e óta ez volt az első győzelmük a bajnokságban. Rosszabb hetet zárt a városi rivális Inter. A kék-feketék a Sassuolo otthonában szenvedtek 3-1-es vereséget, így a szezon során már másodszor esett meg velük, hogy két egymást követő mérkőzésen is pont nélkül sétáltak le a pályáról. Ami pedig a Sassuolót illeti: a kiscsapat története során korábban még sohasem tudta legyőzni az Inter, sőt, a gárda a korábbi találkozókon 15 gólt kapott a nerrazzuriktól, miközben egyet sem rúgott.


5 torna, 5 elődöntő - ez a ghánai válogatott mérlege 2008 óta az Afrika-kupákon. A Fekete Csillagok teljesítménye egyedülálló az afrikai kontinenstorna történetében, korábban még egyetlen csapatnak sem sikerült öt egymást követő viadalon bejutnia a legjobb négy közé. A ghánaiak a rekordot Guinea 3-0-s legyőzésével hozták össze vasárnap, így már hat mérkőzés óta veretlenek a vörös-sárgákkal szemben. A gólszegény csoportmeccseket követően a negyeddöntőkben meglepően sok, összesen 16 gól született az Afrika-kupán, ami rekordbeállítás a torna ezen szakaszában. A 16 gólból 6 a két Kongó mérkőzésén esett, ahol a közép-afrikai "nagytestvér" (Kongói Demokratikus Köztársaság) kétgólos hátrányból felállva győzte le 4-2-re a nyugati szomszédot (Kongó), és ezzel története során másodszor jutott be az elődöntőbe a kontinensviadalon.


4 gólt kapott a hétvégén a Bayern München a Wolfsburgtól a Bundesligában, pontosan annyit, mint amennyit a müncheni gárda a bajnokság korábbi mérkőzésein (18 forduló alatt) összesen beszedett. Mindemellett a 4-1-es vereség a bajorok trénerének, Pep Guardiolának a legnagyobb idegenbeli bukása volt edzői karrierje során. A Bayern München egyébként legutóbb 2009 áprilisában kapott négy gólt egy bajnokin - éppen a későbbi bajnok Wolfsburgtól. A találkozón a farkasok részéről Bas Dost és Kevin De Bruyne is két gólt szerzett, ami kisebb szenzációnak számít azok után, hogy a Bayern ellen 102 mérkőzés óta egyetlen játékos sem tudott duplázni.


2 különböző kontinentális bajnoki címmel rendelkezik már Ausztrália azok után, hogy a gárda a négy óceániai elsősége mellé szombaton az Ázsia-kupát is begyűjtötte. Az auszik a fináléban azt a Dél-Koreát győzték le 2-1-re, amely immáron 55 éve képtelen begyűjteni a trófeát. Az ausztrál csapatból Tim Cahill és Mark Bresciano is történelmet írt, ők az első játékosok, akik két különböző kontinensviadalon is aranyérmet szereztek (mindketten ott voltak a keretben a csapat utolsó, 2004-es óceániai győzelménél). Ausztrália megérdemelten nyerte meg az idei Ázsia-kupát. A gárda hat meccsen 14 gólt lőtt, miközben csak hármat kapott. Előbbivel első, utóbbival a második helyen végzett a statisztikai táblázaton - éppen a döntőig kapott gól nélkül menetelő Dél-Korea mögött.


Forrás: FIFA

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább