Pápáról Palermóba

Pápáról Palermóba

, focitipp.hu

Interjú Herczegfalvi Zoltánnal

Az olasz Palermo elleni UEFA-kupa meccsen mutatkozott be a Slavia mezében Hercegfalvi Zoltán. A Pápáról féléves kölcsönjátékra érkező, 26 éves magyar csatár mosolyogva fogadta a gratulációkat a mérkőzés után. Öröme érthető volt. A Slavia 2:1-re verte a Serie A-ban vitézkedő Palermót.



Győztes meccsen mutatkozott be egy nagynevű csapat ellen, s mindjárt az UEFA-kupában. Kell ennél több?
Jarolím edző már a találkozó előtt mondta, hogy a meccs alakulásától függetlenül pályára küld. A feladatom az volt, hogy tartsam meg a labdát az ellenfél térfelén. Nyertünk, úgyhogy most nagy az öröm.

A Palermo az Olasz Kupában 3:0-ra verte az AC Milant, az UEFA-kupában pedig csoportlesőként jutottak tovább. Milyenek voltak testközelből?

Nagyképűek, főleg a második félidőben. Makinwát ráadásul utánrúgásért ki lehetett volna állítani. Azt hiszem, megleptük őket az offenzívánkkal. Mi viszont pontosan tudtuk, hogy mire számíthatunk: videón többször is kielemeztük a játékukat.

Amikor két éve a zalaegerszegi Józsi Györgyöt leigazolta a Slavia, mindjárt az első meccsen kikerült egy magyar zászló a tribünre. Most a B-közép üdvrivalgással fogadta, amikor csereként beállt. Érzékelte ezt?
Már az első téli tornán gólt lőttem a Bohemiansnak, úgyhogy a szurkolók rögtön elfogadtak.

Januárban távozott a csapattól a tehetséges Martin Latka (Birmingham City) és a brazil Adauto. Jelenleg a Slavia a 3. helyen áll, nyolcpontos hátránnyal a listavezető Liberecre. A cseh bajnokságból az első hely automatikus BL-csoportkört jelent, a második helyezés selejtezőt. Tehát a 2. hely a cél?

Második? A Slavia bajnok szeretne lenni, és szerintem ez nem irreális cél. Nagy talány, hogy mire lesz képes a Sparta (az őszi rangadón a Slavia 4:0-ra lemosta az ősi riválist - a focitipp megj.) Úgy hallottam ugyanis, hogy nagyon sokat áldoztak erősítésekre, visszajött például a hátvéd Repka a West Hamből, szóval meglátjuk. Egyelőre azonban 7 ponttal mögöttünk vannak.

Mi a legszembetűnőbb különbség a cseh és a magyar bajnokság között?

Csehországban jobban odafigyelnek a játékosokra, minden profi alapon, olajozottan működik. Persze, én is hallottam a bundabotrányról, de ez a Slaviát nem érintette. A fizetések terén nincs nagy különbség, de a háttérstruktúrát össze sem lehet hasonlítani.

Hogyan érteteted meg magad a többiekkel?
Valakivel angolul beszélek, de már van egy cseh-magyar szótáram, úgyhogy az alapkifejezéseket már ismerem is.

Visszatérve az UEFA-kupára: elég lesz az egygólos győzelem? Továbbjutás esetén a Schalke�Espanyol párharc győztesével játszana a Slavia, ami újabb busás bevételt jelentene a klubnak.
Palermóban pokol vár majd ránk, de szerintem döntetlen lesz, és mi jutunk tovább.

(focitipp.hu.cz)


*****

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább