Ronaldo: öröm öt óra után

Ronaldo: öröm öt óra után

, ktn

A tavalyi mészárlás után idén a Real Madrid megelégedett egy sima győzelemmel a Schalke vendégeként. Cristiano Ronaldo öt óra elteltével lőtt ismét gólt.



A Real Madrid és a Schalke tavaly ilyenkor is találkozott egymással a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, és akkor a spanyolok átgázoltak a német csapaton: 6:1, 3:1, ami összesen 9:2, brutális. Idén reménykedhettek abban, hogy a Real Madrid a szokásosnál rosszabb formában várja a mérkőzést, és egy kis szerencsével akár egy ikszet is elérhettek volna Gelsenkirchenben - de kikaptak, 2:0-ra.

Az első félidő álmatag tempóban zajlott, Cristiano Ronaldo fejesgólján kívül túl sok minden nem történt. A kedvetlen, formán kívül játszó portugál csatár - akiért már a fél világ aggódik - ügyesen fejelte át Wellenreuther kapuson. A szünet után a madridiak ölték a focit, a Schalke erőlködött, gólt pedig Marcelo szerzett. Ronaldo átadása után összegereblyézte a labdát, majd jobb lábbal kapufás gólt lőtt a bal felső sarokba. Csodálatod találat volt. "Azért meglepődtem kissé, hogy Marcelo jobbal betalált, ritkán történik ilyen" - kommentált Carlo Ancelotti, a Real trénere. A spanyolok egygólos vezetésénél egyébként közel járt az egyenlítéshez a hazai csapat, Ucsida visszapasszolt labdáját a 19 éves (s élete első BL-mérkőzését játszó) Felix bombázta kapásból a felső lécre. A madridi oldalon rutinosabb focistákat láttunk, a számok nyelvén maradva: Cristiano Ronaldo és Iker Casillas is az ötvenedik meccsét játszotta a BL kieséses szakaszában. További érdekességek: a Real Madridnak ez volt zsinórban a tizedik BL-győzelme (ez rekordbeállítás), Ronaldo pedig sorozatban a 13. idegenbeli BL-meccsén szerzett legalább egy gólt... S hogy a számokon kívül milyen volt ez a Schalke-Real Madrid meccs? "Nem túl mozgalmas" - újfent Ancelottit idézve.


Még egy kicsit azért időzzünk el Ronaldónál: a portugál immár 58 Bajnokok Ligája-gólnál tart madridi mezben, éppen annyinál, ahány BL-mérkőzést játszott a csapatban. S hogy mennyire gyenge formában volt az elmúlt hetekben, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Schalke elleni gólja előtt egy perc híján öt óra telt el Ronaldo-találat nélkül tétmeccseken.


A másik szerdai találkozón 1:1-re végzett egymással a Basel és a Porto, vagyis ebben a párharcban is a csoportelső várhatja kedvezőbb helyzetből a visszavágót. Sokáig úgy nézett ki, bajba kerülnek a portugálok, mivel Derlis González korai góljával (a paraguayi estében pöcizett a jobb kapufa mellé) a svájciak kerültek előnybe. Csakhogy a Porto a második félidőben mostanában tarol: a 79. percben a Walter Samuel kezezése nyomán megítélt tizenegyest Danilo vágta a sarokba, 1:1. A Porto az utolsó 13 BL-gólja közül tizenkettőt a második félidőben szerzett. A vendégek egyébként a döntetlent mindenképpen megérdemelték, a szünet után sokkal jobban játszottak a svájci együttesnél.


A nap játékosa: Derlis González (Basel)


Korábban csak két paraguayi futballistának sikerült betalálnia a BL egyenes kieséses szakaszában. Roque Santa Cruz és Óscar Cardozo után Derlis González a harmadik, akinek ez összejött. Emellett ő a legfiatalabb focista, aki az idei kiírásban legalább három gólt szerzett. Gratulálunk.


(ktn)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább