Pintér Attila szelleme kísért

Pintér Attila szelleme kísért

, ktn

A győri fociklub mögött álló Quaestor összeomlott, s az esetre reagálva a hírnevét féltő Audi is otthagyta az NB I-es labdarúgó-csapatot. Talán a bajnokság végéig kitart az ETO.



A hét futballeseményének Magyarországon a Győri ETO összeomlása bizonyult. A klub mögött álló Quaestor Csoport egy héttel ezelőtt öncsődöt jelentett be, majd a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti biztost nevezett ki a céghez, s miután szabálytalanságok derültek ki a vizsgálat során, a Quaestor székházában házkutatást rendeltek el. A gyanú szerint a Quaestor a jegybank alelnöke szerint akár 210 milliárd forintnyi fedezet nélküli kötvényt is a piacra dobhatott. Az eset azért érinti a győri klubot, mert a Quaestor 2001 óta tulajdonosa a korábban a Rába Rt. által szponzorált futballcsapatnak, valamint az ETO Parknak is.

A Quaestor visszalépése mellett érvágást jelenthet, hogy a hírt követően az Audi Hungaria Kft. bejelentette, a jövőben nem finanszírozza az NB I-es részvételt. "A vállalat csak az utánpótlást támogatja továbbra is, a profi labdarúgók nem kapnak több pénzt" - állt a cég által kiadott közleményben. A Nemzeti Sport információi szerint az Audi a jövőben inkább a Győri Filharmonikusokat kívánja segíteni, a focistáknak pedig hamarosan vissza kell adniuk a gyártól kapott Audikat.


A helyzet súlyosságát mutatja, hogy az ügy kirobbanását követően Tarsoly Csaba, a Quaestor tulajdonosa azonnal lemondott győri díszpolgári címéről, amelyet még 2013-ban, a Győri ETO bajnoki címét követően kapott a várostól. Tarsoly kiszállt az MLSZ elnökségéből is, helyét a Videoton tulajdonosa, Garancsi István vette át a szövetségben. Egyelőre senkinek nincs elképzelése arról, hogy mi lehet az időközben csődvédelmi eljárást kérő győri futballcsapat sorsa, a hétfői, Pápa elleni hazai bajnokit mindenképpen megrendezik.


De azért vannak jó hírek is. A Transfermarkt.de adatai szerint a világ legjobb formájában lévő csapatai között a Videoton az értékes harmadik helyet vívta ki. A lista egyszerű statisztikai adatok alapján került felállításra: a csapatok utolsó húsz tétmérkőzésének eredményét vették figyelembe. A Videoton harmadik helyének értékét kissé lerontja, hogy az élen a Hibernians (Málta), a negyedik helyen az Auckland City (Új-Zéland), az ötödiken pedig a Global FC (Fülöp-szigetek) áll. Gratula Fehérvárra, különösen azért, mert a csapat a hétvégi rangadót is megnyerte az MTK ellen 1:0-ra. Ezernégyszáz néző előtt.


A játéknap meglepetésének az bizonyult, hogy a kiesés ellen küzdő Haladás 2:0-ra legyőzte a Debrecent. Az újabb kudarc miatt a DVSC hátránya nőtt a harmadik helyen álló Fradival szemben. Az egyetlen Lokihoz köthető örömhír, hogy ezúttal sem maradtunk Kondás-bombák nélkül. Érdemes a Debrecen edzőjének szavait felidézni a nyugat.hu cikkét idézve: "A Hali racionálisabban játszott, ráadásul a második gólt szöglet után kaptuk. Nem kezdtük jól a tavaszt: három meccsen csak egy gólt rúgtunk. Kimaradnak a helyzeteink, ahogy ma is, az eddigi mérkőzéseken is. A szünetben több játékost is cserélnem kellett volna, ugyanis a teljesítmény ezt indokolta volna. Nem tudtunk gólt szerezni a második félidő elején."


Három meccsen egy gólt rúgtunk, nem tudtunk gólt szerezni a második félidő elején és a többi. Hát, tényleg nem, óriási bravúr volt ezt ilyen pontosan megfogalmazni. Lassan Kondás Elemérnek sem ártana egy "kommunikációs tréning" - igaz, ez Pintér Attilán sem segített.


(ktn)

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább