Becsődölt a szurkolói kártya, rossz a lábtartás

Becsődölt a szurkolói kártya, rossz a lábtartás

, ktn

OTP Bank Liga, 21. forduló

Ha a magyar labdarúgó bajnokságról beszélünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem a futballpályán történnek érdekes események.



Hanem a lelátón vagy a stadionon kívül. Lássuk például a Kecskemét-Pécs (1:0) bajnokit. "Menetel a Kecskemét" - írta a találkozóról a Nemzeti Sport online változata, azonban ezúttal sem az volt a lényeges, hogy a KTE Bebeto góljával legyőzte a Pécset. (Ha legalább az a Bebeto lett volna...) A meccsre 1458 néző váltott jegyet, de ennél is kiábrándítóbb az a történet, amelyet egy szurkoló küldött el a lap szerkesztőségének. A sztori a szurkolói kártyás modell teljes csődjéről számol be. "A biztonsági őr közölte velem, hogy csak akkor enged be a stadionba, ha kijelentem neki, hogy a lelátón nem fogom azt kiabálni, hogy »Hajrá, Pécs«" - idézünk a levélből, és a szurkolóval együtt nem értünk semmit. A drukkert, aki mindezt nevetségesnek nevezte, végül nem engedték be a "semleges" szektorba, s megváltott jegye ellenére arra sem volt lehetősége, hogy a pécsi táborhoz csatlakozzon, vagyis hoppon maradt. "A helyzet kilátástalanságát látva autóba ültem és hazamentem" - írta az olvasó, mi pedig nem tudjuk eldönteni, hogy sírjunk-e vagy nevessünk ezen az elképesztő eseten. A semleges szektorba való belépésről ezek szerint a beléptetésért felelős biztonsági őrök önkénye dönt?

A "családbarát szurkolás" jegyében egyébként nem ez az első felháborító eset. Két héttel ezelőtt egy 22 éves kispesti szurkoló panaszkodott arra, hogy 85 percet kellett sorban állnia azért, hogy bejusson a csöppet sem színvonalas Kispest-MTK bajnokira. A késés oka: a barátnőjének próbált kiváltani egy szurkolói kártyát és egy kedvezményes nőnapi jegyet, csakhogy nem működtek a nyomtatók a Bozsik stadionban. De Debrecenben sem jobb a helyzet. Az már önmagában is szégyenletes, hogy a hétközi DVSC-Videoton Ligakupa-mérkőzésre mindössze ezer szurkoló látogatott ki, de még őket is sikerült megalázni. Egy biztonsági előírásra hivatkozva a debreceniek csak két szektort nyitottak ki, így a bérletes drukkerek is kénytelenek voltak oda beülni. "Tíz éve van bérletünk, négy darab, de olyan magatartással szembesültem, hogy ez volt az utolsó, hogy DVSC-meccsre mentem. Mi az, hogy két szektort nyitnak ki, a többi le van zárva? Ott álltunk, mert nem volt hely leülni" - idézünk egy debreceni néző leveléből, amelyet ugyancsak a Nemzeti Sportnak küldött. Az Ultras Liberi egyébként "Vissza a szurkolókat a lelátóra!" címen szervezett kezdeményezést, amelyben arra kérték a magyar futballistákat, hogy fehér cipőfűzőt húzva jelezzék szolidaritásukat az akcióval. Kanta József jelezte, hogy az FTC-MTK örökrangadón például fehér cipőfűzőt fog viselni.


Hiba volna azonban azt hinni, hogy a drukkerek csak a szurkolóellenes intézkedések miatt maradnak ki a stadionokból. A legfőbb visszatartó erő az, hogy nincs futball. S hogy mennyire nincs, arról a március elején sportigazgatónak kinevezett Bernd Storck körüli események tanúskodnak. A Hertha egykori másodedzője, aki Dárdai Pál tanácsára került az MLSZ-hez, brutális keménységgel látott hozzá a munkájához. (Hajrá!) A Telkiben edzőtáborozó U21-es válogatott Szalai László által vezetett edzését nézve civilben sétált be a pályára, és utasításokat osztogatott, majd az edzés végén jelezte, hogy a jövőben ő fogja összeállítani a programot. Másnap ugyanez történt meg az U17-es csapattal, ott Belvon Attila munkáját szakította félbe. Szalai azóta lemondott posztjáról, a teljhatalmat kapott Storck ténykedését pedig a magyar edzők nem nézik jó szemmel. Az index szerint viszont Storck az U21-es csapatnál alapvető hibák miatt állította meg a tréninget, több esetben rossz lábtartást tapasztalt, s szóvá tette azt is, hogy a futballisták labdaszerzés után kivonták magukat a játékból. Hangsúlyozzuk: a magyar U21-es válogatott játékosairól beszélünk.


Akiknek rossz a lábtartásuk. Amíg ez így marad, addig teljesen mindegy, milyen színű a cipőfűzőjük.


(ktn)


További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább