A hétvége negatív hősei: Szentes Lázár és Rudolf Gergely

A hétvége negatív hősei: Szentes Lázár és Rudolf Gergely

, ktn

OTP Bank Liga, 24. forduló

Botrányoktól volt hangos az NB I. hétvégi fordulója. Nyíregyházán a bíró fújt be egy furcsa büntetőt a hajrában; a győrieknél Miriuta edző ismét kiakadt, ezúttal Rudolf Gergelyre; Szombathelyen a szurkolók Szentes Lázár ellen indultak, de az edző megmenekült. S már megint sikerült fordítania két csapatnak.



A forduló pénteki nyitómérkőzésén még egy egészen ártatlan üggyel találkoztunk: Farkas Ádám a hajrában egészen váratlanul ítélt tizenegyest a hazaiaknak, miután Zoran Kosztics beleült Laczkó Zsolt ölébe. Miután a két focista a földre huppant, jöhetett a büntető, amellyel a nyírségiek egyenlítettek. "Ne haragudjatok, de ilyen párharc után még nem láttam soha, hogy büntetőt adnak. Lelke rajta, különösebben nem érdekel, 1:1, elvittünk egy pontot" - mondta a meccs után beletörődve Bekő Balázs, a kecskemétiek edzője. Különösebb jelentősége az esetnek tényleg nincs, mindkét csapat biztos tagja a középmezőnynek.

Győrben, ugye, súlyosabb a helyzet. Az ETO 2:1-re kikapott az MTK-tól, és a mérkőzés után a győriek edzője, Vasile Miriuta ismét kiakadt. "Rudolf Gergely játékára nem számítok a továbbiakban, mert a bajban csak olyan játékosokra van szükségem, akik teljes intenzitással küzdenek az ETO sikeréért" - fogalmazott az edző, ezúttal végre nevesítve is valakit azok közül, akinek a hozzáállásával nem elégedett. A győri futball ügye egyébként számtalan kérdést fölvet a magyar futballal kapcsolatban. Tavaly jelent meg a Blikkben egy cikk, amelyben egy informátor arról nyilatkozott, hogy egy magyar élvonalbeli focista alapbére (klubhovatartozástól függően) havi 600 ezer és másfél millió forint közé tehető. A neve elhallgatását kérő személy azt is közölte, hogy a legnagyobb sztárok (mint például Juhász Roland a Videotonnál) akár havi 5-6 milliót is kaszálhatnak. Nem szeretnénk Rudolf pénztárcájában turkálni, de valami azt súgja: a focista már elég sok pénzt keresett ahhoz Győrben, hogy a klubszínekért és a szurkolókért a bajnokság végéig maximális erőbedobással odategye magát.


Egy másik nyugati futballfellegvár is eltűnhet az NB I-ből. A kiesés ellen harcoló Haladás 3:0-ra kapott ki hazai pályán a tavasszal menetelő Fraditól. "Szégyen, hogy egy év alatt sikerült ide jutnunk. Ezt a meccset szakmailag nem értékelném" - összegezte a mérkőzést Halmosi Péter, a Szombathely klublegendája. A teljesen egyoldalú mérkőzés után a szombathelyiek csak annak örülhettek, hogy nem kaptak hét gólt, mint egy héttel ezelőtt, a Videoton ellen. A vereséget a szurkolók is nehezen viselték, s egy csoportjuk megindult a találkozót eltiltása miatt a játékoskijáró feletti szektorból megtekintő edző, Szentes Lázár felé. A tréner azonban időben kapcsolt, és autós segítséget figyelembe véve a székházban talált menedéket. Nyilatkozni nem akart.


Cikkünket zárjuk egy elgondolkodtató statisztikai adattal. A szombati játéknapon öt mérkőzést játszottak az NB I-ben, s ezek közül két mérkőzés volt, amelyen az egyik csapatnak sikerült a meccs közben meglepetést okozva fordítania. A bátran fogadók magas oddszokkal söpörhettek be nyereményt, ha eltalálták, hogy a Dunaújváros-Puskás Akadémia (2:3) és a Pécs-Honvéd (2:1) találkozón fordításra kerül sor (Dunaújvárosban a hazaiak kétszer is vezettek, mégis a Felcsút nyert). Két meccs, nem nagy ügy, gondolnánk. Csakhogy az öt európai topligában (angol, spanyol, német, olasz, francia) szombaton összesen 23 élvonalbeli bajnokira került sor, s ezeken mindössze egy csapatnak jött össze ez a bravúr: az angol bajnokságban a Stoke 0:1-ről nyert 2:1-re a Southampton ellen.


(ktn)

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább