Brazil csatárt vett a Liverpool, Paulo Sousa Firenzében folytatja

Brazil csatárt vett a Liverpool, Paulo Sousa Firenzében folytatja

, focitipp.hu

Az elmúlt napok legfontosabb átigazolási hírei. Június 19-24.



Csaknem egy héttel a szóbeli megállapodást követően pont került a Mandzukic-transzfer végére. Az Atlético Madrid horvát támadóját a Juventus végül 19 millió euróért vásárolta ki élő szerződéséből. A csatár négy évre kötelezte el magát az olasz bajnoknál.

Az Atlético nem sokáig tétlenkedett, és a Mandzukicért kapott pénz töredékéből öt évre szerződtette a Villarreal fiatal argentin csatárát, Luciano Viettót. A 21 éves játékos az előző szezonban 32 meccsen 12 gólt termelt a sárgáknál. Vietto korábban volt már Diego Simeone játékosa: 2011-ben az argentin mester szerezte őt meg a Racingnak az Estudiantestől.


Pepe Reina visszatért a Napolihoz. A világbajnok kapus korábban a 2013/14-es szezonban őrizte az olaszok hálóját, de akkor csak kölcsönben szerepelt a klubnál. Reina most hároméves szerződést kötött a világoskékekkel, miután a Bayern München közös megegyezéssel felbontotta a kontraktusát.


Olasz források szerint az Inter nem kevesebb, mint 40 millió eurót fizetett a Monacónak Geoffrey Kondogbia játékjogáért. A 22 éves védekező középpályás az egyik legfelkapottabb játékos volt a transzferpiacon, állítólag az Inter mellett a Milan, a Juventus, a Manchester City, az Arsenal és a Real Madrid is szerette volna leszerződtetni. Kondogbia öt évet vállalt a San Siróban.


Paulo Sousa ismét új csapatot talált magának. A Videoton korábbi portugál trénere a következő szezonban a Fiorentina együttesét fogja dirigálni. Sousa a Baselt hagyta el a violák kedvéért, miután az előző szezonban bajnoki címhez juttatta a csapatot.


Gael Kakuta a Chelsea-től a Sevillához igazolt. A még mindig csak 23 éves francia szélső szerződése lejárt a kékeknél, akik nem kínáltak neki új kontraktust. Kakuta 2007 óta volt a londoniak játékosa, de az elmúlt években összesen hat különböző együttesben szerepelt kölcsönben. A Chelsea mezét 16 alkalommal húzta magára.


A Liverpool egy U19-es angol válogatott védővel, Joe Gomezzel erősítette meg a hátsó alakzatát. A tehetséges bekkért 3,5 millió fontot kért a Charlton a vörösöktől.


Egy nagyobb hal is beleakadt azonban a liverpooliak hálójába: a Hoffenheim brazil támadója, Roberto Firmino mostantól öt éven át az Anfield Roadon rúgja majd a labdát. A Hoffenheimnél 151 meccsen 47 gólig jutó csatár 29 millió fontjába került az angoloknak.


A Southampton a szezon végéig kölcsönvette Maarten Stekelenburgot a Fulhamtől. A szenteknek Fraser Forster súlyos térdsérülése miatt volt szükségük a rutinos, korábbi holland válogatott portásra.

 

Darren Bent és Andreas Weimann után újabb játékos hagyta el az Aston Villát: A mali válogatott Yacouba Sylla a francia Rennes együttesénél folytatja a futballt.


A Tottenham leigazolta a Burnley fáradhatatlan jobbhátvédjét, Kieran Trippiert. A Manchester City akadémiáján nevelkedett, korábbi korosztályos angol válogatott védő ötéves szerződést írt alá a londoniaknál. Trippier 2012 óta 185 meccsen lépett pályára a Burnleyben, az előző szezonban pedig minden egyes bajnokin kezdett.


Forrás: FIFA, Transfermarkt, BBC

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább