Egy fradimeccs füveskönyve

Egy fradimeccs füveskönyve

, kl

Forró nyári este, a Zeljeznicar Pesten. A focitipp a Groupama Arénában, újraéledő reményeink szertefoszlóban.Az Újpestről
Felsétálunk az aluljáróból, fent minden kapható: "Akciós a lila majom!" - kiabál egy asszony, de nem fogy a plüssfigura. Csak nem ment ki a divatból az Újpest-utálat?

Petőfi Sándorról
Egy apóka nyomja kezünkbe Petőfi újratemetésének programját (ma lesz, a Papp László Arénában). "In memoriam Petőfi Sándor" - légtánc bemutató. Előadja a Flying Angels együttes. Ígéretes.


A Fradi-shopról
Vásárolj, fogyassz, csináltass mezt magadnak: Csali 40, Liza 17, Béci 86, légy önmagad, légy egyéni! Mi mégis az 1900-as évek mezénél ragadtunk le, durva vászoning, kár, hogy nincs XL-es. Fogyni kéne.


Roland Lamahról
Felkaptuk a fejünket, amikor egy ilyen kaliberű támadó érkezett Magyarországra. Persze, milyen állapotban? - tamáskodtak a rosszmájúak, de a belga mára összeszedte magát. Ez most egy kapufára elég volt.


Hajnal Tamásról
Mit mondhatnánk? Nézzük meg azt a szabadrúgást. Kár érte. Az egyetlen lehetőség volt a második félidőben. Huszonkettőről fejbelőni egy ácsingózó védőt... Pirlo kellett volna, vagy Gera. Tényleg, miért nem ő lőtte?


A bíróról
Izlandról érkezett, de a nézők véleménye szerint román volt, és cigány, és zsidó, vagy mindezek keveréke. De főleg román. Érződött, hogy a szurkolók lélekben már a szeptemberi Eb-selejtezőt várják.


A Zeljeznicarról
Szorgalmas, technikás, fegyelmezett brigád. Kár volt a sok fetrengésért - mínusz két szimpátiapont.


A Zeljeznicar-szurkolókról
Ötszázan lézengtek a vendégszektorban, de a kezdésre amőbaként álltak össze, félmeztelenre vetkőzve végigdalolták a meccset, de legalább folyamatos szurkolásra késztették a Fradi-tábort, ezért csak ritkán lehetett hallani a bosnyákokat. Egyszercsak valaki átkiabált nekik: "kussoljatok már!". Hiába.


A Fradi-szurkolókról
Bent szurkoltak becsülettel, kint szurkoltak kitartással, majd az aluljáróban egymással kötözködtek, ki a nagyobb fradista, ki miatt kapott ki a Ferencváros. Fradi-mezes balhézott a Fradi-mezessel.


Hát itt tartunk.


(kl)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább