Egy fradimeccs füveskönyve

Egy fradimeccs füveskönyve

, kl

Forró nyári este, a Zeljeznicar Pesten. A focitipp a Groupama Arénában, újraéledő reményeink szertefoszlóban.Az Újpestről
Felsétálunk az aluljáróból, fent minden kapható: "Akciós a lila majom!" - kiabál egy asszony, de nem fogy a plüssfigura. Csak nem ment ki a divatból az Újpest-utálat?

Petőfi Sándorról
Egy apóka nyomja kezünkbe Petőfi újratemetésének programját (ma lesz, a Papp László Arénában). "In memoriam Petőfi Sándor" - légtánc bemutató. Előadja a Flying Angels együttes. Ígéretes.


A Fradi-shopról
Vásárolj, fogyassz, csináltass mezt magadnak: Csali 40, Liza 17, Béci 86, légy önmagad, légy egyéni! Mi mégis az 1900-as évek mezénél ragadtunk le, durva vászoning, kár, hogy nincs XL-es. Fogyni kéne.


Roland Lamahról
Felkaptuk a fejünket, amikor egy ilyen kaliberű támadó érkezett Magyarországra. Persze, milyen állapotban? - tamáskodtak a rosszmájúak, de a belga mára összeszedte magát. Ez most egy kapufára elég volt.


Hajnal Tamásról
Mit mondhatnánk? Nézzük meg azt a szabadrúgást. Kár érte. Az egyetlen lehetőség volt a második félidőben. Huszonkettőről fejbelőni egy ácsingózó védőt... Pirlo kellett volna, vagy Gera. Tényleg, miért nem ő lőtte?


A bíróról
Izlandról érkezett, de a nézők véleménye szerint román volt, és cigány, és zsidó, vagy mindezek keveréke. De főleg román. Érződött, hogy a szurkolók lélekben már a szeptemberi Eb-selejtezőt várják.


A Zeljeznicarról
Szorgalmas, technikás, fegyelmezett brigád. Kár volt a sok fetrengésért - mínusz két szimpátiapont.


A Zeljeznicar-szurkolókról
Ötszázan lézengtek a vendégszektorban, de a kezdésre amőbaként álltak össze, félmeztelenre vetkőzve végigdalolták a meccset, de legalább folyamatos szurkolásra késztették a Fradi-tábort, ezért csak ritkán lehetett hallani a bosnyákokat. Egyszercsak valaki átkiabált nekik: "kussoljatok már!". Hiába.


A Fradi-szurkolókról
Bent szurkoltak becsülettel, kint szurkoltak kitartással, majd az aluljáróban egymással kötözködtek, ki a nagyobb fradista, ki miatt kapott ki a Ferencváros. Fradi-mezes balhézott a Fradi-mezessel.


Hát itt tartunk.


(kl)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képvi…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább