"Az eddigi legjobb első félidőnk"

"Az eddigi legjobb első félidőnk"

, kl

A Honvéd délután még kánikulában győzött az MTK ellen, az Újpest azonban egy kiadós zivatar után verte a Vasast a Fáy utcában.



"Csak annyit szeretnék kérni, hogy az a nyílván dilettáns MLSZ döntnök aki rábólintott erre, hogy az mennyire isteni élmény lesz a játékosoknak, a szurkolóknak JÚLIUSBAN 40 fokban meccset játszani délután fél 4-kor, hogy legyen kedves és jöjjön ki a meccsre, élvezze a tűző napon a Kanyarban az Ultráink "vendégszeretetét" vagy csak üljön a kapum mellé egy kis széken 90 percig! Utána több ilyen "okos" döntést nem fog hozni az biztos!" - akadt ki (teljesen jogosan) Kemenes Szabolcs, a Honvéd kapusa a facebook-oldalán. Azonban a kánikula sem akadályozta meg a kispestieket abban, hogy a második meccsüket is megnyerjék a bajnokságban. Habár az MTK szerzett vezetést - Torghelle önzetlen passza után, a piros-feketék még a félidőben egyenlítettek (Kamber), majd a lefújás előtt négy perccel Vernes góljával a győzelmet is megszerezték.

Az MLSZ az idei szezonra már nem teszi kötelezővé a szurkolói kártyát, de még mindig nem egyértelmű a helyzet. Ismeretes, hogy a kártya nélküli Fradi-szurkolókat a klub kérésére nem engedték be a Zeljeznicar-elleni visszavágóra, de ugyanígy fognak járni a kártya nélküli szurkolók a Vasas-elleni meccsen is a jövő héten, ugyanis akkor is szükség lesz a belépéshez a kártyákra. Az intézkedésre biztonságtechnikai okokból lesz szükség, hogy elkerüljék azt, hogy esetleg más klub szimpatizánsai a hazai szektorba keveredjenek. Mindenesetre ideje lenne egyértelműsíteni a helyzetet, mert az nem állapot, hogy hetente variálnak azon: kell kártya, vagy nem kell kártya?


"Büszke vagyok a srácokra, hiszen amit a második félidőben tettek, az egyszerűen fantasztikus!" - Ezt már Nebojsa Vignjevics, az Újpest edzője nyilatkozta a mérkőzés végén. A szuperlatívuszok azonban magyar keretek között értendők: a lilák nem a nemzetközi kupában ütöttek ki egy komolyabb ellenfelet, hanem az újonc Vasas otthonában arattak 3:1-es sikert. A Vasasra pedig lassan igaz lehet a szimpatikus vesztes jelző, ugyanis az angyalföldiek végig gólra törően játszottak. Igaz, amikor a legközelebb kerültek a gólhoz (a tizenegyesnél), akkor nem volt minek örülni, ugyanis Lázok az égbe lőtte a büntetőt.


Nincsenek túl jó napjai a Videotonnak sem. A TNS elleni kínkeserves továbbjutás után a klubvezetés talán megfontolta a meccset közvetítő Hajdú B. István tanácsát (aki azt mondta, hogy ilyen gyatra produkció után, ingyen kéne beengedni a szurkolókat a következő mérkőzésre), és a BATE Boriszov ellen fél áron vásárolhatnak jegyet azok, akik kinn voltak a walesiek elleni meccsen. Visszatérve az NB1-re: a Haladás is győzelemmel távozott Fehérvárról, így a címvédő két forduló után rúgott gól nélkül, két vereséggel a 10. helyen tanyázik. A fehérváriak edzője, Bernard Casoni azonban nem volt elkeseredve és észrevette a pozitívumokat is: "Az eddigi legjobb első félidőnket produkáltuk." Gratulálunk!


A forduló hőse
Sallói Dániel, az Újpest 19 éves csatára második meccsén máris betalált, a meccs végén pedig olyan őszinte örömmel nyilatkozott, mintha kijutottunk volna a világbajnokságra. Sok ilyen csillogó szemű fiatal futballista kéne ahhoz, hogy egyszer ez újra bekövetkezhessen, drukkolunk neki! Édesapja, Sallói István pedig az alábbi facebook-poszttal fejezte ki meghatottságát fia első gólja után: He is my son! First goal!


A forduló meglepetése
A Videoton veresége. A szombathelyiek elleni fiaskó azért is különösen meglepő, mert alig három hónapja ugyanitt a Vidi 7:0-val küldte haza a zöld-fehéreket. De hát a futballban éppen ezt a kiszámíthatatlanságot szereti az ember...

(kl)

[bélyegkép forrása: facebook]

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább