”Rúgtunk egy öngólt, aztán még egyet”

”Rúgtunk egy öngólt, aztán még egyet”

, kl

OTP Bank Liga, 3. forduló

A Videoton megszerezte első győzelmét a 2015/16-os idényben, de a diósgyőri mérkőzés mégsem erről marad emlékezetes.



Megdöbbentően alakult a bajnok diósgyőri vendégszereplése. A félidőben hazai vezetés (tizenegyessel), aztán a vendégeknél egy kiállítás (Simon Ádám teljesen felesleges félpályán történt kezezése után megkapta második sárga lapját). A folytatásban kimaradt diósgyőri ziccerek, Takács egy az egyben vihette a kapusra a labdát, de egész egyszerűen belevezette Pajovics ölébe. "Agyonnyert" meccs volt, ahogyan azt mondani szokták. Aztán a 93. percben Koman az ellenfél térfelének oldalvonalától hátra és középre passzolt, amivel nagyszerűen indította az egyedül várakozó Filipe Oliveirát, aki a kapuig gyalogolt. A győztes gólt pedig Pátkai fejelte senkitől sem zavartatva a kapuba a 95. percben. A Nemzeti Sport facebook-oldalán az 1999-es Bayern München-Manchester United BL-döntővel állította párhuzamba a végjátékot, "csodás feltámadásként" aposztrofálva a történeteket.



"Milyen feltámadás? Bunda volt, de még annak is szánalmas. Kihagytak egy csomó 100%-os ziccert, az ellenfél térfeléről passzolgattak haza, még egy vaknak is lejött, hogy gólt akarnak rúgatni a Videotonnal. Ezek a balf...ok még rendesen bundázni se tudnak. De ha ezek után ma este valamelyiket meglátom egy szórakozóhelyen bulizni, az még azt is meg fogja bánni, hogy megszületett." - fakadt ki egy - vélhetőleg - diósgyőri szurkoló a kommentjében. Bekő Balázs, a hazaiak edzője sokkolt állapotban mindössze annyit tudott mondani a meccs után: "Rúgtunk egy öngólt, aztán meg még egyet."


A szurkolói kommentháború azonban nem ért véget, és szembetűnő volt, hogy egyre többen kiáltanak csalást egy ilyen mérkőzés után. Persze volt olyan is, aki másként látta az eseményeket: „A Diósgyőr ezt érdemelte, 1-0-ra vezettek, emberelőnyben játszottak több, mint 40 percig, mégis csalták a futballt. ,A labdarúgás szégyene volt az a játékfelfogás, amiben a 2. félidőben játszottak. Ez a gól hű tükörképe annak a szellemiségnek, amiben a 2. félidőben játszottak... FRADI ELLEN MINŐSÍTHETETLEN JÁTÉK AZ ELSŐ, MÍG MOST A 2. FÉLIDŐBEN... Ezt egy klub, ami ekkora szurkolótáborral bír, semmilyen körülmény közt nem tűrheti hazai pályán ezt a szellemiséget."


Végezetül azt a kommentelőt "idéznénk", aki a telefonjáról kivágott képet osztotta meg, amely szerint a 89. percben 351-szeres oddsza volt annak, hogy a Videoton megfordítja a találkozót.


Döntse el mindenki, melyik verziót tartja valószínűbbnek, mi inkább nem kommentáljuk.


Az U21-es svéd válogatott Európa-bajnokságot nyert június végén. Ola Larsson, a csapat vezetője és az ún. digitális futballprogram vezetője Magyarországon járt, a szombati Nemzeti Sport pedig interjút közölt a szakemberrel. Meglepő dolgokat mondott a magyarországi viszonyokat firtató kérdés kapcsán: "Van azonban valami, ami számomra felfoghatatlan. Ha egy magyar játékosnak azt mondom, hogy egy adott helyzetben mehet jobbra is és balra is, de közben csak jobbra mutatok neki, élesben biztosan jobbra indul el. Nem hoz önálló döntést, azt csinálja, amit kijelölnek neki." Mit gondol, miért? - veti fel az NS. "Kívülállóként azt gyanítom, hogy a történelmi teher miatt. A kommunizmus idején hozzászoktak az emberek, hogy mások mondják meg nekik, mit kell csinálniuk."


Erre mit lehet mondani?


A forduló hőse
Thomas Doll. A hatvanadik perc környékén a Fradi-szurkolók a német edzőt kezdték éltetni, aki vette a fáradságot, odament a szurkolókhoz és megköszönte a gesztust, amit a zöldek tábora ovációval fogadott. Drukkolunk Dollnak!


A forduló meglepetése
A Videoton győzelme. Egy hete éppen a Videoton vereségét írtuk ebbe a keretbe, most azonban a fehérváriak győzelme volt meglepetés. Az okokat fentebb már kifejtettük.
(kl)

További cikkek a rovatban

Színház az egész (futball)világ!

, Kiss László

Színház az egész (futball)világ!

Tartozom egy vallomással. Nem másnak, magamnak. Egy ideje alig nézek focit. A tabellákat persze frissítem, minden nap, szünet nélkül.

Tovább

Ki lesz a Focitipp szakértője?

, Focitipp Official

Ki lesz a Focitipp szakértője?

Tippjátékot indítunk a Focitippen, amely miatt egész évben lesz miért izgulni: az alábbi kérdésekre ugyanis a válaszokat csak jövő tavasszal kapjuk majd meg.

Tovább

"Most már olyan komoly baj csak nem jöhet"

, kl

"Most már olyan komoly baj csak nem jöhet"

Sokszor mondják, felejtsük el az Aranycsapatot és ez igaz, de emlékezni mindig kell valamire. Az elmúlt időszak legnagyobb futballsikere továbbra is egyértelműen a Fradi BL-szereplése volt az 1995/96-os idényben. 1995. augusztus 9-én, a Fradi megtette az első lépést. Húsz évvel ezelőtt. Emlékezünk.…

Tovább

Bepalizva

, hb

Bepalizva

Dárdai ment, de az erkölcsi győzelem a miénk. Legalábbis papíron.

Tovább

Idézzük fel az Egervári-korszakot!

, ktn

Idézzük fel az Egervári-korszakot!

A finnekkel szemben hagyományosan szerencsések vagyunk, de most nem csak ebben bízhatunk. A "tavaszi idény" utolsó selejtezője következik a magyar válogatott számára, Helsinkiben. Hatalmasat léphetünk a továbbjutás felé.

Tovább

Focira várva

, ktn

Focira várva

Az idei Afrikai Nemzetek Kupájáról hiányzik az afrikai futball két legnagyobb csillaga: Samuel Eto' és Didier Drogba. Érdemes lesz nézni a meccseket?

Tovább

Egy elpocsékolt évről

, ktn

Egy elpocsékolt évről

Eltelt egy év, és ismét a bukaresti román-magyar meccset várjuk.

Tovább

A "Futball Hete": Misszió vagy bisznisz?

, hb

A "Futball Hete": Misszió vagy bisznisz?

Ma este elrajtol az Eb-selejtezők második (és aztán a harmadik) köre, avagy jön a "Futball Hete". De kell ez nekünk?

Tovább

José Mourinho és a magyar utánpótlásnevelés

, ktn

José Mourinho és a magyar utánpótlásnevelés

Ne szépítsük, borzasztó szomorú volt nézni ezt a riportnak álcázott vergődést. - Jegyzet a Sport TV felejthetetlen José Mourinho-interjúja ürügyén.

Tovább

Calcio: itt a vége?

, ktn

Calcio: itt a vége?

Augusztus 11-én elnököt választ az Olasz Labdarúgó-szövetség. A voksolásnak ezúttal tényleg komoly tétje van.

Tovább