A Manchester United és a Liverpool takarított, a Juve és az Inter bevásárolt

A Manchester United és a Liverpool takarított, a Juve és az Inter bevásárolt

, focitipp.hu

Az átigazolái szezon utolsó hetének legérdekesebb történései. Augusztus 25-31.



A Chelsea két játékosát is lepasszolta kölcsönbe a múlt héten: a kékeknél hét hónappal ezelőtt 23,3 millió fontért szerződtetett Juan Cuadrado a Juventusnál, a német válogatott Marko Marin pedig a Trabzonspornál tölti a következő szezont. Marinra a törökök vásárlási opciót is szereztek.

Alaposan kitakarította a keretét a Liverpool is. A vörösök nem kevesebb, mint öt játékosuktól váltak meg ideiglenesen. Mario Balotelli a Milanhoz, Joe Maguire a Leyton Orienthez, Ryan McLaughlin az Aberdeenhez, Sergi Canos a Brentfordhoz, Lazar Markovics pedig a Fenerbahcéhoz került kölcsönbe.


A klub emellett némi pénzre is szert tett, miután 10 millió fontért eladta Fabio Borinit a Sunderlandnek. Az olasz válogatott támadó - aki korábban egy évet már eltöltött kölcsönben a Sunderlandnél - 2012 óta focizott az Anfielden.


A Fekete Macskáknak egy másik kiváló játékosra is sikerült lecsapniuk: a svéd Ola Toivonen (Rennes) a 2015/16-os szezonban náluk termelheti a gólokat. Toivonen a PSV-nél korábban már dolgozott együtt a Sunderland jelenlegi menedzserével, Dick Advocaattal.


Jonny Evans 11 évnyi szolgálat után elhagyta a Manchester Unitedet. A vörös ördögök saját nevelésű védője a továbbiakban a West Bromwich Albion csapatát erősíti. A 27 éves északír bekkért állítólag hat plusz kétmillió fontot kértek a manchesteriek.


Távozott az Old Traffordról Javier Hernández és Adnan Januzaj is. Előbbit a Bayer Leverkusen vette meg 7,3 millió fontért, utóbbi pedig a Borussia Dortmundhoz került kölcsönbe. Hernández öt szezon alatt 59 gólt lőtt a manchesteriek mezében, Januzaj jelenleg ötnél jár.


A Monacónál folytatja karrierjét Fabio Coentrao, a Real Madrid portugál balhátvédje. A BL-győztes védőt a madridiak egy évre adták kölcsön a franciáknak.


A hercegség csapatából távozott is egy játékos: a tunéziai Aymen Abdennourt 22 millió fontért vásárolta ki élő szerződéséből a Valencia. Abdennour 2014 óta játszott a Monacóban, de másfél szezon alatt csupán 24 bajnokin lépett pályára. Valenciában A Manchester City által elcsábított Nicolas Otamendit kell pótolnia.


Visszatért hazájába a Reading orosz válogatott támadója, Pavel Pogrebnyak. A 31 éves csatárral a Dinamo Moszkva kötött hároméves szerződést.


Tőzsér Dániel az angol másodosztályban kapott állást: a magyar válogatott középpályást végül a Queens Park Rangers vásárolta meg a Parmától. Tőzsér tavaly is a Championshipben focizott, akkor kölcsönjátékosként kulcsszerepet játszott a Watford feljutásában - legalábbis új trénere, Chris Ramsey szerint.


A Tottenham 22 millió fontot fizetett a Bayer Leverkusennek Szon Hungmin játékjogáért. A 23 éves dél-koreai csatár 87 meccsen 29 gólt termelt a németeknél. Londonban 2020-ig írt alá.


Ismét a Serie A-ban rúgja a labdát Felipe Melo. A brazil középpályást az Inter csábította vissza Olaszországba a Galatasaraytól. A 32 éves játékosért nyolcmillió eurót fizettek ki nerazzurrik.


Valamivel több pénzébe került a milánóiaknak Ivan Perisic szerződtetése. A horvát csatártól a Wolfsburg 15 millió euróért vált meg. A 26 éves támadó öt szezont vállalt el a San Siróban.


A Wolfsburg a horvátért kapott pénzt hamar el is költötte, miután megvásárolta a Bayern Münchentől Dantét, és a Schalkétól Julian Draxlert. A klub egyik játékos vételárát sem jelentette be. Dante 2012 óta volt a Bayern játékosa, és minden lehetséges trófeát megnyert a bajorokkal. Draxler 118 meccsen 18-szor volt eredményes a gelsenkirchenieknél. A brazil három-, a német ötéves szerződést kötött a farkasokkal.


Az átigazolási időszak legkomolyabb transzfere is a Wolfsburg nevéhez fűződik: a német gárda - mindkét fél esetében klubrekordot jelentő - 55 millió font fejében átengedte belga csatárát, Kevin De Bruyne-t a Manchester Citynek. A 24 éves De Bruyne ezzel minden idők második legdrágább játékosa lett Angliában a United által tavaly 59,7 millió fontért igazolt Ángel Di Maria mögött. A manchesteriek hat évre láncolták magukhoz új szerzeményüket.


Erősített keretén a szezont pocsékul kezdő Juventus is. A fentebb már említett Juan Cuadradón kívül még két minőségi játékos érkezett a klubhoz. A brazil Hernánest az Intertől vásárolta meg tízmillió euróért a bajnok, a marseille-i Mario Lemina pedig kölcsönbe került a csapathoz.


Az elmúlt hét további komolyabb topligás transzferei

 

Jelle Vossen: Burnley - Club Brugge (be nem jelentett összeg)
Ricky van Wolfswinkel: Norwich - Real Betis (kölcsönben)
Stefan Scepovic: Celtic-Getafe (kölcsönben)
Mobido Maiga: West Ham - Al Nassr (be nem jelentett összeg)
Brow Ideye: West Brom - Olimpiakosz (be nem jelentett összeg)
Javi Guerra: Cardiff City - Rayo Vallecano (be nem jelentett összeg)
Emanuele Giaccherini: Sunderland - Bologna (be nem jelentett összeg)
Dieumerci Mbokani: Dinamo Kijev - Norwich (kölcsönben)
Aleksandar Tonev: Aston Villa - Frosinone (be nem jelentett összeg)


Forrás: FIFA, BBC

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább