Sokkolt a ManUnited, Aaron Lennon Liverpoolba költözött

Sokkolt a ManUnited, Aaron Lennon Liverpoolba költözött

, focitipp.hu

Véget ért az átigazolási időszak a topligákban. Összegyűjtöttük az utolsó nap legérdekesebb transzfereit. Szeptember 1.



A Barcelona a szezon végéig kölcsönadta Alex Songot a West Ham Unitednek. A kameruni középpályás már az előző idényt is a kalapácsosoknál töltötte. Ugyancsak kölcsönbe érkezett a londoniakhoz a Chelsea nigériai középpályása, Victor Moses. A 24 éves szélső zsinórban a harmadik szezonját kezdi a Stamford Bridge-től távol.

A West Ham emellett két játékost vásárolt is. Michail Antoniót (7 millió font) a Nottingham Foresttől, Nikica Jelavicot (3 millió font) pedig a Hull Citytől csábította el a klub. Az angol szélső négy, a horvát csatár két évet vállalt a Boleyn Groundon.


Az Everton két minőségi futballistával erősített az utolsó napon. A liverpooliak kölcsönvették a Tottenhamtől Aaron Lennont, valamint 9,5 millió fontért szerződtették a River Plate-től Ramiro Funes Morit. A 24 éves bekk öt szezonra írt alá új klubjánál.


A Chelsea kerete szintén két új szerzeménnyel bővült. A szenegáli védő, Papy Djilobodji és a jamaikai válogatott Michael Hector egyaránt 4 millió fontért került a kékekhez. Előbbi a Nantes, utóbbi a Reading együttesét hagyta el az angol bajnok kedvéért.


Joleon Lescott az Aston Villánál folytatja karrierjét. A 26-szoros angol válogatott védőt 2 millió fontért vásárolták meg a birminghamiek a West Bromtól. A klub Lescott mellé egy kapust is szerződtetett. A 18 éves Matija Sarkic az Anderlechttől érkezett a csapathoz.


A Southampton 11,5 millió fontot fizetett a Celtic holland válogatott védőjéért, Virgil van Dijkért. A 24 éves bekk 2013 óta szolgálta a skót bajnokot. A szenteknél öt évre írt alá.


A Sunderland egy évre kölcsönvette a Tottenhamtől az amerikai válogatott DeAndre Yedlint. Az észak-angoloknál lassan már hagyománnyá válik az amerikai labdarúgók szerződtetése, korábban ugyanis két legendás amerikai focista, Jozy Altidore és Claudio Reyna is megfordult az együttesben.


A Manchester United alaposan meglepte az egész futballvilágot azzal, hogy 36 millió fontot adott a Monacónak a csapat 19 éves támadójáért, Anthony Martialért. Az U21-es francia válogatott csatár ezzel minden idők legdrágább 20 éven aluli játékosa lett. Angol források szerint azonban ez az összeg akár 58 millió fontra is emelkedhet, amennyiben Martial jó teljesítményt nyújt a négyéves manchesteri szolgálata első évében. Martial tavaly 31 meccsen nyolc gólt lőtt a francia bajnokságban.


Olaszországban a Roma hajtotta végre a zárónap egyik legjobb bizniszét azzal, hogy kölcsönvette a Santostól Emerson Palmierit. A brazil balhátvéd számára nem lesz ismeretlen a Serie A, mivel tavaly a Palermónál játszott kölcsönben.


Forrás: BBC, FIFA

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább