Botladozó bajnokok, szenvedő sztárok és Scolari verhetetlen csapata

Botladozó bajnokok, szenvedő sztárok és Scolari verhetetlen csapata

, hb

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



94 másodperc telt el csupán a Real Madrid és a Betis mérkőzéséből, mikor a madridiaknál Gareth Bale betalált a kapuba, megszerezve ezzel pályafutása eddigi leggyorsabb gólját. A walesi szélső - aki az 5-0-s madridi sikert hozó találkozón szerzett még egy találatot - közel öt hónapnyi gólcsendet követően volt ismét eredményes a spanyol élvonalban. Ezen a héten sem sikerült azonban gólt szereznie a spanyol bajnokság két legjobbjának, Cristiano Ronaldónak és Lionel Messinek. A liga történetében ez volt az első eset, hogy két egymást követő héten egyikük sem talált a kapuba.

52 év elteltével tudott ismét győzni az Anfield Roadon a West Ham United. A londoniak hétfőn 3-0-ra verték azt a Liverpoolt, amely bajnoki meccsen utoljára pontosan egy évtizeddel ezelőtt kapott ki három góllal a saját stadionjában. A West Ham 1963 óta próbálkozott azzal, hogy megleckézteti otthon a vörösöket, de a korábbi mérkőzéseken a kalapácsosok mindössze 11 döntetlent tudtak összehozni 31 vereség mellett. Bukott otthon a Chelsea is José Mourinho 200 Premier League-találkozóján. A londoni kékeket az Alan Pardew vezette Crystal Palace gyűrte le - Pardew így elmondhatja magáról, hogy ő az egyetlen edző a világon, aki már három bajnoki meccsen is legyőzte Mourinhót. A Chelsea az újabb vereséggel beállított egy negatív rekordot a Premier League-ben: négy forduló után ilyen rosszul eddig csak egyetlen bajnoki címvédő állt a ligában: az 1995/96-os Blackburn Rovers. A Manchester City ezzel szemben története legszebb napjait éli: az égszínkékek zsinórban a tizedik bajnokijukat nyerték meg a hétvégén, amivel új klubrekordot állítottak fel. Ráadásul a gárda az idei négy győztes meccsén eddig még gólt sem kapott. Ilyen komoly rajtot az angol élvonalban történetében eddig csak három csapat vett: az Aston Villa (1900), az Ipswich Town (1974) és a Chelsea (2005).


20 mérkőzés óta veretlen már a kínai bajnokságban a Kuangcsou Evergrande együttese. A Luiz Felipe Scolari vezette négyszeres bajnok már csak három mérkőzésre van attól, hogy megdöntse saját, 2011-ben felállított klubrekordját. A kiváló sorozat ellenére azonban nem a Kuangcsou vezeti a tabellát, hanem az a Sanghaj SIPG, amelynek a kispadján jelenleg a korábbi angol szövetségi kapitány, Sven-Göran Eriksson ül - a sanghajiak előnye egy pont a címvédővel szemben. Bár a Kuangcsou 20 meccses veretlensége komoly teljesítmény, az abszolút ligarekordtól ez még nagyon távol van: 1995 és 1997 között a már nem létező Dalian Side együttese 55 mérkőzésen át nem talált legyőzőre a bajnokságban.


2 meccs, 2 vereség - így fest jelenleg a Juventus mérlege az olasz bajnokságban. A Serie A-ban ilyen gyengén legutóbb a Bologna kezdte címvédőként a bajnokságot, még az 1941/42-es idényben. A 2/0-s teljesítmény emellett a Juventusnál is negatív klubcsúcs, a zebráknak ennél rosszabb rajtjuk még nem volt történetük során. Az is régen volt már, mikor a torinói együttes utoljára két mérkőzést veszített el zsinórban a bajnokságban - ehhez 2011-ig kell visszalapoznunk a statisztikákban. De amíg Torino fekete-fehér fele búslakodik, addig a bordó-fehér örül: az FC Torino ugyanis éppen ellenkező előjellel indította az új idényt (2 meccs, 2 győzelem), és hat pontjával a csapat jelenleg második a táblázaton. Ilyen kezdést utoljára 22 évvel ezelőtt láthattak a szurkolók a kedvencektől. A hétvégén a bikák a Fiorentinát győzték le 3-1-re. Ez volt a gárda veterán támadójának, Fabio Quagliarellának a 300. mérkőzése a Serie A-ban. A csatár pályafutása 90. góljával ünnepelte a jubileumot.


Forrás: FIFA


(hb)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább