Mi sem írjuk le a véleményünket

Mi sem írjuk le a véleményünket

, ktn

OTP Bank Liga, 10. forduló

Múlt héten sütött a nap, minden szépnek és jónak tűnt. Most esett az eső és a nézőszám is, a bajnok mélyrepülése pedig folytatódott. A hétvége legjobb húzása egy politikusé. NB I., 10. forduló.



Olyan izgalmas a magyar Nemzeti Bajnokság első osztálya, hogy még Újpest futballbarát polgármestere is rendszeresen kinyilvánítja véleményét az eseményekkel kapcsolatban. Wintermantel Zsolt ezúttal a hét legszomorúbb hazai futballhírére reagált: az Újpest egykori játékosa, a 24 éves Lázár Bence elárulta a sajtónak, hogy leukémiával küzd. "Az Újpest azzal a kéréssel fordult az MLSZ-hez, hogy az utóbbi két meccsen a klubra, a szurkolói magatartás miatt kirótt jelentős büntetést, kivételesen ne a Focisegély Alapítványnak, hanem Lázár Bence gyógykezelésére adják. Most kiderül, hogy az MLSZ-nek mi a fontos, a büntetés, vagy az üzenet" - fogalmazott a polgármester, feladva a leckét a főleg bürokratizmusból jeleskedő fociszövetségnek. Lázár egyébként a 10. forduló szinte minden mérkőzésén biztató gesztusokat kapott a csapatoktól és a szurkolóktól, a Puskás Akadémia-FTC mérkőzés bevételét például a hazaiak felajánlották a játékos kezelési költségeire, a futballisták pedig a "Gyógyulj meg Bence" feliratot viselték a lábszárvédőjükön.

Visszatérve Wintermantelhez. A politikus a fociról is pikírt véleményt fogalmazott meg. "A véleményemet a három büntetőről, a PAFC-FTC pontleadós döntetlenről, de a lelketlen újpesti játékról sem írom most le" - olvashattuk a Facebookon. A tizenegyesekkel Wintermantel az Újpest-MTK mérkőzésre utalt, ahol Iványi játékvezető három tizenegyest is megítélt az MTK javára (tegyük hozzá: mindhárom büntető megadható volt). Ami azonban furcsa: az MTK az első két tizenegyest kihagyta, s csak harmadjára, a meccs hajrájában (amikor Balajcza kiállítása miatt a kapuban már egy mezőnyjátékos, Mbaye Diagne állt) sikerült betalálnia Kantának. Mint ahogy igencsak furcsa volt Hegedüs kapus mozdulata a második UTE-gól előtt is: kifutás közben luft. A PAFC-FTC "pontleadós döntetlenjére" való célzás esetén csak találgatni tudunk, de a mérkőzés "békés jellege" valóban szemet szúrhatott a szurkolóknak. S ha már a játéknap érdekességeinél járunk, említsük meg cikksorozatunk visszatérő szereplőjét, a Diósgyőrt. A DVTK Kamber 92. percben fejelt gólja miatt szenvedett vereséget a Honvédtól - ez volt zsinórban a negyedik bajnokija a diósgyőri klubnak, amikor a 87. perc után legalább egy találat született (a négy mérkőzésen összesen hat gól). Csatlakozunk Wintermantel Zsolthoz: mi sem írjuk le a véleményünket.


A forduló legnagyobb meglepetése (amellett, hogy a Ferencváros nyerőszériája megszakadt a felcsúti 0:0-val) az, hogy a címvédő Videoton visszaesett a bajnoki táblázat utolsó előtti, kiesőhelyére, miután 2:0-ra kikapott Békéscsabán. Az újabb kudarcra mentségnek kevés, hogy a Vidi többet támadott a mérkőzésen. Naná, majd a bajnok beáll védekezni az újonc ellen! S bár a nemzetközi porondhoz a Videoton-keret tényleg elég gyengécske, a bajnokságban ez a szereplés elfogadhatatlan attól a csapattól, amelybe a békéscsabai mérkőzés második félidejében Feczesin Róbert és Rudolf Gergely is beállhat (előbbi 11, utóbbi 28 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban).


A forduló hőse: Wintermantel Zsolt
A hét legjobb ötlete az újpesti polgármester felvetése volt. Ha az Újpest pénzbüntetését az MLSZ Lázár Bence gyógyulásának támogatására fordítsa, azzal minden szereplő jól járna.


A forduló meglepetése: negatív szezoncsúcs a lelátókon
A hat bajnokit mindössze 13 507 néző tekintette meg a helyszínen, ami 2251-es átlagnézőszámot jelent. Ez a múlt heti rekord után újabb rekord - negatív értelemben. A Nemzeti Sport szerint a visszaesés nagyrészt azzal magyarázható, hogy szombaton esett az eső.


(ktn)

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább