További humorforrás: Pintér Attila

További humorforrás: Pintér Attila

, ktn

OTP Bank Liga, 11. forduló

Túl vagyunk a szezon első harmadán. A bajnoki aranyat lassan oda lehet adni a Fradi-focistáknak, Garancsi Pintérrel riogat, Németh Krisztián a legnagyobb király. NB I., 11. forduló.



Alighanem az elmúlt hét legnagyobb dobását magyar futballista részéről Németh Krisztiántól láthattuk. A magyar válogatott támadója hét közben megnyerte az US Open Cupot csapatával, ráadásul a rendes játékidőben a Sporting Kansas City részéről ő szerezte az egyenlítő gólt (igaz, a büntetőpárbaj során a maga tizenegyesét kihagyta). Szombaton aztán a bajnokságban is fontos találatot szerzett, nem is akármilyet! Németh a Portland Timbers ellenei mérkőzésen csereként beállva elindult a saját térfeléről, majd néhány finom csel után a kapuba lőtte a labdát. Valahogy úgy, ahogy Messi szokta. Némethnek ez volt a tizedik gólja az MLS idei szezonjában. Talán Feröer ellen is tartogat még valamit a magyar szurkolók számára.

Az NB I-ben eljutottunk a 33 fordulóból álló bajnokság első harmadának végéhez. A Ferencváros egy rangadó megnyerésével nyomatékosította fölényét a ligában, a Honvéd elleni találkozón a zöld-fehérek 2:1-re győztek. A végeredmény már az első félidőben kialakult, Doll háromvédős rendszere kudarcot vallott, de a német edző még idejében reagált, és játékosai gyorsan megfordították a meccset (kulcsszerepben Lamah, Hajnal, Varga). A szünetben megállapíthattuk, hogy az NB I-es bajnokik sivárságához képest egész jó kis negyvenöt percet láthattunk az Üllői útról. A magyar futball felemelkedéséről szőtt álmaink azonban hamar szertefoszlottak: jött ugyanis a második félidő. Ahol gyakorlatilag semmi sem történt, a Ferencváros semmit sem kockáztatott, ennél jóval meglepőbb, hogy a hátrányban lévő Honvéd sem. Birkóztak a srácok, és hipp-hopp, el is telt az újabb háromnegyed óra.


A Ferencváros, ahogy mondani szokták, utcahosszal vezeti a bajnokságot, a csapat előnye 13 pont a második helyen álló Haladás előtt. A mezőny többi tagja között alig találunk különbséget. Döbbenetes, hogy a Fradinak 10 győzelme van, miközben a többiek legfeljebb 4 (Haladás, Paks, MTK, Honvéd, Debrecen, Videoton), 3 (Diósgyőr, Vasas) vagy 2 (Újpest, Puskás, Békéscsaba) alkalommal vonultak le győztesen a pályáról. Mindez szinte matematikai képtelenségnek tűnik, a tabella azonban nem hazudik.


A legnagyobb csalódás a Videoton szereplése, és ezen még az sem változtat, hogy a Vidi szombaton megnyerte a megyei rangadót a Puskás Akadémia ellen. A "kistestvér" megint kezes bárányként viselkedett, a sztoriban csak annyi volt a csavar, hogy a felcsútiak 2:0-ra vezettek, s innen sikerült elveszíteniük 3:2-re a mérkőzést a Sóstói stadionban. Újabb fordítás a magyar bajnokságban, valljuk be, ezen már csak röhögni lehet. Lelkesedni, komolyan venni?


A fehérvári klub egyébként további humorforrást szolgáltatott a közvélemény részére. A hírek szerint hétfőn érkezik meg a klubhoz az új edző: Pintér Attila. Nem mondhatni, hogy ez megnyugtatta volna az ultrákat, a Red-Blue Devils tagjai a következőket énekelték a Puskás elleni mérkőzésen: "Nem kell a Pintér, Garancsi, nem kell a Pintér!". A Nemzeti Sport megkérdezte a fehérvári szurkolókat is a hírről, és a riporter egyetlen olyan nézőt sem talált, aki örült volna a magyar válogatott egykori edzőjének. Az egyetlen Pintér melletti érv is inkább szarkasztikus volt. "Lehet, hogy a bunkósága jó hatással lenne, összekapná a csapatot" - mondta az egyik szurkoló. Itt tartunk.


A forduló hőse: Hajnal Tamás (FTC)
Két mérkőzés után tért vissza a csapatba a 34 éves középpályás, és ez meglátszott a Ferencváros játékán. Ráadásul nagyon fontos gólt szerzett: Lamah centerezése után ő passzolta higgadtan a kapu jobb sarkába a labdát. Ezzel egyenlített az FTC a Honvéd ellen.


A forduló meglepetése: Diósgyőr
Nem esett gól a Diósgyőr meccsének hajrájában. Sőt, a második félidőben sem. Öngól? Kiállítás? Nem volt! Ellenben újra eredményes volt a hazaiaknál a Napolitól kölcsönkapott 21 éves csatár, Novothny Soma.


(ktn)

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább